БГ работодатели или нещата не са такива каквито изглеждат
Модератор: Общи модератори
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
таа дето е писала статията лаф ли казва или гъза си показва?jivko81 написа:Пичове, знам че сега всички ще ми се нахвърлите как не съм прав и така нататък, ама моля ви вижте този линк и се замислете. http://news.vestnik24.com/lifestylebg/l ... 95091.html
Аз редовно се сблъсквам с такива симпатяги. Гледал или чувал как става работата и иска заплата .... да не цитирам цифри че ме хваща яд. Няма лошо да се вземат големи заплати, но всеки трябва да знае че за да вземе първо трябва да ги изкара тези пари. Ама както и да е, че ще си намеря май много опоненти тук.

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
заплата 700,а изискванията кат за 7000
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Bogat-Beden написа:таа дето е писала статията лаф ли казва или гъза си показва?jivko81 написа:Пичове, знам че сега всички ще ми се нахвърлите как не съм прав и така нататък, ама моля ви вижте този линк и се замислете. http://news.vestnik24.com/lifestylebg/l ... 95091.html
Аз редовно се сблъсквам с такива симпатяги. Гледал или чувал как става работата и иска заплата .... да не цитирам цифри че ме хваща яд. Няма лошо да се вземат големи заплати, но всеки трябва да знае че за да вземе първо трябва да ги изкара тези пари. Ама както и да е, че ще си намеря май много опоненти тук.![]()
Тая дето е писала статията никога не си е търсила работа по обява

- Bogat-Beden
-
-
Dimo написа:Но друго си е да отговаряш 100% на изискванията по документи за дадена работа и от 50 пратени CV да ти се обадят само от едно място за интервю. Примера не е само с мен.

