Няколко въпросчета за Е38 730D 2001 година :)
Модератор: Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Няколко въпросчета за Е38 730D 2001 година :)
Колеги, от няколко седмици ми е влязла в главата идеята да се кача на кола от по-висок клас и съм се спрял на ваща любима марка, а именно BMW 730D 193hp 2000-2001г. Тъй като вие ще сте най-запознати с тези автомобили се обръщам към вас за съвет. Какво можете да ми кажете повече за тези автомобили - главно ме интересува издържливост на двигателя и турбината и дали имат проблеми с нафтовите помпо като Ауди А8 примерно. Също така ако някой може да ми каже ориентировъчна цена за консумативите на колата .. ремъци, ролки, нещо около ходовата част ( ако може и като здравина как е ) Какво трябва да се гледа преди закупуването за да не се окаже че колата е в лошо състоянието. Много ви благодаря и Весели Празници!
Последна промяна longora на 30 Дек 2008, 14:34, променена общо 1 път
- quickshare
-
-
- Кара: Хулиган по пътищата
- Детайли за колата: Екстри много :)
Re: Какво можете да ми кажете за Е38 730D - 2000-2001г.
Пак да повторя-железен двигател,мъжка кола!!!longora написа:Колеги, от няколко седмици ми е влязла в главата идеята да се кача на кола от по-висок клас и съм се спрял на ваща любима марка, а именно BMW 730D 193hp 2000-2001г. Тъй като вие ще сте най-запознати с тези автомобили се обръщам към вас за съвет. Какво можете да ми кажете повече за тези автомобили - главно ме интересува издържливост на двигателя и турбината и дали имат проблеми с нафтовите помпо като Ауди А8 примерно. Също така ако някой може да ми каже ориентировъчна цена за консумативите на колата .. ремъци, ролки, нещо около ходовата част ( ако може и като здравина как е ) Какво трябва да се гледа преди закупуването за да не се окаже че колата е в лошо състоянието. Много ви благодаря и Весели Празници!
- КИРО
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 36,Е 38,Е 65
Много добър избор колега.Здрава кола перфектен мотор.Иначе носачите и накрайниците е възможно да се възстановяват/побългаряват/ за по малка сума.Подръжката е скъпа ако ползваш Дару кар или Камор ауто.Но имаш сайта на БМВ за съвети така че смело не се притеснявай всичко се прави по-тънко.
Благодаря ви колеги! Пускам си сегашната кола за продан и днес говорих с човек който има в автокъщата си подходящото БМВ. До колкото разбрах има следните проблеми - счупено стъкло на ляв халоген, преплетени жила на задните стъкла - каза че за по 70лв се оправят, и навигацията имала нещо за 40лв ...Консумативите долу горе какви пари са някой знае ли ? Твърдо съм решен да си го взема - 2001, 193 коня, всички екстри голямата навигация, новите скорости. Направо ми е мечта от много много много време ...
Ми трябва да внимаваш със скоростите като го зимаш дали сичко и е наред,че ще страдаш после.Слушаи за шумове как превключва и такива работи.После ги обслужи скоростите(масло и филтър)За жилата ако ходиш да ти ги оправят може и да ти земата по 70лв.Ако зимаш нови са по около200лв.1бр.и то не оргинални 

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
ами що не ти свали от цената за тия забележки 

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Колеги имам още малко въпросчета за автомобила
Те са по скоро общи ... първия е с какво масло се кара БМВто .. до сега на пасата купувах 0W30 Mobil1 или от вносителя на VW, а не знам като спецификация как са BMW'тата. Другия ми въпрос е че както ни е известно на всички тези машини са със задно предаване и гумите са много важни - та в този ред на мисли можете ли да ми кажете с какви гуми карате. Аз примерно на пасата съм с Мишелин Примаси Алпин и се чудя дали тези гуми ще са подходящи и за БМВ тъй като виждам че от завода излизат с Дънлоп. И трети въпрос ... Е38 730Д има ли шпер
П.П. Весело посрещане на Новата Година! Надявам се от догодина да съм наистина част от вашия форум

П.П. Весело посрещане на Новата Година! Надявам се от догодина да съм наистина част от вашия форум

- quickshare
-
-
- Кара: Хулиган по пътищата
- Детайли за колата: Екстри много :)
За маслото използвай БМВ масло което пак си е кастрол и в зависимост от състоянето на двигателя позлвай синтетика или полу-синтетика
И Дълпо не са лоши гуми,аз съм много доволен
Няма шпер колата
И Дълпо не са лоши гуми,аз съм много доволен
Няма шпер колата
13 мнения
• Страница 1 от 1