Колеги моля за мнение - по отношение спирачна система на Е34
Модератор: Технически модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Колеги моля за мнение - по отношение спирачна система на Е34
Здрасти на висички, та да мина по същество:
1. Ще сменям дискове предни и задни, спрял съм се на OTTO ZIMERMAN, винтилирани и нарязани, моля за вашено мнение и препоръка за други марки.
2. Разбрах че може да се сменят дисковете смисъл на седана са:
предни - 302x12 а на комбито са 302x22
задни - 300x10 а на комбито са 302x12
Та имали смисъл от подобна интервенция и ще е необходимо ли смяна на спирачни дискове, при положение че на комбито са по дебели и до колкото знам двойно винтилирани.
3. Със смяната на дисковете ще сменя и накладките, моля за мнения и предложения за накладки. сега съм с Журид
Предварително благодаря
1. Ще сменям дискове предни и задни, спрял съм се на OTTO ZIMERMAN, винтилирани и нарязани, моля за вашено мнение и препоръка за други марки.
2. Разбрах че може да се сменят дисковете смисъл на седана са:
предни - 302x12 а на комбито са 302x22
задни - 300x10 а на комбито са 302x12
Та имали смисъл от подобна интервенция и ще е необходимо ли смяна на спирачни дискове, при положение че на комбито са по дебели и до колкото знам двойно винтилирани.
3. Със смяната на дисковете ще сменя и накладките, моля за мнения и предложения за накладки. сега съм с Журид
Предварително благодаря
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
спирачки
Здравей, не се вкарвай в излишни филми. Мога да ти намеря на добра цена дискове зиндерман ли са незнам точно, и добри накладки. Доста излишни парички ще дадеш, какво не ти харесва на сегашното и положение.
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Принципно трябва и главини да смениш за по-дебелите дискове от комбито
Ако караш съвсем спокойно и главно в града май наистина няма особен смисъл ,но за по-здраво каране с товар на висока скорост или без товар ,но с много висока скорост вентилираните дискове са далеч по-ефективни
За тези дискове ,които назова съм чувал само добри отзиви ,Светльо sve на М-ката беше такива сложил преди да я продаде ,тестове сме правили и трябва да ти кажа ,че бях особенно омагьосан от отрицателното надлъжно ускорение
Е вярно ,че там цялата спирачна система е абсолютно различна ,но марката си я бива
С нарезите е супер ,че не могат накладките да хващат нагар , защото се самопочистват ,свършват малко по-бързо ,но до края са свежи.Като ще сменяш задни дискове ,смени и накладките на ръчната спирачка - 25 лв бяха и като си регулираш ръчната и ставаш огън би
Ще ходиме после да завиваме някъде
Георги Пенчев

За тези дискове ,които назова съм чувал само добри отзиви ,Светльо sve на М-ката беше такива сложил преди да я продаде ,тестове сме правили и трябва да ти кажа ,че бях особенно омагьосан от отрицателното надлъжно ускорение

С нарезите е супер ,че не могат накладките да хващат нагар , защото се самопочистват ,свършват малко по-бързо ,но до края са свежи.Като ще сменяш задни дискове ,смени и накладките на ръчната спирачка - 25 лв бяха и като си регулираш ръчната и ставаш огън би

Ще ходиме после да завиваме някъде
Георги Пенчев
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Цимерман са страхотни дискове,тествали сме ги в екстремни условия,но мисля,че нямат нарязани,а само надупчени.Жорката много правилен съвет ти даде - минавай на вентилирани.За накладки според мен ATE или TEXTAR

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
Да ползвам хубавата тема. Аз също съм за дискове и отпред и отзад. Моето е комби обаче. Накладки съм купил EBC Ultimax
http://www.ebcbrakes.com/auto-pads.html
Исках Green stuff ,но от Хеед ме убедиха,че свирят докато загреят и за нормално каране е Ултимакс серията.
Колебая се следното,дали да взема и EBC дискове Ultimax BlackDash USR Slotted Rotors /все пак става комплект/ или да търся друга марка,Цимерман или Брембо например?
Някой има ли впечатления от ЕВС ?
Исках Green stuff ,но от Хеед ме убедиха,че свирят докато загреят и за нормално каране е Ултимакс серията.
Колебая се следното,дали да взема и EBC дискове Ultimax BlackDash USR Slotted Rotors /все пак става комплект/ или да търся друга марка,Цимерман или Брембо например?
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Здрасти на всички, благодаря до момента за изчерпателните отговори и предложения
говорих и с други мои другари и те са много доволни от тези дискове а за накладките не съм бил досега с тези марки и нямам идея как се държи с тях.
Някой имали идея за цени на дискове и накладки
До колкото знам до момента Ауто Плюс ги предлагат...
Благодаря ви отново момчета, пожелания за весели празници и много километри с нашите любимки Е34

говорих и с други мои другари и те са много доволни от тези дискове а за накладките не съм бил досега с тези марки и нямам идея как се държи с тях.
Някой имали идея за цени на дискове и накладки