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
КОлеги, изчетох всички мнения дотук по темата ...
Стояне , сега виж аз какво ще ти кажа:
Значи ако си на договор с изпитателен срок те уволняват по член 71 -без предизвестие -обикновенно тогава нищо не можеш да направиш .Единственото ти спасение ще е ако имаш някакви болести ,за който от Инспекция по труда са казали излишно, че нямат право да те уволнят и те го правят. Тогава можеш да се хванеш за неспазване на кодекса на труда и ще спечелиш делото и всички разходи ще ти върнат . Ако си на безсрочен договор, което ме съмнява за,щото всички си вързват гащите и първо назначават на срочен и след 3 или 6 месеца във фирмата го правят на безсрочен ..И все пак ако са те назначили на безсрочен тогава можеш да ги подведеш за неспазване на условието с предизвестието .. Но има и друго - ако си на безсрочен те пак могат да те уволнят без предизвестие като задължително в заповедта за уволнение упоменат , че за неспазване на срока на предизвестие от 30 дни ти изплащат обезщетение в размер на една заплата ... Тъй че... Абе в БГ работодателите винаги са си вързали гащите и работника винаги го духа ..... Ти най-вероятно си на срочен договор -в този случай не се изисква дори конкретно обяснение от работодателя защо прекратява с теб трудовият договор .Просто минаваш по чл. 71 и тва е ...
От мен съвет- продължи напред и внимавай като ти връчват договора наистина какво подписваш и искай задължително длъжностна характеристика -т.е. какво трябва да правиш и за в бъдеще ако се случи тъй че да ходиш с личната кола да изпълняваш служебни ангажименити просто направи тъй ,че да имаш доказателства за това ,а и за удължено работно време трябва в момента на нарушението да сигнализираш Инспекцията по труда ,но и други ще ти кажа ,че всички големи фирми имат 'уши' в Инспекцията и винаги когато предстои някаква проверка те винаги знаят за нея.... Това е от мен . А иначе дела срещу големи компании се печелят и точно такъв случай имам в моето семейство - майка ми с 33 годишен стаж в една от нашите банки -няма да споменавам имена, макар ,че доколкото знам е единственият случай при който служител на банка е осъдил самата Банка
) в нейната история, а тя е създадена още в далечната 1928г....-банката де...Някой вече може да са се досетили коя е банката
)и така само да напиша две думички за случая - предстоеше смяна на ръководството -това беше в 2003 година когато всички банки се купуваха от разни чужденци .Та този същият чужденец като е купи тази банка уволни всички служители над 40 годишна възраст с мотива ,че били прекалено стари и назначи все някакви с възрастова граница 22-29 години ...
Интересното стана една година по-късно когато банката поради липса на кадърни специалисти започна да губи позициите си на пазара и започна да сменя имената си
))
Както и да е.. В момента същата тази банка съществува,но за тези всичките години е сменила сигурно три пъти имената си ,а майка ми ...Ами тя е възстановена на работа като и са платени всички разходи по делото , внесени са всички осигуровки и т.н. Няма да ти казвам колко дълго се проточи това дело - цели 4 години през който майка си стоеше в къщи и непрекъснато се даваха пари за хонорарски адвокати , за дела и имаше обжалвания от банката на различни инстанции и т.н. Тези процедури в БГ са толкова дълги ,че малко са хората който ще издържат до край и повярвайте ми отиват доста пари за делото като хонорари и т.н. Вярно ти тези пари един ден си ги взимаш ,но до тогава ако банката обжалва ? Само ще ви кажа ,че делото няколко пъти се връща за преразглеждане , обжалваше се пред Районен съд, после пред Окръжен и накрая и пред Апелативен в СОфия така ,че за да започнеш да се съдиш с такава голяма компания наистина трябва да имаш пари, добър -ама наистина много добър адвокат,чийто хонорар е доста висок и най-вече много търпение и нерви за да доведеш нещата до край .. Ама в крайна сметка майка ми нямаше и какво да губи -все пак трябваха точно 2 години за пенсия пък и замислете се реално ако беше оставила нещата тъй да се примири със случая при положение ,че целият и живот е преминал в тази Банка и накрая в края на своя професионален опит какво получава като награда -уволнение ...А и релано погледнато кой щеше да е вземе на работа на тези години след това ? Тъй че колеги отстоявайте си правата ,но когато наистина си струва . А препдолагам всички във форума ни е още рано за пенсия тъй че просто им теглете една майна и продължете напред надявам се всеки един от Вас един ден да открие точният шеф или работата ,която ще е работи с удоволствие .Макар , че всъщност най-добрият вариант е когато работиш за себе си .... Желая на всички успехи и весело посрещане на 2009 година и нека тя сбъдне мечтите ни . Обичайте се повече, усмихвайте се и нека си пожелаем да бъдем поне мъничко по-добри , да сътворим повече добри дела ....::)
Стояне , сега виж аз какво ще ти кажа:
Значи ако си на договор с изпитателен срок те уволняват по член 71 -без предизвестие -обикновенно тогава нищо не можеш да направиш .Единственото ти спасение ще е ако имаш някакви болести ,за който от Инспекция по труда са казали излишно, че нямат право да те уволнят и те го правят. Тогава можеш да се хванеш за неспазване на кодекса на труда и ще спечелиш делото и всички разходи ще ти върнат . Ако си на безсрочен договор, което ме съмнява за,щото всички си вързват гащите и първо назначават на срочен и след 3 или 6 месеца във фирмата го правят на безсрочен ..И все пак ако са те назначили на безсрочен тогава можеш да ги подведеш за неспазване на условието с предизвестието .. Но има и друго - ако си на безсрочен те пак могат да те уволнят без предизвестие като задължително в заповедта за уволнение упоменат , че за неспазване на срока на предизвестие от 30 дни ти изплащат обезщетение в размер на една заплата ... Тъй че... Абе в БГ работодателите винаги са си вързали гащите и работника винаги го духа ..... Ти най-вероятно си на срочен договор -в този случай не се изисква дори конкретно обяснение от работодателя защо прекратява с теб трудовият договор .Просто минаваш по чл. 71 и тва е ...
От мен съвет- продължи напред и внимавай като ти връчват договора наистина какво подписваш и искай задължително длъжностна характеристика -т.е. какво трябва да правиш и за в бъдеще ако се случи тъй че да ходиш с личната кола да изпълняваш служебни ангажименити просто направи тъй ,че да имаш доказателства за това ,а и за удължено работно време трябва в момента на нарушението да сигнализираш Инспекцията по труда ,но и други ще ти кажа ,че всички големи фирми имат 'уши' в Инспекцията и винаги когато предстои някаква проверка те винаги знаят за нея.... Това е от мен . А иначе дела срещу големи компании се печелят и точно такъв случай имам в моето семейство - майка ми с 33 годишен стаж в една от нашите банки -няма да споменавам имена, макар ,че доколкото знам е единственият случай при който служител на банка е осъдил самата Банка

Интересното стана една година по-късно когато банката поради липса на кадърни специалисти започна да губи позициите си на пазара и започна да сменя имената си

