разход на гориво 11/100 градско 1.6 двигател
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
разход на гориво 11/100 градско 1.6 двигател
нормално ли е да ми гори 11л./100км. градско компакт1600 маи малко множко ми се струва може ли да премахнем този убиец на пари и как? по какав начин трябва да се кара тази кола да гори по малко
- lordofthedance
- кандидат ентусиаст
-
като за начало вземи излез извънградско и засечи колко ти харчи на 100.щото градското е доста относително особено в софия.ако е в рамките на нормалното няма за какво да се притесняваш.ако искаш да ти спадне разхода не я загрявай колата на място,тръгвай колкото е възможно по бързо,превключвай предавките до към 2000 оборота и излизай да караш вечер след 23 часа 

- krika
- ...и то хидравличен :)
-
- Кара: джата
- Мечтае да кара: на Ринга
- Детайли за колата: Двете 2и2ки
Питай Ати 

Die Neue Klasse ---> http://www.youtube.com/watch?v=dU7hAq7vmwA ---- http://www.formula1.bg ----
Раzхода при БМВ zависи от това колко го настъпваш.
Мойто 318(М43) когато се кара като трафик (беz натискане гаzта до долу, с плавно и леко подаване) харчи градско 11, обаче аz така още не мога да се науча да карам и трудно ми дава под 15. Иzвънградско дава 10, но може да бъде свалено до 8 (но няма смисъл
).

- Mamouk
- дере дънки сред голи мадами
-
ivo написа:Раzхода при БМВ zависи от това колко го настъпваш.Мойто 318(М43) когато се кара като трафик (беz натискане гаzта до долу, с плавно и леко подаване) харчи градско 11, обаче аz така още не мога да се науча да карам и трудно ми дава под 15. Иzвънградско дава 10, но може да бъде свалено до 8 (но няма смисъл
).
И аз май имам твоя проблем

Това е като яденето - колата не се чувства добре, ако не яде много

Legends may sleep...but they never die!
Плюй си на гъза и се пързаляй!
Плюй си на гъза и се пързаляй!
Ето какав отговор получих на един мой меил относно разликите между 316 и 318
!!! като предварително се извинявам за латиницата, но не ми се преписва цялото писмо !!!
Absoliuten, neobosnovan i TYP mit e, 4e malkite dvigateli gorqt malko!
Zna4i, za da gori malko edin dvigatel, toi trqbva da e syobrazen s tegloto na avtomobila. V protiven slu4ai toi se natovarva pove4e, raboti na po-visoki oboroti (za da ima dostaty4na mo6tnost i vytrq6t moment, za da dviji kolata) - sledstvie: gori POVE4E i se iznosva MNOGO POVE4E!
Primer: BMW 318i sys 115k.s. - da re4em 4e se dviji6 s okolo 70km/h i ti trqbvat PRIMERNO okolo 50k.s. i 75Nm. Tova 6te stane na 5ta predavka, da re4em s 2000U/min. Sy6toto kupe BMW, samo 4e ve4e s dvigatel 316i 98 ili 102k.s., dvije6to se po sy6tiq mar6rut, v sy6tite pytni usloviq, za da ima sy6tata mo6tnost 50k.s. i 75Nm (poneje kupeto teji pak tolkova), trqbva da se dviji na 4ta predavka, ve4e s 2600U. TOVA SA SAMO IZMISLENI PRIMERI!!! No realnata situaciq e shodna.....
Taka 4e - nai-slabiqt dvigatel, predlagan za edno kupe (nezavisimo kakva e kolata) nikoga ne e nai-podhodq6t otkym rentabilnost i razhod. Vinagi takyv se qvqva vtoriqt i/ili tretiqt dvigatel v predlaganata gama - v slu4aq syotvetno 318i i 320i. Da ne govorim, 4e zakupuvaiki kola 2ra ryka, na neznaini KM, systoqnie i poddryjka, RISKYT malyk i slab dvigatel da e IZDUHAN e v pyti po-golqm ot tozi za golqm dvigatel. Za6toto golemiqt lesno dostavq na voda4a jelanata mo6tnost i tova ne go zatormozqva tolkova. A nali se se6ta6, 4e onq v Germaniq ili Italiq ne q e jalil taq kola, vse edno se e ven4al za neq, poneje ne mu puka - 6te q dade na nqkoi v BG da se radva...
ZATOVA moqt syvet e da se orientira6 kym BMW 318i, ako edinstveniqt ti dovod v polza na 316i e ikonomiqta na gorivo (za6toto pri ednakva eksploataciq takava NQMA, da ne govorim, 4e 1,6i sa po-problemni).
!!! като предварително се извинявам за латиницата, но не ми се преписва цялото писмо !!!
Absoliuten, neobosnovan i TYP mit e, 4e malkite dvigateli gorqt malko!
Zna4i, za da gori malko edin dvigatel, toi trqbva da e syobrazen s tegloto na avtomobila. V protiven slu4ai toi se natovarva pove4e, raboti na po-visoki oboroti (za da ima dostaty4na mo6tnost i vytrq6t moment, za da dviji kolata) - sledstvie: gori POVE4E i se iznosva MNOGO POVE4E!
Primer: BMW 318i sys 115k.s. - da re4em 4e se dviji6 s okolo 70km/h i ti trqbvat PRIMERNO okolo 50k.s. i 75Nm. Tova 6te stane na 5ta predavka, da re4em s 2000U/min. Sy6toto kupe BMW, samo 4e ve4e s dvigatel 316i 98 ili 102k.s., dvije6to se po sy6tiq mar6rut, v sy6tite pytni usloviq, za da ima sy6tata mo6tnost 50k.s. i 75Nm (poneje kupeto teji pak tolkova), trqbva da se dviji na 4ta predavka, ve4e s 2600U. TOVA SA SAMO IZMISLENI PRIMERI!!! No realnata situaciq e shodna.....
Taka 4e - nai-slabiqt dvigatel, predlagan za edno kupe (nezavisimo kakva e kolata) nikoga ne e nai-podhodq6t otkym rentabilnost i razhod. Vinagi takyv se qvqva vtoriqt i/ili tretiqt dvigatel v predlaganata gama - v slu4aq syotvetno 318i i 320i. Da ne govorim, 4e zakupuvaiki kola 2ra ryka, na neznaini KM, systoqnie i poddryjka, RISKYT malyk i slab dvigatel da e IZDUHAN e v pyti po-golqm ot tozi za golqm dvigatel. Za6toto golemiqt lesno dostavq na voda4a jelanata mo6tnost i tova ne go zatormozqva tolkova. A nali se se6ta6, 4e onq v Germaniq ili Italiq ne q e jalil taq kola, vse edno se e ven4al za neq, poneje ne mu puka - 6te q dade na nqkoi v BG da se radva...
ZATOVA moqt syvet e da se orientira6 kym BMW 318i, ako edinstveniqt ti dovod v polza na 316i e ikonomiqta na gorivo (za6toto pri ednakva eksploataciq takava NQMA, da ne govorim, 4e 1,6i sa po-problemni).
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Ми примерно ако си махнеш катализатора може би ще спадне малко разхода, но не очаквай да падне под 10 софийско градско 

