Зимни гуми?

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

С какви гуми е автомобилът ви?

Зимни гуми
247
82%
Летни гуми
46
15%
Уж всесезонни
10
3%

Общо гласове : 303
старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Evelin Cotsev » 04 Яну 2009, 13:37

лятната гума замръзва зимата и става като пластмаста , затова зимната гума е полезна и когато няма сняг за спиране тръгване и такаа нататък.
It`s party time !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 04 Яну 2009, 13:45

Bavarcho написа:...............
И Асене,нищо против теб,ама на тъкъв пост във форума трябва да даваш някъв пример на другите,а ти?!
............

Не виждате ли,че иска да продължи новогодишната тема бре :mhihi:

А иначе аз съм с 4 зимни,сложих ги на 24-ти декември в 7 часа вечерта,дедо Коледа да види че слушкам :mhihi: :mhihi: .А по принцип ,ако се наложи да слагам само 2,то задължително бих ги сложил на предния мост ;) .По-добре да не мога да тръгна,отколкото да не мога да завия или спра :winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 04 Яну 2009, 13:46

plradev написа:
Bavarcho написа:...............
И Асене,нищо против теб,ама на тъкъв пост във форума трябва да даваш някъв пример на другите,а ти?!
............

Не виждате ли,че иска да продължи новогодишната тема бре :mhihi:

А иначе аз съм с 4 зимни,сложих ги на 24-ти декември в 7 часа вечерта,дедо Коледа да види че слушкам :mhihi: :mhihi: .А по принцип ,ако се наложи да слагам само 2,то задължително бих ги сложил на предния мост ;) .По-добре да не мога да тръгна,отколкото да не мога да завия или спра :winky:

Ще завиваш с поднасяне на задницата ве :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 04 Яну 2009, 13:48

Е то оставаше и с летни в това време :mhihi: Колата си е обута в ботушките и много добре се държи, мин. година чисто нови са купени, така че това й е втори сезон с тях. :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Hugo Boss » 04 Яну 2009, 13:52

За първа година сложих 4 чисто нови зимни гуми, :D ама преди 3 седмици ми взеха книжката и нямам възможност да ги пробвам:confused: Иначе с летни гуми си пердаших постоянно

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 04 Яну 2009, 13:52

Да.....как пък всички изведнъж се оказаха големи шофери с летни гуми, щото Асен казал че кара с летни.... :roll:
Ако беше пуснал анкетата и беше казал "Колеги, умната, не си правете експерименти, слагайте зимните гуми", половината, ако не и повече от тия дето се разписаха щяха веднага да го подкрепят и да упрекнат всички "безотговорни шофьори" по улиците.....
Тва стадното мислене е страшна работа....... :shock:

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 04 Яну 2009, 13:55

Със зимни е. Обаче не са нещо особено и гледам да спирам отдалеч. :mhihi: Тука в квартала на непочистените заледени улици на два пъти едвам спирам. :roll:
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от slowtraveler » 04 Яну 2009, 13:55

Bavarcho написа:Много хоре си мислат,че зимни гуми се слагат когато завали сняг,НЕ е така,зимни гуми се слагат когато застудее!!!.....

Прав си - прави се така, защото има вероятност да попаднеш с летни гуми на лед/сняг.
Иначе независимо от температурата на сух и мокър (не заледен или заснежен) асфалт лятната гума държи по-добре от зимната.
Има и психологически момент - със зимната гума ти се нагаждаш да караш на сухо/мокро и имаш впечатления от сцеплението (въпреки, че е по-лошо от това на лятната гума),
Което също допринася за по-безопасното правоуправление :mhihi:
А и си подготвен ако попаднеш със зимните гуми на заледен/заснежен участък, където лятната гума 'умира геройски'.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Re: Зимни гуми?

Мнение от ineedmoney » 04 Яну 2009, 14:00

!!Asen_X написа:Откакто имам книжка и коли, нито една зима не съм ползвал зимни гуми. Не нарочно, просто все така се случва - или ме мързи и все отлагам, или нямам излишни средства в даден момент или все ми се струва, че няма да има много сняг през сезона. Зимите си минават и заминават, всеки път се заричам за следващата да обуя зверчето със зимни гуметки, но си оставам само с намерението вече 6-та зима ;)
Досега не съм имал проблеми, но ми се е случвало доста да се препотя зад волана особено в първите часове след снеговалеж :mhihi:

аПилютно същото и при мен! Само че когато е е такова времето навън гледам да не излизам с колата. Хем за мен си съм по-сигурен, хем няма да ми тежи някоя огъната броня на някои колега ;)
догодина обаче купувам задължително! (все така си казвам деба :mhihi: ) ама тоя пат сериозно
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от porostorm » 04 Яну 2009, 14:35

4 чисто нови зимни Lassa, стават.
:yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pandev22 » 04 Яну 2009, 14:39

с 3 зимни континентала и резервна,4е 4етвъртия континентал отиде рекламация на витоша с бронята :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 04 Яну 2009, 14:43

slowtraveler написа:Иначе независимо от температурата на сух и мокър (не заледен или заснежен) асфалт лятната гума държи по-добре от зимната.

сигурен ли си това, което написа? :shock:
Изображение
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 04 Яну 2009, 14:43

Със слик за мълга съм :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 04 Яну 2009, 14:50

Nucl3arDru1D написа:
slowtraveler написа:Иначе независимо от температурата на сух и мокър (не заледен или заснежен) асфалт лятната гума държи по-добре от зимната.

Не е, просто не е пипал лятна и зимна гуми през студеното време ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 04 Яну 2009, 14:53

///peter написа:
Nucl3arDru1D написа:

Не е, просто не е пипал лятна и зимна гуми през студеното време ;)

при всякакви обстоятелства зимната държи по добре :idea: , само че ако се кара лятото свършва много бързо и свири по завоите :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Сервизно обслужване на БМВ