разбивачи на митове, относно антифриз
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
разбивачи на митове, относно антифриз
Здравейте, бих желал да споделя един мит, или реалност относно охлаждащата течност. Става въпрос за чистия антифриз, който съсипвал водната помпа. Вярно ли е това, а така също и че не трябва да се налива първо антифриза, а след това дестилирана вода в определено съотношение. Нека модераторите заключат тази тема, ако сметнат за необходимо, но идеята ми да я пусна е, че и до сега не съм прочел нещо смислено по въпроса.
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Напълно логично е това с вискозитета на работните течности. Един от форума беше писал за некомпетентността на майсторите, при които си закарал колата за смяна на антифриз и те му сипали първо антифриза, а след това водата. Лично аз не виждам нещо толкова важно в това, но както и да е. Благодаря за отговора.
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
- Myxa-TePoPuCT
- младши ентусиаст
-
Както казва колегата амд, за време по-малко от минута, докато се омешат няма никакви проблеми за водната помпа,....
от относно некомпетентните майстори .. досега съм сменил сигурно 100 антифриза, и нито една помпа не е сдала багажа. 90% от тея хора са ми познати, и аз им обслужвам колите, водна помпа не са сменяли.
от относно некомпетентните майстори .. досега съм сменил сигурно 100 антифриза, и нито една помпа не е сдала багажа. 90% от тея хора са ми познати, и аз им обслужвам колите, водна помпа не са сменяли.
- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
С чист концентрат ако си караш колата ще и е по-трудно да се охлажда щото е по-гъст но не мисля че ще се прецака помпата!
Аз сипвам антифриза и после водата и като отвори термостата и като обезвъздуша добре М20-ката по това разбирам
Щото докато има въздух в разширителния съд има почти само вода, в момента в който всичко си стане тип-топ и си дойде по местата излиза и антифирза в разширителния съд! Пък като се завърти хубаво водата всичко става едно
Аз в момента съм си сипал в мотора антифриз на Бардал с дестилирана вода и съм сипал 7 литра концентрат за -80 градуса - мерих го оня ден отговаря на -50 градуса в момента
Мога да ходя на север вече 
Аз сипвам антифриза и после водата и като отвори термостата и като обезвъздуша добре М20-ката по това разбирам

Аз в момента съм си сипал в мотора антифриз на Бардал с дестилирана вода и съм сипал 7 литра концентрат за -80 градуса - мерих го оня ден отговаря на -50 градуса в момента

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
не просто исках да видя от къде ще протече
Само и единствено се обади клапана на парното долу при барчето
Щото всеки път си слагам антифриз като за нормално и като протече от някъде докато го установя от къде е доливам кво правя и после ми става за некви -10 което хич не ме кефи и тоя път се презастраховах, ма той такъв хубав цвят имаше че няма начин да не видиш че ти тече в краката
Ма то е така като се кара по цяло лято само с Вода
Как да слагам антифриз лятото като само се сменяват някви помпи, някви радиатори, някви глави се свалят то ми писва всеки път антифриз да купувам

Щото всеки път си слагам антифриз като за нормално и като протече от някъде докато го установя от къде е доливам кво правя и после ми става за некви -10 което хич не ме кефи и тоя път се презастраховах, ма той такъв хубав цвят имаше че няма начин да не видиш че ти тече в краката

Ма то е така като се кара по цяло лято само с Вода

Как да слагам антифриз лятото като само се сменяват някви помпи, някви радиатори, някви глави се свалят то ми писва всеки път антифриз да купувам

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
ми земи го оставяй тва раздрънкано комби и минавай на е46 

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
9 мнения
• Страница 1 от 1