- bimbolet
- младши ентусиаст
-
- Кара: Старо BMW
- Мечтае да кара: Ново BMW
При мен също беше така.Харчеше даже 12л.,но след като махнах катализатора падна до към 10л.,разбира се при спокойно каране.BMW8 написа:Ми примерно ако си махнеш катализатора може би ще спадне малко разхода, но не очаквай да падне под 10 софийско градско

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Имай предвид,че този двигател е слабичък за тежкото Е36, било то и компакт. При 316/318/318 ис разликата е в порядъка на половин до един литър на 100 км. А ако караш само градско и по задръствания, нещата стават още по-лоши. 1,4 мотора на Поло и Голф, 60 к.с. му дават по каталог 9,4 градско... На 318 ис, 140 к.с - 10,8 (свалял съм я до там, ама яко пенсионерско каране). От там нататък всичко зависи от десния крак
Мисълта ми е,че разхода си е нормален, както е написано по-горе, може малко да го свалиш като махнеш катализатора 

Never mistake motion for action...
Момчета, аз пък мога да ви кажа, че моята 316и, в града харчи около 10л, като се има предвид, че я карам както през деня в Софийските задръствания, така и вечер, когато трафика не е толкова натоварен. Лятото, дори мога да я сваля и на около8,5 - 9л/100. Но главното в случая е, че всичко си зависи от маниера на каране. Аз като си купих колата ми даваше доста голям разход - около 14л. Впоследствие, ползвайки икономайзера на таблото, се понаучих как да я карам. Той на тази кола не е поставен само за украшение. Въпросът е да се научиш да избираш подходящата скорост, с подходящата предавка при "ефективно натискане на педала на газта"(това си е мое определение), ориентирайки се за това по икономайзера. След това вече е лесно - около 10л градско, около 7л извънградско. Аз лично съм доволен. Който не е, да си купи колело.
П.С. Важен момент е и какъв бензин ползваш. Аз залагам на ЛУКОИЛ и ОМВ. Сравнително добри бензини продават според мен. Веднъж сипах от неква незнайна бензиностанция, даде ебати разхода, та дори ходих в сервиз, защото си помислих, 4е нещо не е наред колата
П.С. Важен момент е и какъв бензин ползваш. Аз залагам на ЛУКОИЛ и ОМВ. Сравнително добри бензини продават според мен. Веднъж сипах от неква незнайна бензиностанция, даде ебати разхода, та дори ходих в сервиз, защото си помислих, 4е нещо не е наред колата

28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2