318is - 320i

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

318is - 320i

Мнение от c0nfusi0n » 28 Дек 2008, 2:44

здравейте, може да ви се стори малко тъпо питането ми ама така е като не разбира човек... с един познат от доста време се каниме да си купиме бмв-та е36 и се чудиме кое ще е по разумната покупка 318ис или 320и. Ще помоля да дадете съвет по въпроса и естествено да обясните защо така мислите... също така ме интересува има ли разлика в цените на частите,разход на гориво,поведение на пътя и тн.
благодаря предварително :)

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от X-citer » 28 Дек 2008, 3:30

Добре дошъл колега!
Следващият път преди да пуснеш нова тема прегледай внимателно подфорумите и виж къде ще е най-удачно да я пуснеш. В случая с тази твоя тема, подходящият подфорум е "E36" където ще получиш най-точна информация за модела, въпреки че въпросът 318 ис vs. 320 и е разискван безброй пъти и така и не се е стигнало до консенсус. От голяма полза ще ти е търсачката на форума, защото от там ще извадиш поне 20 полезни теми за теб, които ще ти дадат светлина по въпроса.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: На криво
Мечтае да кара: Още по-на криво

...

Мнение от Изрода » 28 Дек 2008, 3:57

Колега добре дошъл във форума :D ,а за въпроса ти използваи ТЪРСАЧКАТА.Колегата по горе е прав че има доста теми по тозаи въпрос ,като имаи в предвит че всеки си държи на своето.Кои каквото кара -това е по доброто за него.Този въпрос е равностоен на "яицето ли е първо или кокошката".Потърси из форума и виж плюсовете и минусите за двата модела и си прецени кое ще ти приляга повече,и мисля че няма да съжаляваш което и да избереш защото за да се карат толкоз много и да си ги защитават хората явно са добри и двете.Успех :D

PS.Надявам се модовете да заключат темата ,защото утре като се събудят колеги,до обяд темата ще е 3 страници минимум :mhihi:
Изображение Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Само компоти:)

Мнение от santo_bansko » 28 Дек 2008, 4:26

Наи добре ти си купи 318is пак приателяти 320:)
Така ше ви бъде по интересно:)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 28 Дек 2008, 7:20

santo_bansko написа:Наи добре ти си купи 318is пак приателяти 320:)
Така ше ви бъде по интересно:)

Именно...тои is е здрав мотор...а шестака има 2 гърла в повече което води до по-голяма поддръжка....Все пак трябва да прецениш тази която е по-читава нея да вземеш!Иначе са почти на равно в разхода,само дето в градски условия is-е по-пъргав докато шестака след 100 км/ч е по-пъргав на магистрала и естествено издава по-добър звук...за да си избереш is или шестак трябва първо да покараш няколко такива коли и тогава да търсиш за харастеристика,ремонт,поддръжка,дефекти и не на последно място цените на частите....
Пак казвам според мен и двете са добри но ти трябва повече информация която е пълна в подфорум Е36....има всичко обяснено за проблеми и ремонти...така също и техническа харастеристика на модела и частите...
Ето ти главния подфорум, приятно търсене и четене
http://bmwpower-bg.net/forums/viewforum.php?f=8

младши ентусиаст
Аватар
Кара: квото има
Мечтае да кара: E30 M3 Johnny Ceccoto

Мнение от Dakataaa » 28 Дек 2008, 8:44

Това за ИС-а и пьргавината честно ли го каза ?:mhihi: :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 28 Дек 2008, 10:05

Абе исктината е в 325 ца и нагоре ама айде :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 28 Дек 2008, 11:21

Колега , както колегите ти казаха, тази тема е дълга и мноооооого разисквана .... ако очавкаш да получиш точен и ясен отговор ... ГАРАНТИРАМ ти ...няма да го получиш ....

Моя съвет е ... отиди седни в едната кола , карай я , след това карай и другата и вземи по здравата ... (шестака ще гори повече това е сигурно , две гърла повече са ). Аааа и по принцип колите от германия са малко по запазени (това е относително де ...ама ....), а италианците нали са цигани и трошат яко ... въпреки , че моята е италианска и когато я купих беше перфектна.

