X5 vs MB E320

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 01 Фев 2003, 0:45

G класата на МБ - градски джип, няма качества на истински джип?! Уж си фен на Мерцедес пък каза велика глупост за чистокръвния представител от фамилията сериозни 4x4 :roll: ХАхахах

мечтае да кара 7-ца
Аватар

Мнение от Alpina » 01 Фев 2003, 0:51

G - klasse си е супер машинка! Но най - интересното е, че военните модификации на УАЗ-ката също са много високопроходими и здрави! Е, комфортът е нула, но за какво им е на кашиците комфорт. Чух , че в подделението в Чешнегирово продавали такива УАЗ-ки за по 500-600 лв.

Аватар

Мнение от DA WOLF » 01 Фев 2003, 0:59

Viktor написа:emi moito MB e na 9 godini. Ne na 10 , no na 9...
Ka4val li si se v E500 ? Ka4i se - i to e avtomat. Samo 4e tiq prikazki 4e "ei sega trugvam" govorqt za teb samo kato za 4ovek koito ili ne e karal MB ili ne e ucelil hubavo MB da go pokara.Otnosno 4uvstvoto. Tuka ve4e e verno...Pri bmw naistina si 6ofior , a pri MB celiq toq luks i toq avtomat i vsi4ko tova ti dava 4uvstviti 4e em si putni , em voda4.
Ina4e moita e36 mnogo mi be6e kef da q karam. Be6e 318is-ni6to po-osobeno no razlikata v 4uvstvoto dokat 6ofira6 q osuznah sled kato vzeh MB-to....
A otnosno X5vs320 - moje , 4uval sam pove4e hulene , otkolkoto hvalbi za E320. No neka imame predvid 4e X5 , G , ML - ta te nqmat ni6to obshto s "4istokruvnite jipove" - naprimer HUMMER. Te sa taka da se izraza po-gradski jipove. Pri tqh celta e jipa ti da ne mogat da go begat na starta , d amoje da podurja mnogo visoka max.speed i da ka4estavata na jip....

аз не сам казал че автомата не може да се драпне , само казах автомат :arrow: :puke: с което имах впредвид че ми се гади от автомати, или само като чуя за тях... Незнам за теб приятелю , но аз се наслаждажам докато шофирам... а автомата по някакъв си начин ми краде от насладата... и тфа вече не мога да приема... :maad: :maad: :maad: все едно че някой друг ти варши половината работа докат кормуваш, а аз обичам да си имам full control над всичко...... :lol:

иначе се дурпат бре :) споко, всичко си зависи от мотора....на времето доставях хляб в NYC с един ван Dodge Ram 7.2 ... е автомат беше разбира се.... но ухааааааа кво правеше тфа животно не е истина!!! както си е спрел като натиснеш до ламарина вдигаше 60(мили) в покои :mha: а отзад такъв син дим ставаше че другите коли пускаха фарове... :lol: :lol:
DaWolf
ИзображениеИзображениеИзображение
:bowdown::bowdown::bowdown: forced induction M42B18

смирен поклонник
смирен поклонник
Аватар
Кара: w212 E500 4matic, E30 325ic
Мечтае да кара: Specialized S-Works Epic и Dacia Logan 0.9tce

Re: BMW vs Mercedes????

Мнение от LandShark » 06 Фев 2003, 20:00

Wizi написа:
LandShark написа:"да, да, добре, е сегичка ще тръгнем".

Predpolagam govorish naistina za modeli nad 10 godini, inache shte mi e interesno da si predstavja pri 800Nm na po-malko ot 2000rpm kak se chudjat dali da trugnat :lol:

Ами... :) разбира се че нямам предвид че е буквално така. По-скоро усещането (дори и в мощен Бенц) е като на пътник - т.е. нещата не са в мой контрол, автомати които взимат решения вместо мен; и самия факт че нямат нито един по-мощен модел с ръчни скорости...

Wizi написа:
LandShark написа:Но какво да се прави, не може всички да са съвършенни като BMW. И все пак, момчета, аз смятам че Мерцедес а марката, на която (заслужено) трябва да отредим второто място в автомобилния свят.

