Отписване на (полу)продаден автомобил

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 18 Дек 2008, 2:09

Да де ама при крадено ти искат талона ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 18 Дек 2008, 2:46

виж за тва не се бях сетил. ми кажи им че е бил в жабката на ремаркето :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '95, 320i, Touring

Мнение от avox76 » 18 Дек 2008, 10:51

Данъка ако го плащаш имай предвид че както всяко друго задължение се погасява с 5г. давност - за разлика от глобите, които се погасяват с 3г. давност и на тях не се начисляват лихви. Така че данък само за 5г. назад Wink

Колега и аз съм чувал, относно 5-те години, обаче не знам в какво точно се изразява това правило (закон). Искаш да кажеш, че на плащане подлежат само данъците за последните 5 години ? Моля, ако може да дадеш малко повече информация :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 320 96g.

Мнение от betona » 18 Дек 2008, 13:41

Публичните вземания се погасяват с изтичането на 5-годишен давностен срок, смятано от 1 януари на годината, следваща годината, през която е следвало да се плати публичното задължение, освен ако в закон е предвиден по-кратък срок. Дори ако не се лъжа в данъчното служебно ги отчитат тези неща, но все пак при плащане не е лошо да попиташ за какъв период плащаш и да се позовеш на погасителната давност

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '95, 320i, Touring

Мнение от avox76 » 18 Дек 2008, 14:29

Публичните вземания се погасяват с изтичането на 5-годишен давностен срок, смятано от 1 януари на годината, следваща годината, през която е следвало да се плати публичното задължение, освен ако в закон е предвиден по-кратък срок. Дори ако не се лъжа в данъчното служебно ги отчитат тези неща, но все пак при плащане не е лошо да попиташ за какъв период плащаш и да се позовеш на погасителната давност

Мерси, ще го имам в предвид.
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от slowtraveler » 18 Дек 2008, 17:10

Не могат да ти откажат да заведат колата открадната....
За да ти спре данъка трябва при всички случаи колата да е бракувана, а не само спряна от движение...
Имах такъв проблем с един Талбот, който спрях от движение 2000г, отписах в данъчното моментално, и след това го продадох.
2006г изведнъж в данъчното ме карат да платя около 500лв данък (оказа се, че при разделянето на местните данъци и такси от НАП в компютрите се получила грешка).
След хиляда перипетии пак подадох декларация в НАП (бележката с вх номер от предходното подаване някъде съм я загубил.
В компютъра на КАТ колата се води спряна, но в архива не могат да издирят талона (по него време талона се връщаше в КАТ) и ми отказваха бележка.
И така до преди месец - когато отново в данъчното излезе задължение (защото колата при тях се води спряна от движение, а не продадена/бракувана).
След като предадох и копие от договора за продажба ми 'опростиха' данъка...

Предишна

Назад към Извън Темата