Успех в избора ... и ще чакаме да се похвалиш .... :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 28 Дек 2008, 12:13

Първата подобна тема,която след 3-тото мнение не оакана :ok: :bowdown:

Та по темата ИС-а е в пъти по-добър :mhihi: :mhihi: :mhihi: (чакам камъните да полетят към мен :mhihi: )

Сега сериозно каъм новия колега:колега взимай това което ти е на сърце и няма да сбъркаш,стига да е запазено ;) .Ако си си наумил да слагаш ГИ примерно имай предвид,че за ИС-а е по-евтин заради 4-те цилиндъра...Ама шестака,има несравним звук и доускорението във високите скорости е по-добро ;) .Общо взето разхода е идентичен с малки разлики в полза на ИС-а и самите консумативи като моторното масло,антифриз,свещи,но това са неща,които не ти бъркат в джоба всеки ден :)

Та наистина прочети подробно във форума и като се абстрахираш от мненията подобни на първите редове в моя пост,ще си изградиш ясна преценка!!

Успех в избора и най-важното:ВЗЕМИ ПО-ЧИТАВАТА!!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 28 Дек 2008, 12:16

318is - 4 цилиндъра - малко по-малък разход, по-евтини смени на консумативи, евентуално по-евтини ремонти в последствие, ковани части - възможност за турбиниране

320i - най-голямото предимство е звука, който е просто уникален, една идея по-добро вървене, 1-1.5/100 по-голям разход, усезаемо по-скъпи консумативи по двигателя спрямо ис.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от малък
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от C8699HX » 28 Дек 2008, 12:25

"градски условия is-е по-пъргав докато шестака след 100 км/ч е по-пъргав на магистрала "

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Не съм много съгласен :mhihi:

320-ката колкото и да я ръчкаш 6-така не можеш да го умориш :mhihi: :D :D -Възможно най-уравновесеният вдигател съвсем леко се осеща че работи ;)

За IS само мога да кажа че като му чуя звука ми става лошо :winky:
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 28 Дек 2008, 12:37

C8699HX написа:"градски условия is-е по-пъргав докато шестака след 100 км/ч е по-пъргав на магистрала "

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Не съм много съгласен :mhihi:

320-ката колкото и да я ръчкаш 6-така не можеш да го умориш :mhihi: :D :D -Възможно най-уравновесеният вдигател съвсем леко се осеща че работи ;)

За IS само мога да кажа че като му чуя звука ми става лошо :winky:

Айде почна се :bcry: :comp:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Семейното комби
Мечтае да кара: M5 touring

Мнение от dinkomg » 28 Дек 2008, 12:42

Шест цилиндровия мотор си е шест цилиндров. Ако искаш да усетиш наистина хубав двигател взимай 320. Но ако те притеснява разхода и консумативите твоят автомобил е IS. Но наистина най-важния критерий в избора е: това кой на тебе по-ще ти хареса. Покарай ги двата и в който се чустваш по-добре взимай него
Има много коли и ....BMW
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 28 Дек 2008, 13:02

стан написа:318is - 4 цилиндъра - малко по-малък разход, по-евтини смени на консумативи, евентуално по-евтини ремонти в последствие, ковани части - възможност за турбиниране

320i - най-голямото предимство е звука, който е просто уникален, една идея по-добро вървене, 1-1.5/100 по-голям разход, усезаемо по-скъпи консумативи по двигателя спрямо ис.

относно консумативите по двигателя:
това според мен са нещата, които се сменят поне веднъж годишно, т.е.
филтри, ролки, ремъци, масло, свещи
първите три май са на една цена и при ИС-а, и при 6-така
маслото- около 1.5 литра в повече при 6-така, което прави около 30 лева/в зависимост от маслото което се слага/
свещи/които пък не се сменят всяка година/ -2 бр. отгоре ~ 25 лв.
е не ми се струва толкова осезаема разликата :winky:
за клапани, бутала и сегменти не говорим-не вярвам при някой да са консуматив :mhihi:
виж вече при ремонт на мотора е друга бира, ама като искаш да ти е евтин ремонта си вземи Лада :winky:
относно възможността за турбиниране на ИС-а...така е, ама колко от каращите ИС са склонни да отделят 4-5000 лв. за да сложат охлюв? ;)
и разликата в разхода ми изглежда несъществена, по днешни цени на бензина 2 лв. отгоре на 100км.
прави са колегите дето казват да избереш по-читавата и която ти е по на сърце :)
айде весели празници на всички :bchug:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 28 Дек 2008, 13:11

plradev написа:
Айде почна се :bcry: :comp:

Не, не... свърши се...

Към автора - ползвай търсачката и ще си намериш достатъчно подобни теми-дискусии по този въпрос.

Назад към E36