лампи на таблото ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
лампи на таблото ?
цифрите на тоталния и дневния колометраж изгаснаха ,някои имал ли е такъв проблем и знаете ли какво се сменява, могат ли да се сменяват лампите ?
- Dimitar
- старши ентусиаст
-
Имат жила километражите - ама не и в БМВ
. Значи - по-вероятно е да е изгоряла подсветката. Таблото не е кой знае какво да се свали, проблем е, че трябва да се сваля и волана - а там е еърбаг-а. Така, че всички операции трябва да стават при напълно разкачен акумулатор
. След това отвиваш двата болта дето държат таблото, може да свалиш и кората под волана и пробваш да го извадиш без да махаш волана (мисля, че при някой волани ставаше). Ако нестане махаш го и него. В таблото влизат 2-3 снопа кабели на куплунзи - разкачаш ги и тях и си готов. Намираш изгорелите лампи и ги сменяш. Обикновенно всички лампи за подсветка си вървят с фасунгата и почти всички са различни - така, че като ги свалиш чак тогава тръгваш да търсиш по магазините. Има вероятност след тази интервенция да ти светне лампата на еърбаг-а и после да трябва да ходиш на диагностика за да нулират грешките и да я изгасят
.

- batDancho
- младши ентусиаст
-
Търси назад темата за батериите на таблото - там подробно съм описал как се сваля табло. Мисля, че лампичките за посдсветката са еднакви, не съм ги гледал, старото ми табло е при мен. Прави всичко на изключен акумулатор.
Успех
Успех
Компютърът е универсален усилвател.
Той прави умния по-умен и глупавия - по-глупав.
Той прави не това, което искаш да прави, а това, което си му казал да прави.
Той прави умния по-умен и глупавия - по-глупав.
Той прави не това, което искаш да прави, а това, което си му казал да прави.
5 мнения
• Страница 1 от 1