Не иска да запали ...

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530 xDrive '13

Не иска да запали ...

Мнение от piNky » 30 Дек 2008, 23:31

Имах проблем с подкачващата помпа, който дълго време не оправих, но той се проявяваше само като има по-малко от 30-35 литра в резервоара. Тези дни застудя и няколко сутрини палех колата трудно. Преди няколко дни просто не пожела да запали дори от 3-4 пъти. Най-странното беше, че последния път като пробвах да я запаля, когато дадох на контакт, лампата на таблото за маслото не светна както принципно, а светна само тази на маслото. Завъртях стартера за 6-7 секунди и не пожела да запали, но се вдигна някакъв пушек от под капака. Като отворих ми замивиса на изгоряло масло или нещо подобно.
Преди 2 седмици и проверих маслото, беше на минимума и долях половин литър. От тогава минах 400км.

Единия проблем ясно, че е от помпата. За другия незнам какво да мисля. Свещи? Но ако са свещи, защо лампата за маслото не светна?

Благодаря предварително и весело изкарване на новата година.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 31 Дек 2008, 0:03

Много станахте нещо. Дизел не пали поради: липса на гориво, липса на компресия, слаб акумулатор, въздух в системата, пали и без подгрев ако е читав, капризите на БМВ дизел не са ми познати много, но това е общото между всички. Те горивата са толкова читави, че нямам думи, затова съм на бензин и газ.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от piNky » 03 Яну 2009, 13:56

Вчера и днес я запалих студена с някаква добавка Мотор Старт, която се впръсква във въздушния филтър на двигателя. Като е топла пък пали без проблем и върви идеално. Като я настъпиш не забива нос, затова си мисля, че горивния филтър си е наред.
Днес не бачкат сервизите иначе в понеделник май ще я водя за смяна на изгорелите свещи.
Горе-долу колко струва една свещ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xd e46
Мечтае да кара: 645i cabrio

Мнение от Azereus » 03 Яну 2009, 14:40

брат виж дали има поток на прозрачната тръба при горивния филтър. Склонен съм да мисля, че ти е замръзнала нафтата. Поздрави!
В ръка чаша държеше, чашата пълна и равна с люта бяла ракия и още върла магия! :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 524 91г. и325тд. мерц.123 и520i
Мечтае да кара: е38 и нещо м пауьр

Мнение от zaharin3 » 03 Яну 2009, 23:30

аз купих италиански некви по11лв бяха има и по хуави но по скьпи карам 5 месеца вече с тези 2 нови .

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 03 Яну 2009, 23:33

Бош - 18 лв. парчето, итал. - 13 лв., беру - 18 лв. и т.н. :) а се проверяват елементарно и се сменят по схемата дет съм публикувал :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 04 Яну 2009, 17:45

predel написа:Бош - 18 лв. парчето, итал. - 13 лв., беру - 18 лв. и т.н. :) а се проверяват елементарно и се сменят по схемата дет съм публикувал :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Къде има хубаво беру за 18лв :shock:
Изображение
by ''kompleksa''

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 04 Яну 2009, 18:23

Iskra (Словенски) - 9 лв. Аз такива си купих от Koсер на Цар Симеон 178 това е почти до Опълченска. Половината фиат форум с такива кара и са доволни. ;)
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Аватар

