autodim / самозатъмняващо / хроматично огледало
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
53 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
autodim / самозатъмняващо / хроматично огледало
Колеги, ще помоля за малко информация:
Изпадна ми едно електрохроматично огледало. Има 8 кабела в буксата. Свалено е от седан, но не мога да видя парт.номера му. Не го пише просто по пластмасите. Производство е на Сименс и е свалено от седан от мен.
Няма начин това огледало да не е самозатъмняващо, понеже е за фабрино вграждане и определено изглежда по правилния начин.
Къде идва странната част. Намерих документацията на всички възможни огледала. всички се включват на 3 определени пина (един за минус, един за плюс и един за задната скорост, за да не затъмнява като се включи на задна). До тук добре, точните пинове ги имам разпечатани вкъщи.
Такааа... огледалото няма никакви сензори. Няма сензор за дъжд в задната част на пластмасата, няма сензор в огледалото (който предполагах е точно сензора, който му казва кога да затъмни) т.нар."точка", няма "клоунския нос" отдолу за алармата... В никой от чуждите форуми не могат да ми помогнат, понеже американските и канадските коли са фрашкани с екстри и имат поне 2 от въпросните сензори в тяхните огледала. Също има поне 20вида по лични наблюдения на въпросното огледало.Тествах го, но беше светло наоколо (много луминисцентни лампи) и не видях да реагира огледалото на фенерчето на телефона ми. Лично го свалих от колата и няма логика да е изгоряло. В краен случай, ще го разглобявам да му гледам схемата, но засега се въздържам от този вариант, че е трудно без да нараня корпуса.
Въпросът ми е: има ли някой огледало като описаното по-горе в колата си фабрично: без датчици. Някой монтирал ли е точно такова огледало. (макар че всички се монтират по един и същ начин). И някой има ли допълнителна информация, която да ме насочи.
От технологична гледна точка не е проблем да няма датчик, възможно е цялата матрица да е фоточувствителна. Това излезе след консултация с няколко "мозъка" от електронната сфера.
Ще помоля да няма спам, темата е сериозна и веднъж подкарам ли го ще има солидна тема с обяснения и снимки.
Изпадна ми едно електрохроматично огледало. Има 8 кабела в буксата. Свалено е от седан, но не мога да видя парт.номера му. Не го пише просто по пластмасите. Производство е на Сименс и е свалено от седан от мен.
Няма начин това огледало да не е самозатъмняващо, понеже е за фабрино вграждане и определено изглежда по правилния начин.
Къде идва странната част. Намерих документацията на всички възможни огледала. всички се включват на 3 определени пина (един за минус, един за плюс и един за задната скорост, за да не затъмнява като се включи на задна). До тук добре, точните пинове ги имам разпечатани вкъщи.
Такааа... огледалото няма никакви сензори. Няма сензор за дъжд в задната част на пластмасата, няма сензор в огледалото (който предполагах е точно сензора, който му казва кога да затъмни) т.нар."точка", няма "клоунския нос" отдолу за алармата... В никой от чуждите форуми не могат да ми помогнат, понеже американските и канадските коли са фрашкани с екстри и имат поне 2 от въпросните сензори в тяхните огледала. Също има поне 20вида по лични наблюдения на въпросното огледало.Тествах го, но беше светло наоколо (много луминисцентни лампи) и не видях да реагира огледалото на фенерчето на телефона ми. Лично го свалих от колата и няма логика да е изгоряло. В краен случай, ще го разглобявам да му гледам схемата, но засега се въздържам от този вариант, че е трудно без да нараня корпуса.
Въпросът ми е: има ли някой огледало като описаното по-горе в колата си фабрично: без датчици. Някой монтирал ли е точно такова огледало. (макар че всички се монтират по един и същ начин). И някой има ли допълнителна информация, която да ме насочи.
От технологична гледна точка не е проблем да няма датчик, възможно е цялата матрица да е фоточувствителна. Това излезе след консултация с няколко "мозъка" от електронната сфера.
Ще помоля да няма спам, темата е сериозна и веднъж подкарам ли го ще има солидна тема с обяснения и снимки.
- dinkomg
- ентусиаст
-
- Кара: Семейното комби
- Мечтае да кара: M5 touring
В моята кола огледалото е с такъв сензор. Повярвай ми има ефект ако някой ти светне отзад. Но мисля че сензора за заслепяване е една малка фоточуствителна клетка, отгоре в средата. А за другите работи не знам да съществуват по него. Не съм го разглобявал, така е купена колата,но ще го разгледам обстойно за теб може и да го снимам за да сравним дали говорим за едни и същи неща. И ти пусни снимки...
- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330i седан .03
- Мечтае да кара: Това което има
- Детайли за колата: Черна.
Здравейте и от мен.И аз съм с такова огледало.Казват че се води огледало с бленда,но не мога да съм сигурен как точно действа.И при мен има датчик в горната част който представлява черна точка и когато ми светят отзад наистина не отразява заслепяващата светлина от фаровете на тези зад мен.Има един вход за някаква букса в предната си част и не знам за какво е.Пусках тук тема за това но никой не ми помогна. Ето я темата (http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... highlight=)и се надявам да съм помогнал с нещо или поне хората които са се включили в моята тема да ти помогнат.
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
Я някой да даде схема на огледалото с 3те кабела,че аз я карах на принципа цвят по цвят,и връзвах успоредно към другите кабели под жабката...при първия опит вързах единия кабел към комфорт модула и спря да работи шоферския джам...сега не съм го вързал никъде,баш поради тая причина

- SuPeR_FLY
- Low Is A Lifestyle
-
- Кара: ниско на земята
Лилаво/бялата жица ти е плюса - на кабелите на тройния плафон я има, а кафявата ти е минуса - пак го връзваш на кабелите на плафона, а за задната аз не съм го вързвал - общо взето няма смисъл ама ако ти се играе прекарвай
Огледалото работи при следните условия - трябва да е тъмно на датчика, който стои отзад на огледалото и светло на точката на огледалото
Колега, сигурен ли си, че твоето е електрохроматично? Има ли отдолу ръчка да се мести - ако има значи не е ... Да не би да е от тези с алармата или тея дето са с радиовълни за врата на гараж
Виж аз имам едно такова ли е твойто?