Както и да е.. В момента същата тази банка съществува,но за тези всичките години е сменила сигурно три пъти имената си ,а майка ми ...Ами тя е възстановена на работа като и са платени всички разходи по делото , внесени са всички осигуровки и т.н. Няма да ти казвам колко дълго се проточи това дело - цели 4 години през който майка си стоеше в къщи и непрекъснато се даваха пари за хонорарски адвокати , за дела и имаше обжалвания от банката на различни инстанции и т.н. Тези процедури в БГ са толкова дълги ,че малко са хората който ще издържат до край и повярвайте ми отиват доста пари за делото като хонорари и т.н. Вярно ти тези пари един ден си ги взимаш ,но до тогава ако банката обжалва ? Само ще ви кажа ,че делото няколко пъти се връща за преразглеждане , обжалваше се пред Районен съд, после пред Окръжен и накрая и пред Апелативен в СОфия така ,че за да започнеш да се съдиш с такава голяма компания наистина трябва да имаш пари, добър -ама наистина много добър адвокат,чийто хонорар е доста висок и най-вече много търпение и нерви за да доведеш нещата до край .. Ама в крайна сметка майка ми нямаше и какво да губи -все пак трябваха точно 2 години за пенсия пък и замислете се реално ако беше оставила нещата тъй да се примири със случая при положение ,че целият и живот е преминал в тази Банка и накрая в края на своя професионален опит какво получава като награда -уволнение ...А и релано погледнато кой щеше да е вземе на работа на тези години след това ? Тъй че колеги отстоявайте си правата ,но когато наистина си струва . А препдолагам всички във форума ни е още рано за пенсия тъй че просто им теглете една майна и продължете напред надявам се всеки един от Вас един ден да открие точният шеф или работата ,която ще е работи с удоволствие .Макар , че всъщност най-добрият вариант е когато работиш за себе си .... Желая на всички успехи и весело посрещане на 2009 година и нека тя сбъдне мечтите ни . Обичайте се повече, усмихвайте се и нека си пожелаем да бъдем поне мъничко по-добри , да сътворим повече добри дела ....::)
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
добре де сега защо ме коткате да пусна анкета.
Няма да го пускам като анкетна тема а просто ще ви попитам нещо:
На каква заплата трябва да работи системен администратор, чиято работа е натоварена, и непрекъснато някой му е сърдит за това и онова, който отговаря за всичките (около 1-200) комютъра, 20 сървъра и отговаря на следните изисквания за познания по:
MS windows (всичките версии от 95 насам)
МS Windows 2000 server както и Windows 2003 server
МS office (отново всичките като се включват и разни невероятни тънкости)
Linux/Unix
Data base - Oracle, SQL и каквото още можете да се сетите.
и от там се започва с поддръжка на уеб сайта, мейл сървъра, прокси, рутъри които са базирани на Линукс задължително, Firewall корпоративен, както и всякаква антивирусна защита и какво ли още не... (просто ми писна да изброявам)
И освен това да се занимава с чисто кабелджииска дейност като да пуска мрежата на еди кой си нов, - на запад системния админ си гледа само сървърите и за нищо друго не го боли фара. Хората се оправят самосиндикално със поддръжката или на Microsoft или там на която и да е фирма, но не занимават човечеца.
Айде дайте оценка как човека който "държи" фирмата на плещите си за да може да работи изобщо, разполага с КОЛКОТО си пожелае от конфиденциалната дори за него информация, и никой не се замисля колко много може да си изпати от него.
Едно време имах едни работодатели гърци, които се гавреха с мен по невероятен начих - пусках им оферти за ново оборудване понеже настоящото беше в плачевно състояние, които не бяха приемани, но дойде външна фирма и направи същите предложения за техника и те веднага се съгласиха да си я купят, а мен след известно време ме изгониха под предлог че не съм направил добър подбор на техниката и тн. През цялото време са се чудили как да ме малтретират психически и да ме мачкат, за заплащането коментара е излишен.
Е на финала всички във фирмата получиха информация за заплатите на останалите, и това беше 5 минути след уволнението.
Мога да ви кажа че не се чуствам гузен, и грам не ми пука защото тези хора не спряха да ценят въпросната длъжност.
Няма да го пускам като анкетна тема а просто ще ви попитам нещо:
На каква заплата трябва да работи системен администратор, чиято работа е натоварена, и непрекъснато някой му е сърдит за това и онова, който отговаря за всичките (около 1-200) комютъра, 20 сървъра и отговаря на следните изисквания за познания по:
MS windows (всичките версии от 95 насам)
МS Windows 2000 server както и Windows 2003 server
МS office (отново всичките като се включват и разни невероятни тънкости)
Linux/Unix
Data base - Oracle, SQL и каквото още можете да се сетите.
и от там се започва с поддръжка на уеб сайта, мейл сървъра, прокси, рутъри които са базирани на Линукс задължително, Firewall корпоративен, както и всякаква антивирусна защита и какво ли още не... (просто ми писна да изброявам)
И освен това да се занимава с чисто кабелджииска дейност като да пуска мрежата на еди кой си нов, - на запад системния админ си гледа само сървърите и за нищо друго не го боли фара. Хората се оправят самосиндикално със поддръжката или на Microsoft или там на която и да е фирма, но не занимават човечеца.
Айде дайте оценка как човека който "държи" фирмата на плещите си за да може да работи изобщо, разполага с КОЛКОТО си пожелае от конфиденциалната дори за него информация, и никой не се замисля колко много може да си изпати от него.
Едно време имах едни работодатели гърци, които се гавреха с мен по невероятен начих - пусках им оферти за ново оборудване понеже настоящото беше в плачевно състояние, които не бяха приемани, но дойде външна фирма и направи същите предложения за техника и те веднага се съгласиха да си я купят, а мен след известно време ме изгониха под предлог че не съм направил добър подбор на техниката и тн. През цялото време са се чудили как да ме малтретират психически и да ме мачкат, за заплащането коментара е излишен.
Е на финала всички във фирмата получиха информация за заплатите на останалите, и това беше 5 минути след уволнението.
Мога да ви кажа че не се чуствам гузен, и грам не ми пука защото тези хора не спряха да ценят въпросната длъжност.

