БГ работодатели или нещата не са такива каквито изглеждат
Модератор: Общи модератори
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Сегааа,нека и аз да се изкажа...Аз съм бил потърпевш по абсолютно същата схема.Освен,че не ни се плащаше по одобрения колективен трудов договор- двойно заплащане за допълнителните часове,бяхме плъзнати и по друга схема-работехме каквото всички други,но те се водеха работници,а ние-практиканти.И дефакто взимахме наполовина.Пояснявам ,че това"ние " сме малка групичка българи и това става в чужбинско(северна еуропа)карахме се няколко пъти с шефа без успех и не знаехме кфо да направим.Отвориха ни на схемата-отиваш и ставаш член на профсъюза
Записахме се,имахме си секретар,който пое случая,събра всичката документация и се почна...Интервю в местен вестник с нас,срещу издънките на шефа,обаждания от профсъюза,посетиха го няколко пъти полиция..Взе да му пари под дупето и почна да ни търси да намерим варианти да изгладим нещата
Лошото естествено е,че масово хората са тотално правно неграмотни и подплатено с измекярски характер това крепи и поощрява помияри работодатели...Та сред моите колеги българи естествено се намериха дупедавци(да не кажа повечето..
) и без малко на шефчето да му се размине евтинко,но просто трябваше всички да му дадат дупе и да подпишат,ама
Бай ви Педру(т.е. аз) е несбъднат икономист от великата унссарско магнаурска школа и си знам доле-горе правата и цената
Та клекна гея смешен най-накрай ,качи ни двойно заплатите ,както е редно,върна ни недоплатеното до грош и така...Даже станах медийна звезда-снимката ми доста вися на сайта на най-големият профсъюз(моите 15 минути слава
) и те така..Та да обобщя,не мисля ,че трябва просто да си тръгваш и да се предаваш,надупи го както можеш(най-добре легално
) и това е..
Като статистика ще кажа,че в държавата,където работех,за миналата година за случаи като нашия с недоплащане,бяха върнати равностойността на близо 130 млн.еур
Става дума за държава с население 5 милиона 

Като статистика ще кажа,че в държавата,където работех,за миналата година за случаи като нашия с недоплащане,бяха върнати равностойността на близо 130 млн.еур

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
бай Педро, те тия хора са си вързали гащите изцяло с договора и с документите, които са ми дали на мен. Парата която ще падне не е кой знае колко голяма и не си залужава да се занимавам изобщо но ми се искаше да чуя съвет как да ги надупя тия галфони за дето не осигуряват хората на реалното заплащане а на мноооого по ниско, и задето се отнесоха с мен по такъв непрофесионален начин. В смисъл аз от началото до края съм си давал зор, бачкал съм си, ходил съм си извънредно в събота когато трябва, но както вече казах причината за изгонването ми е че те не искат да си признаят грешката че са ми сбъркали заплащането и отработеното време, и за това са принудени да ме махнат мен под предлог, че не искат хора които подхождат с недоверие към фирмата. Щот честно казано ако бях направил гаф, да си призная че съм крив ама това не е гаф според мен да си поискаш каквото си ти се полага и да знаеш това което ти се полага как се получава, нали?

- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
bobi_maxo написа:боби,гепач такъв...!!!
Не бе не съм гепач!![]()
Мразя тарикатите, и аз като тях! Траем си, и си ги "връткам".

П.С. Само първия ми работодател ме завлече, ама предпоследния му разказах играта

Колкото до въпроса със шофьорчето и вишиста, ДА и аз съм съгласен, че колкото ти дадат и квото договориш тва е, но въпроса е принципен!!! Нормално ли е интелигентен човек, да взима колкото хамалин??? Извинявам се на всички работещи, като шофьори, между вас със сигурност има и интелигентни хора, просто неправилно се изразявам, но мисля ми хващате логиката нали? А сега като си отговорите ми кажете на къде отива тази държава?
П.С. Това е ритиричен въпрос и отговор не очаквам, нека всеки го запази за себе си!

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
Аз ще ти кажа на къде отива - където отива в последните 18 години, а по точно - на кино. Младите с перспективно образование си отиват, а и тези без такова и те си отиват да бачкат навън.
То и аз бях в чужбинско ама просто изобщо не ме кефи да работя другаде, просто не се чуствам на мястото си. А избягах точно заради такива гащници като тая фирма и като много други подобни.
Мислех си че тая психоза с кризата е променила поне малко работодателите - да ама не.
То и аз бях в чужбинско ама просто изобщо не ме кефи да работя другаде, просто не се чуствам на мястото си. А избягах точно заради такива гащници като тая фирма и като много други подобни.
Мислех си че тая психоза с кризата е променила поне малко работодателите - да ама не.

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Затова договорките както Ви говори СКИСА, са бошлаф работа...
Гледайте какво подписвате! Изисквайте да има ВСИЧКО описано в трудовия договор, със него искайте и длъжностна характеристика, ВЕДНАГА, не с обещания че ще Ви я дадат...
Колко от Вас имате такава?
Гледайте какво подписвате! Изисквайте да има ВСИЧКО описано в трудовия договор, със него искайте и длъжностна характеристика, ВЕДНАГА, не с обещания че ще Ви я дадат...

