за винетките
Модератор: Общи модератори
50 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
И откъде ще ги купуваме тези винетки, от пощите ли? Къде да ги търсим? Няма ли да има на излизане от София например пост, който да продава тези винетки?
- simeon
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 535dA LCI
- Hristo
- ентусиаст
-
- Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
- Мечтае да кара: М5
- Детайли за колата: много синя и много черна
simeon написа:да ви светна сега набързо за отлепянето на стикера и за унищожаването му: пътувам често до австрия и ми се налага да лепя постоянно винетки, унгарски и австрииски, та затова знам. като се отлепи винетката, не се залепя веднага на джама, а се полепва първо по тениската, дънките, седалката или каквото и да било, за да се полепят по нея прах и влакна, така си губи лепилото и се сваля и слага после 100тици пъти по 100тици коли без да се разкъса...
някой изпробвал ли го е това, дали става и с нашите или са ги измайсторили...?
- ICE
- Ледения
-
Hristo написа:simeon написа:да ви светна сега набързо за отлепянето на стикера и за унищожаването му: пътувам често до австрия и ми се налага да лепя постоянно винетки, унгарски и австрииски, та затова знам. като се отлепи винетката, не се залепя веднага на джама, а се полепва първо по тениската, дънките, седалката или каквото и да било, за да се полепят по нея прах и влакна, така си губи лепилото и се сваля и слага после 100тици пъти по 100тици коли без да се разкъса...
някой изпробвал ли го е това, дали става и с нашите или са ги измайсторили...?
Hristo, тук са го измислили така, че при проверка катаджията ти иска и бележката която получаваш при плащане и там пише и номера на колата

fortune написа:ICE, сигурен ли си за това? Дали пише някъде какво документи трябва да носиш със себе си освен винетката?
Полицая винаги може да ти поиска втората част от винетката за да свери номерата на 2-те части- нея трябва да си я носиш винаги. Не е длъжен да провери, но има право да го направи.
BMW & RAMMSTEIN RULES

- ICE
- Ледения
-
fortune написа:ICE, сигурен ли си за това? Дали пише някъде какво документи трябва да носиш със себе си освен винетката?
Еми аз купих моята винетка на 05.02 от граничния пункт на Калотина, когато плащах (за две коли), ме попитаха за (ДК) номерата на автомобилите. После с моя приятел ги разменихме (бележките, касовите) и си ги разпознахме, щото им прочетохме в съдържанието номерцата.

После чух (ама това чух не означава 100% сигурност), че трябва да имаш и тази бележка в колата, в случай, че ти я поискат. А те ще ти я търсят само и единствено , зада докажеш, че винетката е именно за това МПС. За това се сещам.
Някой по-просветен и с повече време, ако има желание да провери.
- Hristo
- ентусиаст
-
- Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
- Мечтае да кара: М5
- Детайли за колата: много синя и много черна
- ICE
- Ледения
-
fortune написа:Никъде по първата или втората част на винетката не се споменава номера на автомобила
Когато я купуваш тидават касова бележка (по-скоро нещо като вносна бележка) и там я има тази информация. Отрязъка си е друг случай.

Както казах, друг да го провери, за да се знае със сигурност (100%). Аз обаче си я носи и бележката (вносната или каквато е там) за всеки случай

50 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4