To che vi e hubava markata i zasluzava dulboko uvazenie - spor njama. No Mercedes da sa na vtoro mjasto.... :roll: Zashto ne se opitash da se argumentirash malko po-dulboko kakvo te navjava na tazi misli?

Имал съм щастието да бъда в завод на Мерцедес (Raastadt, Baden-Wutenberg) и на Ауди (Ingolstadt, Bavaria): и лично аз оценявам Бенз по-високо - по много показатели. Но ся няма да се спускаме в излишни спорове, коя марка заслужава 2-рото място особено в БМВ Форум.

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 07 Фев 2003, 9:21

samo X5 :lol:
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Смок » 07 Фев 2003, 13:59

hate Mercedes написа:...otnosno dvigatelite li edin ot moite priateli ima MB C220 kompresor.da ti kaja li kakvo stana...tzepna my se tzilindroviat blok i my se ogana tzlindrovata glava v sledstvie na pregoriala garnitura(pregriavane)-a gazo-razpredelietelniat mehanizam pregoria-klapane byaha taka pregoriali,4e ne moje6e da razbere6 izgorialo klon4e li e ili klapan.
ot tuk natatak sam pravi izvod...

Абе айде да не почваме да броим дефектите по новите коли, че ще дойдат ония с японските бангии и ще ни заврат в кучи гъз. Щото аз и по Мерцедес и по БМВ знам за доста изцепки с чисто нови коли...
Само Дизел!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW fan » 07 Фев 2003, 14:20

По-скоро усещането (дори и в мощен Бенц) е като на пътник

Are be tolkova li e nisko nivoto na sigurnostta???

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 07 Фев 2003, 15:16

Мале, да имате късмет да видите в какъв вид пристигат новите коли от Германия :? Не ми се говори. На Дани, от предпродажбената подготовка в Дару му се криви задника от бач по тях. А пък всичко произведено в САЩ е :puke:
И това са коли за по 50 - 100 и повече бона.
Да се надяваме, че врегът няма да види тоя коментар.

ентусиаст
Аватар
Кара: e39 525dA
Мечтае да кара: м6

Мнение от moni76 » 07 Фев 2003, 15:24

BMW_POWER написа:Мале, да имате късмет да видите в какъв вид пристигат новите коли от Германия :? Не ми се говори. На Дани, от предпродажбената подготовка в Дару му се криви задника от бач по тях. А пък всичко произведено в САЩ е :puke:
И това са коли за по 50 - 100 и повече бона.
Да се надяваме, че врегът няма да види тоя коментар.

Я раздуй малко :?
My BMW history:
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39

Изображение
http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c&NR=1 8)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wizi » 07 Фев 2003, 17:18

Shark, ne mozesh da me ubedish, che v edno novo 540i i E500 shte ima sushtestvena razlika v useshtateno na tova kolko shofjora e involved v karaneto. Chudja se napravo po njakoga dali ne e po-dobre da si kupi chovek zapazeno 540i (kodovete vi ne gi znam, '94ta primerno) vmesto chisto novo s mega elektronika po nego. Njama smisul da obsuzdame naj-visokite klasove pri razlichnite firmi, zashtoto tam shofjora vurti samo volata i regulira chat-pat skorostta...

Ruchni ili avtomatichni skorostni kutii raziskvame tochno v momenta v nashia klub. Spored men glavno za reshenieto na kopuvacha shte bude lichnite mu predpochitania... sled tova ako se gleda po tehnicheski na vuprosa shte zapochnat da iznikvat predimstvata i nedostatucite.
Da se slozi avtomat na moshten dvigatel v nashi dni e predimstvo dori za da moze da se napravi maximalno dobro uskorenie + elastichnost na avtomobila. Ot druga strana 90% ot avtomaticite njamat vernata sportna programa, kojato da dostavi njakakvo udovolstvie kato pri ruchnite kutii. Vjarvam, che tochno takiva programi pritezavat novia E55 Amg kompressor i RS6 i shte mi bude bezkrajno lubopitno da razbera dali novata M5 njama da bude i tja s avtomatichni - az zalagam mnogo na tozi variant, kolkoto i da ne vi se iska da bude taka! :(

Kakto i da e, suzaliavam ako sum se otdelil ot temata, no mislja che e interesno.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Viktor » 07 Фев 2003, 20:09

