Спортни свещи?
Модератор: Технически модератори
19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Айде и аз, да се изкажа по този въпрос.
Това дали една свещ е спортна, се определя от нейното топлинно число а не от това каква искра дава. Спортните свещи са предназначени за работа на високи обороти и по-бързо отдават топлината си по корпуса на главата. Ако такава свещ се кара нормално а не постоянно в лютеницата, тогава тя няма да може да достигне оптималната си температура и ще образува нагар. Ако нормална свещ се кара в червеното дълго време, тя ще прегрее и е силно вероятно горивото да се самовъзпламени и дори самата свещ да се саморазруши. Тука е обяснено по-подробно и достъпно.
Това дали една свещ е спортна, се определя от нейното топлинно число а не от това каква искра дава. Спортните свещи са предназначени за работа на високи обороти и по-бързо отдават топлината си по корпуса на главата. Ако такава свещ се кара нормално а не постоянно в лютеницата, тогава тя няма да може да достигне оптималната си температура и ще образува нагар. Ако нормална свещ се кара в червеното дълго време, тя ще прегрее и е силно вероятно горивото да се самовъзпламени и дори самата свещ да се саморазруши. Тука е обяснено по-подробно и достъпно.
- S_h_e_f_a
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34/М50 и М60
- Мечтае да кара: Е34 V12
- Детайли за колата: Ооо много са...
- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
penio написа:Айде и аз, да се изкажа по този въпрос.

- S_h_e_f_a
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34/М50 и М60
- Мечтае да кара: Е34 V12
- Детайли за колата: Ооо много са...
Мерси за инфото колега,но аз това го знам... Просто исках да чуя мнение на наякой който кара с такива 

19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2