Странен звук от двигателя?!
Модератор: Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- toni2222
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46Ci
Странен звук от двигателя?!
Здравеите колеги,моля ако някои знае да ми каже дали му се е случвало следното-значи колата е 725тдс ,когато карам до 2000 оборота всичко е ок,но когато двигателя влезе в над 2500 оборота се появява много силен съскащ звук,а това става само в движение,когато колата е на място и подам газ го няма този звук !!! Иначе колата си върви нормално ,не пуши,някои ако има представа на какво се дължи това нека да сподели ,ще съм много благодарен!
Аз имах същия проблем!Щом съска значи е турбото,при мен беше се спукал маркуча от турбината към колекторите точно на сгъвката и на нормални обороти и на място тъй като няма товар няма проблем но като надуе по-здраво и издиша от спуканото и се чува това съскане.Само че при мен пушеше доста черно и губеше мощност тъй като губи налягане и не се получава правилно изгаряне.Може при теб да е още много малка цепнатината и да не усещаш.Иначе аз как го открих макар и на място като се помпи педала на газта яко пак натоварва и гледам под капака взеха ми 140лв. за маркуча със смяната.Успех колега.
- toni2222
- младши ентусиаст
-
- КИРО
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 36,Е 38,Е 65
И при мен беше същият проблем само преди около месец го разреших.
Спукан маркуч от интеркулера към турботосамо при виски обороти се чуваше.Отидох в Бош София на околовръстното до царско село.Диагностика - 40 лв,маркуч/97 лв. от Камор/ 20 лв. труд в Бош.
Все едно ми закачиха още 100 коня....
А в Камор Ауто ми викат - изпускателни тръби 750 лв. + 750 лв. труд...
Спукан маркуч от интеркулера към турботосамо при виски обороти се чуваше.Отидох в Бош София на околовръстното до царско село.Диагностика - 40 лв,маркуч/97 лв. от Камор/ 20 лв. труд в Бош.
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
И като каже някой "ходете в оторизиран сервиз" да се чудиш какво да правиш .КИРО написа:И при мен беше същият проблем само преди около месец го разреших.
- toni2222
- младши ентусиаст
-
Аз Дару кар и Камор съм ги отписал като сервизи доста отдавна ,единствено от там части ! А проблема с маркуча е кофти ,имам чувството,че колата ми е 1 кон 

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
да ама както видяхте какво е написал колегата нито му пуши колата нито му губи мощност значи няма да е спукан маркуч по скоро или виското му зацепва и от там чува шума или турбината си заминава ама и си е нормално да има съскане над 2500 защото турбината почва да прави по високи обороти 

- toni2222
- младши ентусиаст
-
Колеги наистина се оказа маркуча ,които от интеркулера отива към турбото 111лв плюс 20 лв работа и проблема е решен ,мерси за мненията на всички!!!
8 мнения
• Страница 1 от 1