Относно поста по-горе в тази страница - Да сме наясно! Аз се насирам от кеф при вида на G - series.[извинявам се, че поствам тази марка в този форум] и ако си разбрал 4е мнението ми за този Джип е 4е не е расов , то имаи предвид 4е просто казвам 4е той , както останалите от този клас вече не са с яснятя идея на джипа! - А именно да служи единствено за offroad. Джиповете вече са за всичко - магистрала , оф-роуд , дори и драг... Това имах предвид , просто не съм бил разбран...
Но тъй като учаквам да бъда упрекнат , 4е изписах толкова много за МБ , то нека не пълним форума с неща на които ни им е тук мястото...

ентусиаст
Аватар

Мнение от fxmaker » 07 Фев 2003, 22:15

Viktor написа:Относно поста по-горе в тази страница - Да сме наясно! Аз се насирам от кеф при вида на G - series.[извинявам се, че поствам тази марка в този форум] и ако си разбрал 4е мнението ми за този Джип е 4е не е расов , то имаи предвид 4е просто казвам 4е той , както останалите от този клас вече не са с яснятя идея на джипа! - А именно да служи единствено за offroad. Джиповете вече са за всичко - магистрала , оф-роуд , дори и драг... Това имах предвид , просто не съм бил разбран...
Но тъй като учаквам да бъда упрекнат , 4е изписах толкова много за МБ , то нека не пълним форума с неща на които ни им е тук мястото...

G-to повярвай ми е един от най-расотите джипове които се продават на пазара.направен е само и единствено за off-road(и можеби за нашите чудни пътища :roll: ), за магистрала не става(едва минах онзи ден едно трабанче по Цариградско, а и максималната му скорост от 140км/ч не е от най-високите) за драг пък изобщо не ми се говори щото сигурно автобусите от градския транспорт са по бързи на старт.G-то си е автобус и в този смисъл представя с пълната сила лицето на MB.

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 12 Фев 2003, 18:33

az sam za x5-cata estestveno 6toto e po-qka i na vun6en vid.na edin svetofar edno MB i edna x5-ca.MB-to be6e ML 320 , a X5-cata 3.0.gledat se 6ofiorite zlobno i svetna zeleno i... :shock: po-burzo uskori MB-to,ama sled tova... :shock: :shock: :shock: 6ofiora na BMW-to se naduha i... :lol: :lol: ABSOLIUTNATA MA6INA ZA KARANE(The Ultimate Driving Machine)pobedi razbira se :mha: :mha: :mha: :mha: :mha: :mha: :mha: :mha:
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

Петко ///M големия
Аватар
Кара: E46 330xd / Mini Cooper S

Мнение от BMW///M-ma6inata » 15 Фев 2003, 15:55

Wizi написа:
LandShark написа:"да, да, добре, е сегичка ще тръгнем".

Predpolagam govorish naistina za modeli nad 10 godini, inache shte mi e interesno da si predstavja pri 800Nm na po-malko ot 2000rpm kak se chudjat dali da trugnat :lol:

LandShark написа:Но какво да се прави, не може всички да са съвършенни като BMW. И все пак, момчета, аз смятам че Мерцедес а марката, на която (заслужено) трябва да отредим второто място в автомобилния свят.

To che vi e hubava markata i zasluzava dulboko uvazenie - spor njama. No Mercedes da sa na vtoro mjasto.... :roll: Zashto ne se opitash da se argumentirash malko po-dulboko kakvo te navjava na tazi misli?

6te ti otgovoria,
niama spor 4e MB praviat luksozni avtomobili sposobni da se sravniavat s :bowdown: BMW,no samo po tozi pokaztel,za6toto tehnite avtomobili sa samo luksozni i ni6to pove4e,dokato vsiako BMW ima sporten duh.Ka4estvenite MB-ta sa samo dorabotenite ot skliu4ilite s tiah tuning firmi(nesravnimi razbira se s tezi na BMW :twisted:)

ETO PRIMER:
po kakvi pokazateli 6te mi sravni6 MB :puke: MB190 s BMW e30, -mislia 4e rezultata e izli6en da go spomenavam 8)
Kajete ne e li taka?

:>: Изображение

Предишна

Назад към Основен Форум