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
A аз да те попитам :
Стрителен инженер Пътно стрителство!
Autocad
Civil3d
Land
Word/Exel и т.н!
Специален курс за Civil3d от Гисперфект!
Sap2000!
И заплатата ми е 587лв!
Няма какво да говорим Бг реалност!Така че не се коси всички го ядем големия!
Autocad
Civil3d
Land
Word/Exel и т.н!
Sap2000!
И заплатата ми е 587лв!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- Bogat-Beden
-
-
Тарикат,добре си се уредилNukem написа:A аз да те попитам :
Autocad
Civil3d
Land
Word/Exel и т.н!
Sap2000!
И заплатата ми е 587лв!

- павката
- старши ентусиаст
-

- Evelin Cotsev
- старши ентусиаст
-
Bogat-Beden написа:Тарикат,добре си се уредилNukem написа:A аз да те попитам :
Autocad
Civil3d
Land
Word/Exel и т.н!
Sap2000!
И заплатата ми е 587лв!
Няма какво да говорим Бг реалност!Така че не се коси всички го ядем големия!Аз съм с 550
Ама взехме коледната премия напук на кризата-30(тридесет)
лева
![]()
![]()
![]()
![]()
аууууууууу сега неможеш да ги похарчиш толкова много премии бе колега

It`s party time !
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
Абе, колеги не сте на 100% прави! Най-съм съгласен със SKISA от изказалите се! Като тръгвате така с рогата напред, че всички са мошенници и "измекяри" незнам какво очаквате.... издигането наистина е бавен и постепенен процес.. И оставанията след работно време и ползването на личната кола са точно както се изразиха преди мен колегите "трупане на червени точки". Щом не си се разбрал предварително затова общо взето няма смисъл да си правиш устата - имал си мерак свършил си работа и това е. Като не ти харесва така, просто следващия път поставяш въпроса и нещата се изясняват. А щом имаш толкова високо мнение за теб, че си добър специялист и ценен кадър няма как да останеш "на сухо"... Пазара на труда някак си се "саморегулира".. Мисълта ми е да се вглеждате малко в себе си и в ситуацията - Ето примерно Стояне щом са те "уволнили" с лека ръка явно седи някой на вратата , който ще върши твоята работа за не-повече от теб пари или не си чак толкова незаменим или шефовете са големи тъпаци..... Еми в такъв случай наистина трябва да се примиряваш донякъде, пък толкова като не ти харесва напускаш и това е.
Или като е толкова лесно направете като на Павлин шефа му бе! Е го на 1 год. миеш чинии у САЩ и после се върнете и станете шефове и бъдете невероятно коректни!
Не гледайте толкова едностранчиво! Или аз да съм някво изключение и да съм случил общо взето на компания..
П.С. Пууу да ви ожали човек, направо ви се чудя как им смогвате на тея БМВ-та с тези заплати
Или като е толкова лесно направете като на Павлин шефа му бе! Е го на 1 год. миеш чинии у САЩ и после се върнете и станете шефове и бъдете невероятно коректни!
Не гледайте толкова едностранчиво! Или аз да съм някво изключение и да съм случил общо взето на компания..

П.С. Пууу да ви ожали човек, направо ви се чудя как им смогвате на тея БМВ-та с тези заплати

Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- павката
- старши ентусиаст
-
....аз нямаам шеф,тирира титиририрара 

- Bogat-Beden
-
-
Ама колега,то да земем пък живи да ги ожалим нашите работодатели..b2 написа:Абе, колеги не сте на 100% прави! Най-съм съгласен със SKISA от изказалите се! Като тръгвате така с рогата напред, че всички са мошенници и "измекяри" незнам какво очаквате.... издигането наистина е бавен и постепенен процес.. И оставанията след работно време и ползването на личната кола са точно както се изразиха преди мен колегите "трупане на червени точки...

- Bogat-Beden
-
-
Сори ,колеги,малко
,може ли някой да ми каже как става номера с връчване на предизвестие за напускане?
Доколкото разбрах е свободен текст или нещо такова http://blog.muffty.org/files/predizvestie.pdf и май трябва да се връчи на управителя 

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band