- Bogat-Beden
-
-
мани ги тия работи,аз бих казал,по-скоро гледайте да си намерите читав работодател,аз след този,който описах по-горе,си намерих случайно наистина свестен.Ами просто облекчението е огромно,бачкаш си с кеф дори скучна работа и не мислиш за излишни глупости...Аз все си мисля,че идеята на това човек да работи е не да гледаш как да откраднеш или да завлачиш или да се чудиш каква изненада ще ти дойде с фиша за заплатата...///peter написа:Затова договорките както Ви говори СКИСА, са бошлаф работа...

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Bogat-Beden
-
-
Ето за тази помиярщина ще се затягат все повече нещата,глобите съвсем наскоро скочиха десеторно точно за това провинение,а и четох че щели да почнат фирми да закриват заради такива гафове.При мен също е така,аз просто си го имам като коз,решат ли да се правят на хитри..._65536_kb_sec_ написа: но ми се искаше да чуя съвет как да ги надупя тия галфони за дето не осигуряват хората на реалното заплащане а на мноооого по ниско
Но при тебе така или иначе работата е отекла,пискай ги наред по всички възможни инстанции...

Bogat-Beden написа:Ето за тази помиярщина ще се затягат все повече нещата,глобите съвсем наскоро скочиха десеторно точно за това провинение,а и четох че щели да почнат фирми да закриват заради такива гафове.При мен също е така,аз просто си го имам като коз,решат ли да се правят на хитри..._65536_kb_sec_ написа: но ми се искаше да чуя съвет как да ги надупя тия галфони за дето не осигуряват хората на реалното заплащане а на мноооого по ниско
Но при тебе така или иначе работата е отекла,пискай ги наред по всички възможни инстанции...
Да не мислиш, че са скочили глобите заради това, че държавата е загрижена за работниците?
Парите са за да пълнят бюджет, да си лапкат, а не е заради правата на работника!
Боли ги

- jivko81
- младши ентусиаст
-
- Кара: F01 750LI Xdrive
Пичове, знам че сега всички ще ми се нахвърлите как не съм прав и така нататък, ама моля ви вижте този линк и се замислете. http://news.vestnik24.com/lifestylebg/l ... 95091.html
Аз редовно се сблъсквам с такива симпатяги. Гледал или чувал как става работата и иска заплата .... да не цитирам цифри че ме хваща яд. Няма лошо да се вземат големи заплати, но всеки трябва да знае че за да вземе първо трябва да ги изкара тези пари. Ама както и да е, че ще си намеря май много опоненти тук.
Аз редовно се сблъсквам с такива симпатяги. Гледал или чувал как става работата и иска заплата .... да не цитирам цифри че ме хваща яд. Няма лошо да се вземат големи заплати, но всеки трябва да знае че за да вземе първо трябва да ги изкара тези пари. Ама както и да е, че ще си намеря май много опоненти тук.

- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Сложно! Ама сами си го правим. Принципно, а и в тая случай с колегата, виждам няколко проблема:
1. От страна на работниците:
- твърде високо е самомнението на всички кандидати за работа, както и изискванията им по отношение на заплащането. Като пример ще приведа собствения си опит- това, че бях работил 11 години в един бранш, имах висше образование и заемах шефска позиция, това не ми попречи за започна от нулата в ново порище, и след пет години пак да съм шев;
- нивото на подготовка на специалистите е доста слабо в момента;
- нещата с израстването се получават, ама бавно, след като се доказваш години наред.
2. По отношение на работодателите:
- около 80 процента от тях не са коректни;
- нямат ясни правила, които да обявят при назначаване, а и кандидатите много не разпитват;
- мислят си, че КТ не важи за тях и правят каквото си искат.
Пожелавам късмет на всички в стремежа им да си намерят работа, и да помнят, че не трябва да се препират нещата!
-
1. От страна на работниците:
- твърде високо е самомнението на всички кандидати за работа, както и изискванията им по отношение на заплащането. Като пример ще приведа собствения си опит- това, че бях работил 11 години в един бранш, имах висше образование и заемах шефска позиция, това не ми попречи за започна от нулата в ново порище, и след пет години пак да съм шев;
- нивото на подготовка на специалистите е доста слабо в момента;
- нещата с израстването се получават, ама бавно, след като се доказваш години наред.
2. По отношение на работодателите:
- около 80 процента от тях не са коректни;
- нямат ясни правила, които да обявят при назначаване, а и кандидатите много не разпитват;
- мислят си, че КТ не важи за тях и правят каквото си искат.
Пожелавам късмет на всички в стремежа им да си намерят работа, и да помнят, че не трябва да се препират нещата!
-
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
докато търсим свестния шеф,то дошло време за пенсия и мерака за къщата вече е избягал
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
павката написа:докато търсим свестния шеф,то дошло време за пенсия и мерака за къщата вече е избягал
Имам един приятел, арабин, който казва: Гроздето сега може да е кисело, но ще узрее!
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!