Благодаря ви отново момчета, пожелания за весели празници и много километри с нашите любимки Е34
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
След малко ще питам /обядвам/ за цени и ще имаш ЛС. Дискове плюс накладки, за нормалното ти окачване.
NeoPrint написа:Да ползвам хубавата тема. Аз също съм за дискове и отпред и отзад. Моето е комби обаче. Накладки съм купил EBC Ultimax
С EBC няма да сбъркаш. Имам преки впечатления от спортни такива, само че от моторите и те бяха отлични.
Що се отнася до темата на колегата, освен ако не мине на апарати и дискове от 540 или М5, както аз направих няма да има кой знае какъв ефект от по-скъпите, та ако ще да са нарязани и перфорирани едновременно
"If everything seems under control, you're just not going fast enough"
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Здрасти, вчера си поръчах колеги тези дискове като марка
http://www.otto-zimmermann.de/index.php ... Itemid=123
Предни - винтилирани и надупчени
Задни - надупчени
имат и накладки моля за ваше мнение:
http://www.otto-zimmermann.de/index.php ... Itemid=117
Гледах тези EBC но не знам кой във Варна ги предлага и евентуално цена на накладките....
Задни - надупчени
Гледах тези EBC но не знам кой във Варна ги предлага и евентуално цена на накладките....
Peter Angelov написа:Здрасти, вчера си поръчах колеги тези дискове като марка
Задни - надупчени
Ами поръчай си и спирачни апарати тогава, защото тези вентилирани дискове определено няма да ти станат. Що се отнася до накладките имай предвид, че спортните такива ще ти спират по-лошо при студени спирачки, те са предвидени да работят добре на високи температури и не са много подходящи за нормално шофиране...
"If everything seems under control, you're just not going fast enough"
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Peicho написа:Peter Angelov написа:Здрасти, вчера си поръчах колеги тези дискове като марка
Задни - надупчени
Ами поръчай си и спирачни апарати тогава, защото тези вентилирани дискове определено няма да ти станат. Що се отнася до накладките имай предвид, че спортните такива ще ти спират по-лошо при студени спирачки, те са предвидени да работят добре на високи температури и не са много подходящи за нормално шофиране...
Здрасти, е как няма да станат поръчаниса по оригинален партиден номер за дадения модел автомобил в магазин който предлага и тази марка дискове..

P.S. Един колега тук от форума също ми пусна оферта за дисковете и по същия начин описва предни и задни....
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Аз карах преди 3 години няколко цикъла с феродо рейсинг за сума пари и бяха супер само в серия яки спирания
Най-лошото е когато се пътува извънградско зимата и не се натискат спирачки и в един момент трябва рязко да се спре
просто това няма как да стане
Работят на много висока температура , налагало ми се е в Германия с 4 души и препълнен багажник да спирам няколко последователни пъти от поне 220 км/ч и за това бяха абсолютни зверове ...
Пешо , много добър ти е избора
Ако не е тайна какви са им цените ?
Георги Пенчев

Пешо , много добър ти е избора

Георги Пенчев
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Penchev написа:Аз карах преди 3 години няколко цикъла с феродо рейсинг за сума пари и бяха супер само в серия яки спиранияНай-лошото е когато се пътува извънградско зимата и не се натискат спирачки и в един момент трябва рязко да се спре
просто това няма как да стане
Работят на много висока температура , налагало ми се е в Германия с 4 души и препълнен багажник да спирам няколко последователни пъти от поне 220 км/ч и за това бяха абсолютни зверове ...
Пешо , много добър ти е избора![]()
Георги Пенчев
Здрасти Пенчев, да определено и аз не съм за тези накладки, мисля да си сваля моите и по номер да ги видя точно модел марката е Журит.
Преди тази петица имах друга и беше с някви италиански супер незнайна марка но беше няква фантастика и най интересно тръгнах да сменям и си викам край на добрите спирачки и за мое най голямо учудване намерих същите в България и ефекта беше невероятен, за съжаление марка не помня

Що се касе до дисковете ще ми излязат 400 лв. най вероятно в събота или понеделник ще ги взема и ще споделя окончателно може и снимки да пусна. Пенчев при мене няма тайни
P.S. Пенчев пристигнами всичко за задното окачване тампони и т.н сега очаквам може би в събота и за предното окачване, ще взема тампони от 750 IL Е32 както препоръчваш. Искам да те питам сигурна ли е работата да поръчам алумин. носачи от 850, остава да мисля дали да сложа спортни пружини и аморт. Кони или да сложа KYB GR-2 SHOCKS или Буге и да резна една витка от предните пружини само за ефект...
Пожелавам на всички весели празници и много любов с нашите Е34
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Аз лично си сложих Билщайн В8 Дуалконтакт спорт или нещо подобно беше..За мене това е амортисьора...
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
SaSo написа:Аз лично си сложих Билщайн В8 Дуалконтакт спорт или нещо подобно беше..За мене това е амортисьора...
Здрасти, да и аз се съм се спрял до някъде на Билщайн но тъй като последно най вероятно ще правя тези неща не съм се спрял конкретно.
Сподели ако желаеш впечатления реални и евентуално цена, също и от къде са купени...
Предварително благодаря
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2