Откриха гъба, синтезираща нафта !
Модератор: Общи модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
Откриха гъба, синтезираща нафта !
Хари Стробъл и негови колеги от университета в Монтана (Montana State University) откриха в амазонската джунгла гъба с поразителни качества. Този вид дървесна гъба е първият жив организъм, съумял по естествен начин да синтезира автомобилното гориво - нафта.
Научното й име е Gliocladium roseum, тя вирее в пукнатините на стволовете на редица растителни видове в Южна Америка. Един от продуктите на жизнената дейност на гъбата е въглеводороден продукт, който по състав не се различава от дизелово гориво. В момента американски учени са пристъпили към разработка на технология за директно извличане на горивото от дървесината на тези дървета. Посаждайки гъбата на компост, учените са открили, че при определени условия тя генерира разнообразни вещества като хептан, бензол, октан и други въглеводороди с разклонени вериги и всъщност произвежда богата смес от съединения, много от които са съставна част на дизеловото гориво. Продуктът от гъбата е наречен от учените микодизел.
Растението домакин, върху което се развива гъбата, е дървесният вид Eucryphia cordifolia и то доставя всичко необходимо за миниатюрния химически комбинат. Но гъбата отличновирее и върху компост от целулоза и агар. Естествено, доста е далеч до появата на микодизела по бензиностанциите. Засега учените искат да отделят гените, благодарение на които гъбата прави синтеза, което ще им позволи при успех да възпроизведат процеса в други условия и да “научат“ и други микроорганизми да го правят. Ако това бъде осъществено, то процесът може да навлезе във фаза за разработка на технология и производство в реално приложими и финансово изгодни размери.
http://auto.dir.bg/2008/12/18/news3755164.html
Еееее,това е друго вече! Който има печка ще спи вече спокойно! Абе дали ще ги доставят тези гъби с някоя куриерска фирма?
Научното й име е Gliocladium roseum, тя вирее в пукнатините на стволовете на редица растителни видове в Южна Америка. Един от продуктите на жизнената дейност на гъбата е въглеводороден продукт, който по състав не се различава от дизелово гориво. В момента американски учени са пристъпили към разработка на технология за директно извличане на горивото от дървесината на тези дървета. Посаждайки гъбата на компост, учените са открили, че при определени условия тя генерира разнообразни вещества като хептан, бензол, октан и други въглеводороди с разклонени вериги и всъщност произвежда богата смес от съединения, много от които са съставна част на дизеловото гориво. Продуктът от гъбата е наречен от учените микодизел.
Растението домакин, върху което се развива гъбата, е дървесният вид Eucryphia cordifolia и то доставя всичко необходимо за миниатюрния химически комбинат. Но гъбата отличновирее и върху компост от целулоза и агар. Естествено, доста е далеч до появата на микодизела по бензиностанциите. Засега учените искат да отделят гените, благодарение на които гъбата прави синтеза, което ще им позволи при успех да възпроизведат процеса в други условия и да “научат“ и други микроорганизми да го правят. Ако това бъде осъществено, то процесът може да навлезе във фаза за разработка на технология и производство в реално приложими и финансово изгодни размери.
http://auto.dir.bg/2008/12/18/news3755164.html
Еееее,това е друго вече! Който има печка ще спи вече спокойно! Абе дали ще ги доставят тези гъби с някоя куриерска фирма?

<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Задължително засаждам 3-4 сандъчета с такива гъбки, пък нека ми е кофти на дизелче после.

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Бате а кво е ... цетановото число на тая гъба?
Сега всички бензиностанции ше имат гъбена градинка и гъбар...
И нафта собствено производство. Официално вече...
- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
D3BEP написа:Бате а кво е ... цетановото число на тая гъба?
Батка,тез ако ги набарат арабите ще им дадат една гъба и една нафта! Ще им подбиват пазара,а?

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
POL_Starshi написа:D3BEP написа:Бате а кво е ... цетановото число на тая гъба?
Батка,тез ако ги набарат арабите ще им дадат една гъба и една нафта! Ще им подбиват пазара,а?
Във всяка гъба - пътнически самолет?
Аре, че пак се разспамихме

- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
....ти пък две-три сандъчета- аз имам 300 дка и ги засаждам от раз с тия гъби, пък нека ми е зле после..... 

- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
alexsch написа:....ти пък две-три сандъчета- аз имам 300 дка и ги засаждам от раз с тия гъби, пък нека ми е зле после.....
е това е за лично ползване ...

имам 3 сандъчета с други гъби, ако те интересува, мога да ти дам да си засадиш от тях

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Мечо пух мноо се напил и ходил из гората... видял една хубава гъба халюциногенна ... и вика:vicho написа:alexsch написа:....ти пък две-три сандъчета- аз имам 300 дка и ги засаждам от раз с тия гъби, пък нека ми е зле после.....
е това е за лично ползване ...![]()
имам 3 сандъчета с други гъби, ако те интересува, мога да ти дам да си засадиш от тях![]()
![]()
- Гъбке, ще взема да те набера...
И гъбката:
- Затвори, затвори, аз ще те набера - имам много безплатни минути

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- vesko06
- старши ентусиаст
-
- Кара: F90 M5
Bogat-Beden написа:Мечо пух мноо се напил и ходил из гората... видял една хубава гъба халюциногенна ... и вика:
- Гъбке, ще взема да те набера...
И гъбката:
- Затвори, затвори, аз ще те набера - имам много безплатни минути![]()
![]()
Стига си чел FHM

- LizarD
- ентусиаст
-
- Кара: **** ми янко
- Мечтае да кара: CL65 AMG
Простотия N 1
Малко от тея гъби и като пръдна, дупето ми черно
Простотия N 2
Надушвам следващата новина по новините: "Цената за 1 кашон гъби скочи драстично и ГъбОйл България е принуден да увеличи цената за кашон гъби.
Простотия N 3::arrow: Като и сложа гъби в резорвара, ще иска и ракия... Вярно че често се налага използването на добавки с горивото, ама ебаси наглата таратайка, сигурно и сълфетка трябва да и вържа.
Простотия N 4:
"Из страхотни историй" и след бърнаута, миризмата на печени гъби и запалени гуми, го накараха да отиде до близкия ресторант.
Простотия N 5:
След слагането на гъбата в резорвара, тя започва да се размножава там и да създава своя среда. Честито, току що създадохме вечната машинa
Аз съм простак

Простотия N 2

Простотия N 3::arrow: Като и сложа гъби в резорвара, ще иска и ракия... Вярно че често се налага използването на добавки с горивото, ама ебаси наглата таратайка, сигурно и сълфетка трябва да и вържа.
Простотия N 4:

Простотия N 5:

Аз съм простак

Последна промяна LizarD на 19 Дек 2008, 13:39, променена общо 1 път

- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
Внимавайте кви гъби рупате,че ще заработите като нафтови печки! 

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
POL_Starshi написа:Внимавайте кви гъби рупате,че ще заработите като нафтови печки!
Ще почнат много да кадят ремусите и не може да се седи в стаята после

Никой не мое ма връне на селу!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Добре са я открили и ще я учат на разни работи ама да я научат и да прай бензин, уиски.. разни др полезни работи 

- X-citer
- АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- Кара: E53 Х5 3.0d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
15 мнения
• Страница 1 от 1