Мнение от ivan. » 04 Яну 2009, 19:40

Zubcho написа:Iskra (Словенски) - 9 лв. Аз такива си купих от Koсер на Цар Симеон 178 това е почти до Опълченска. Половината фиат форум с такива кара и са доволни. ;)
за свещите-
ползвам съм комплект беру и комплект шампион и останах по-доволен от шампиона,като и двата комплекта за закупени от бг.Като изгореше някоя заменях от тези,които си бяха на колата,не всички беха здрави,но си запазих читавите(бяха БЕРУ).
В момента всички свещи са ми ок,но днес се убедих какво и защо...беру си е БЕРУ :!:
Пристигнаха ми свещи закупени от германия,а в същото време сменяхме на един тдс свещите с такива,които посочва Иво ИСКРА
При пробите директно на акумолатора-
ИСКРА-та подгряваше за от 8-до 11 сек -на всяка свещ различно :shock: да отбележа ,че са чисто нови-цена в Петрич 10лв за брой;
Беру(закупено в бг и не е ново)-8 секунди(шампиона също, кара повече)
Беру-то ,което пристигна от германия-на 6-тата секунда и всички грееха в еднакъв интервал-защо ли :roll: :mhihi: имам 12броя с касов бон 12.40 евро за брой
С колегата пит55 разговаряхме по скайп и той ми спомена за 4-секундни,което е направо супер.
Къде е компромиса и струва ли си :roll:
Изображение
by ''kompleksa''

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 04 Яну 2009, 20:23

Пинки, веднага спри да ползваш тая добавка Мотор Старт или каквато и да е добавка за старт, защото това нещо ще ти умори двигателя за една зима - ако го ползваш редовно на пролет почти сигурно ще трябва да сменяш сегменти :(

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от piNky » 05 Яну 2009, 15:21

Не го ползвам редовно ... знам че не е на добре работата. 3 пъти до сега съм пръскал с това и то беше наложително. Като днес беше третия и щях да я карам към сервиза и да и сменям и гумите, но уви ... заледен е баира пред нас и тъпаците са паркирали по цялата му дължина и имам около 50 см място да мина, а колата си върти задницата на която страна иска :confused:
Направо откачам ... :evil:

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 06 Яну 2009, 9:50

А някой ползвал ли е оригинални и ако знае тяхната марка кава е.Аз лично от БЕРУ съм крайно не доволен много чаках първо на контакт откакто изгасне лампата за подгрева за да запали колата и второ изкараха една зима и като ги свалих 2 бяха дали фира а една само пушеше не ставаше въобще червена.Сега съм с некакви СВАГ и те прайли свещи :mhihi: по 6лв бройката ги взимах пак чакам малко на контакт откакто загасне лампата ма са по-добре това ще ми е втора зима с тях но мен пак ме дразни това чакане да загреят тия тъпи свещи като хората.Накрая май ще ида и ще си купа едни оригинални и тва е да се рахатясъм :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Между другото на ТДС-а подгрева т.е. лапмата гасне на 5-тата секунда след което колата трябва да запали.Значи свеща за мен на 3-тата секунда трябва да е станала ярко жълто-червана и още 2 сек. така да стои зада запали колата от четвърт оборот и да заработи нормално без клатене ,прекъсване и тем подобни ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от piNky » 06 Яну 2009, 14:21

2 изгорели свещи + труда = 50 лв.
Дано утре в студа да е наред вече всичко :)

Аватар

Мнение от ivan. » 06 Яну 2009, 17:04

dinozab написа:А някой ползвал ли е оригинални и ако знае тяхната марка кава е.Аз лично от БЕРУ съм крайно не доволен много чаках първо на контакт откакто изгасне лампата за подгрева за да запали колата и второ изкараха една зима и като ги свалих 2 бяха дали фира а една само пушеше не ставаше въобще червена.Сега съм с некакви СВАГ и те прайли свещи :mhihi: по 6лв бройката ги взимах пак чакам малко на контакт откакто загасне лампата ма са по-добре това ще ми е втора зима с тях но мен пак ме дразни това чакане да загреят тия тъпи свещи като хората.Накрая май ще ида и ще си купа едни оригинални и тва е да се рахатясъм :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Между другото на ТДС-а подгрева т.е. лапмата гасне на 5-тата секунда след което колата трябва да запали.Значи свеща за мен на 3-тата секунда трябва да е станала ярко жълто-червана и още 2 сек. така да стои зада запали колата от четвърт оборот и да заработи нормално без клатене ,прекъсване и тем подобни ;)
Беру са оригиналните,ама май в бг няма оригинал на беру
Изображение
by ''kompleksa''

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от piNky » 09 Яну 2009, 15:30

При -10 запали от раз ;) :mhihi:

Следваща

Назад към E34