Колега, сигурен ли си, че твоето е електрохроматично? Има ли отдолу ръчка да се мести - ако има значи не е ... Да не би да е от тези с алармата или тея дето са с радиовълни за врата на гараж

- ///MapTo
-
-
^ Абе митак,то тряа си има специално място дето да се плъгне..нали ти казвам,като си намерих такива кабели под жабката и го вързах спря да работи шоферския джам...после го вързах към някъв друг кабел,спря да работи функцията код на борд компа...са ще земе да ми се преебе осветлението и ще го счупя тва огледало!!!!
- SuPeR_FLY
- Low Is A Lifestyle
-
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
И аз имам едно и му висят карантиите несвързани от една година, поради силната ми техническа неграмотност
Тва с толкова много жици и палец за обръщане ме съмнява да е електрохроматично.. мойто е само с 3 и ясно се виждат сензорите от двете страни.

Тва с толкова много жици и палец за обръщане ме съмнява да е електрохроматично.. мойто е само с 3 и ясно се виждат сензорите от двете страни.
- SuPeR_FLY
- Low Is A Lifestyle
-
Да де то не е електрохроматично и питам да не би колегата да си е взел такова и да си мисли, че е...
Иначе връзването е повече от елементарно - точно за 1 минута става - няма как да го объркаш просто
е освен ако не искаш да си връзваш и задната де 

Super_Fly, колега точно такова е като това на снимката, но функцията за управление на гаражна врата излиза, че е американска опция и е малко по-различна. На европейска не съм мернал такава екстра, но може да има.
Сензора на гърба на отгледалото е датчик за дъжд, а датчика вътре пише, че е датчик за ambient light. Т.е. осветеност в купето, за да не затъмнява вътре прекалено огледалото през деня. По-усъвършенствана екстра е това.
При всички положения, това огледало, което е долу с копчето има кабели за връзване на затъмняване и бяха фабрично на колата.
Марто, ако искаш пиши ми едно ЛС и ше ти пусна като отида в офиса кои кабели се връзват към кои букси на плафона. Никой не връзва кабела за задната. Предполагам като караме на задна или гледаме директно през прозореца или само на малките огледала.
Сензора на гърба на отгледалото е датчик за дъжд, а датчика вътре пише, че е датчик за ambient light. Т.е. осветеност в купето, за да не затъмнява вътре прекалено огледалото през деня. По-усъвършенствана екстра е това.
При всички положения, това огледало, което е долу с копчето има кабели за връзване на затъмняване и бяха фабрично на колата.
Марто, ако искаш пиши ми едно ЛС и ше ти пусна като отида в офиса кои кабели се връзват към кои букси на плафона. Никой не връзва кабела за задната. Предполагам като караме на задна или гледаме директно през прозореца или само на малките огледала.
- SuPeR_FLY
- Low Is A Lifestyle
-
Щом имаш отдолу палец за изместване на огледалото значи няма затъмняване... Сигурен ли си, че на гърба на хроматичното е сензор за дъжд, защото само когато му е тъмно на него - тогава работи датчика на отпред на огледалото
Аз кабелите му ги казах на Марто - те са едни и същи цветовете ама не отбира 

- ///MapTo
-
-
SuPeR_FLY написа: Аз кабелите му ги казах на Марто - те са едни и същи цветовете ама не отбира
Неска ще ги вържа на ново и ще пиша...ако спре да свети осветлението го фърлям това огледало!

- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Майтапа е, че не са същите цветовете. Аз не съм попаднал на нито едно упътване или коментар във форум, където да съвпадат цветовете.
Марто, вместо да го хвърляш, дай да го измислим нещо, аз ще ти дам моето, пак ще изглежда като аутодим
Просто това излизаше като обяснение на повечето огледала, които намерих из интернет и допускам, че е такова. Аз мислех че датчика от страната на самото огледало е за околната осветеност. Бе... както и да е
Имам едно много чисто огледало в шкафа в момента 
Марто, вместо да го хвърляш, дай да го измислим нещо, аз ще ти дам моето, пак ще изглежда като аутодим

Не съм сигурен в нищо вечеСигурен ли си, че на гърба на хроматичното е сензор за дъжд, защото само когато му е тъмно на него - тогава работи датчика на отпред на огледалото

- SuPeR_FLY
- Low Is A Lifestyle
-
Ами мойте се оказаха същите - незнам дали е случайно
Марто, ако ще го хвърляш го метни насам, че и на Е30-ката искам да бодна такова
stony1 от 20 до 200лв - зависи откъде го вземаш - много хора незнаят какво продават и го дават евтино ама има и такива дето искат да забогатят от едно огледало, така че въпрос на късмет и търсене

Марто, ако ще го хвърляш го метни насам, че и на Е30-ката искам да бодна такова

stony1 от 20 до 200лв - зависи откъде го вземаш - много хора незнаят какво продават и го дават евтино ама има и такива дето искат да забогатят от едно огледало, така че въпрос на късмет и търсене

53 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4