Чипване на 320Д 136к.с. 2000г.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- neonman
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
milennyc написа:Та последно нкой ще каже ли чип или нов софт? Кое е итината? И какво може да се прави по турбината на 136 сток. И ако може някой колега който е сток да ми каже обороти при 150км и 200км. Говорим за раавен терен.
Чеки пак аз да се изкажа

При теб се сменя софта , никви чипове! По турбината нищо не пипаш,, компа я управлява. А оборотите при 150 и 200 не зависят от наклона на терена

if your car isn't scary - it's just not fast enough!
- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
попринцип всичко е чипове,просто има два вида чипове такива който могат да се презаписват и такива които са еднократно записваеми,най често тези който могат да се презаписват могат да се презапишат през диагностичната букса(която неезадължително да е ОБД стандарт) а тези който немогат да се презапишат се сменят с други чипове в които е записан вече тунинг софтуера който предварително е изтеглен(прочетен)от чиповете по един от тези начини,тунингова се и се записва обратноneonman написа:milennyc написа:Та последно нкой ще каже ли чип или нов софт? Кое е итината? И какво може да се прави по турбината на 136 сток. И ако може някой колега който е сток да ми каже обороти при 150км и 200км. Говорим за раавен терен.
Чеки пак аз да се изкажа, че онея само оффтопик праят
![]()
При теб се сменя софта , никви чипове! По турбината нищо не пипаш,, компа я управлява. А оборотите при 150 и 200 не зависят от наклона на терена

- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
най сетне се написа нещо смислено. Сега искам да попитам и следното: При моята кола може ли да се ползва ОБД стандарт-а или трбва да се сваля(компа) за нов чип?Дали това си зависи от човека който прави тунинга или е индивидуално и зависи от номера на комютъра?
- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
136кс мотора може да се чипва през буксатаmilennyc написа:най сетне се написа нещо смислено. Сега искам да попитам и следното: При моята кола може ли да се ползва ОБД стандарт-а или трбва да се сваля(компа) за нов чип?Дали това си зависи от човека който прави тунинга или е индивидуално и зависи от номера на комютъра?

- milennyc
-
-
VRPerformance написа:136кс мотора може да се чипва през буксатаmilennyc написа:най сетне се написа нещо смислено. Сега искам да попитам и следното: При моята кола може ли да се ползва ОБД стандарт-а или трбва да се сваля(компа) за нов чип?Дали това си зависи от човека който прави тунинга или е индивидуално и зависи от номера на комютъра?чипнал съм доста такива
Ясно, а всички 136к.с. с едакъв компютър ли са? Понеже съм чел за чипването по чужди сйтове и там пише че трябва да се види номера на компа? Колко време трае този процес с препрограмирането. Понеже тук един ми разправя идете се по разходете и аз за 2-3 часа ще съм готов. Което ме навява на мисълта че сваля компа!!!
- milennyc
-
-
Ca_Ma написа:абе ходи си чипни колата при некои колега от форума, които се занимава с това! има доста колеги които са доволни и биха ти ги препоръчали
Че ще ида ще ида но има един лек проблем, аз не знам дали вече не е чипната и за това питам. И тук е форум да се дискутира а не раздела Продава купува. Като реша какво е и до този раздел ще ида.
колега батпепи , моеш спокойно да спреш да се афишираш надменно , може би леко дразнишОк, купил си некъв скъп уред и си се помислил за мегатунера , а от колко време се занимаваш та натрупа това супер самочуствие ? Макс от една година да е , успокой се малко - за всеки има работа ако е кадърен
Нищо лично нямам срешу теб , но не ти прави чест постоянно да захранваш ... И мен ме дразнят всички новоизлюпени "тунери" подбиващи цената на тази услуга , НО си трая и знам , че те обират мизерниците , хора гледащи евтиното винаги имат проблеми с колите си и въобще не са таргет (поне за мен:)
Не мисля,че е надменно(сори ако звучи така-няма повече,ама щото ме е яд на балъците които се връзват,не на колегите-то това си е бизнес за тях,всеки избира какво да предлага,а щом има и клиенти какво по-добро от това)
А колкото до това със скъпия уред(ите) знаеш с какво разполагам..
"И мен ме дразнят всички новоизлюпени "тунери" подбиващи цената на тази услуга"
-Ето това ме дразни,щото някой е дал 200лв и взима евтини "универсални" файлчета за бмв320(примерно), и щом запали значи е Ок.Ама клиента от къде да знае кво става-нали работи колата
А това ,че съм се помислил за мегатунера въобще не е вярно,причината е ,че не си правя сам файловете,от което следва че въобще не съм "батка" ,няма и да бъда скоро-нямам намерение да експериментирам с колите на клиентите ми.Мегатунер обаче е човека с който работя и могат да го заявят всички мои клиенти.
Весели Празници

- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
и могат да го заявят всички мои клиенти.
а, ето това е правилният начин - да оставиш творенията ти да говорят за теб

Малко и за автора на темата , при който и да отидеш би трябвало да може да ти каже дали ти е правена колата вече

- milennyc
-
-
Малко и за автора на темата , при който и да отидеш би трябвало да може да ти каже дали ти е правена колата вечеКато гледам вече си мислиш да си поръчаш готов и-бейски чип та успех в начинанието
Отговори има и в другите теми писани досега за чиптунинга на този мотор - порови и всичко ще ти се изясни
Та сега и аз малко по темата

- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
тази чете ли я :
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=108020&highlight=%F7%E8%EF
а пък последното ти изречение отворено ли ще го оставиш

а пък последното ти изречение отворено ли ще го оставиш

- klita
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е61
- Детайли за колата: 525ix
- milennyc
-
-
V-max написа:тази чете ли я :
а пък последното ти изречение отворено ли ще го оставиш![]()
Мерси колега не бях я чел точно тази, обаче виждам голямо напъване и голяма злоба за тези чипове. Тва си е май чиsта българска злоба!!! А изречението си остава отворено.... ти знаеш много добре че който не се засяга има за какво. А този който бяга гузен дори и не гонен ....

Понеже на мене ми предлагат чип на 150лв. за е46 ама ми свалят компа. Обаче..... да ама не , вече разбрах достатачно, не казвам че съм спец ама не съм балъка който дава пари да му сложат "windows".
- neonman
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
V-max написа:тази чете ли я :
а пък последното ти изречение отворено ли ще го оставиш![]()
Евалла Владко, мноо тънко си промотираш бизнеса

П.С ма нека се рои конкуренция бе ...от т;ва печели само клиента

П.С. 2 Аз не бих си поверил колата в ръцете на БГ тунер

if your car isn't scary - it's just not fast enough!
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
май отива да грее

иначе разхода при тая скорост е перфе

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче