inspection-a не свети

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

inspection-a не свети

Мнение от NEDQLKO » 13 Дек 2008, 22:25

...еми до вчера си светеше и инспекшъна и чертичките под него,но свалихме таблото да му сложим лампички на километража,че всички бяха изгорели.Всико много хубаво светна,ама инспекшъна и чертичките се загубиха нещо.Лампичките са здрави.

Гледах и други теми,за някакви батерийки.Възможно ли е да е от тях :roll: :help: :help: :help:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e60ka

ре

Мнение от krasi_bmw » 13 Дек 2008, 23:38

ами осветлението за инспекциона е с отделна лампа ,явно е разместена или изгоряла ..с бяла фасунга и е по -мощна от другите.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от NEDQLKO » 16 Дек 2008, 2:26

вече не отчита км/ч :( :help:

иначе си свети и другите работи работят,Без скоростомер и инспекшън
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Makarov 2 » 16 Дек 2008, 21:24

Колега вади таблото и сменяй крушките и не се притеснявай-крушките са с черната фасунка 5вата :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от NEDQLKO » 16 Дек 2008, 22:47

Makarov 2 написа:Колега вади таблото и сменяй крушките и не се притеснявай-крушките са с черната фасунка 5вата :D

крушките ок,ще се сменят,ама не отчита скороста :confused:

има ли варянт със някакъв уред да се провери буксата която е за скоростометъра,дали подава ток или каквото е там?

:help: :help: :help:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Семейното комби
Мечтае да кара: M5 touring

Мнение от dinkomg » 16 Дек 2008, 23:34

NEDQLKO написа:
Makarov 2 написа:
има ли варянт със някакъв уред да се провери буксата която е за скоростометъра,дали подава ток или каквото е там?

Уреда се нарича мултицет, продава се дори в магазините за един лев, около 5 лева
Има много коли и ....BMW
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от NEDQLKO » 16 Дек 2008, 23:36

dinkomg написа:
NEDQLKO написа:
Makarov 2 написа:

Уреда се нарича мултицет

знам как се нарича уреда и го имам,но незнам дали с мултицет може да се провери буксата за скоростомера и ако може точно какво да се прави.Затова казах с някакъв уред :D
Изображение

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 17 Дек 2008, 0:53

100% някоя от буксите не си я сложил правилно
Преди година не помня по къв повод си свалях таблото на 16-ката...в нея има 30 литра бензин..слагам буксите,слагам таблото,въртя ключа и шок..стрелката не мръдна от нулата...айде сваляй пак..махай букси,слагай на ново и всичко си заспа после...тва ти е проблема ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

Аватар
Кара: Куките да го спират !!!
Мечтае да кара: G - Power M5 Hurricane Rs

Мнение от djsancho » 17 Дек 2008, 0:59

Пробвай да си направиш теста на таблото. Ето как става:

Натискаш и задържаш копчето на таблото, след това даваш леко на контакт (май се води 1-ва позиция на ключа). На таблото започва да ти показва разни неща :mhihi: нато на колко реални км е колата и др работи, които не знам за какво са :mhihi: След тях самото табло си прави тест, на който виждаш какво работи и какво не. Айде успех!
Изображение

Жената и колата, не си ли въртят г*за - НЕ ГИ ПРИЗНАВАМЕ !!!

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 17 Дек 2008, 1:06

djsancho написа:...

Използвай малко по-често търсачката,че като ти гледам компетенцията,си представям ако някой попита как се сменя ремък какъв акъл ще дадеш...

Я ми кажи колко са ти реалните километри,щото на всички 5 различни комбинации от цифри пише км :winky:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от малък
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от C8699HX » 17 Дек 2008, 13:07

///MapTo написа:100% някоя от буксите не си я сложил правилно
Преди година не помня по къв повод си свалях таблото на 16-ката...в нея има 30 литра бензин..слагам буксите,слагам таблото,въртя ключа и шок..стрелката не мръдна от нулата...айде сваляй пак..махай букси,слагай на ново и всичко си заспа после...тва ти е проблема ;)

Буксите няма как да ги объркаш,защото са 3 и са различни една от друга!Не ти е отчело бензина защото трябва да извадиш ключа от контакта.

От както реших да си оправя осветлението на таблото и на мен спря да ми свети inspection-а,по скоро не че не ми свети а просто съвсем леко свети и едвам се забелязва,може би и при колегата е станало така!Съмнявам се да са изгорели крушки,защото ако не се лъжа това е дигитален дисплей.
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW740IL » 17 Дек 2008, 21:24

значи колата със проблема за която моя прятел пусна тема e мойта ,точно след като сменихме крушките на осветлението се получи това със неработещия инспекшан ,днес пак го отварях и само цифрите на моментния километраж се оправиха и светнаха ярко ама ,нито ми показва колко километра съм изминал нито с колко километра се движа.Вече пробвах табло от ис-ка и работи оборотомера и пак имам същите проблеми.... това ме навежда на мисълта ,че проблема не е във таблото

младши ентусиаст
Аватар

11

Мнение от Makarov 2 » 17 Дек 2008, 21:59

Буксите-най-вероятно някоя връзка

Потребител
Аватар
Кара: Е61 525i 2004

Мнение от King^of^Darknes » 17 Дек 2008, 23:19

C8699HX написа:
///MapTo написа:100% някоя от буксите не си я сложил правилно

Буксите няма как да ги объркаш,защото са 3 и са различни една от друга!Не ти е отчело бензина защото трябва да извадиш ключа от контакта.

От както реших да си оправя осветлението на таблото и на мен спря да ми свети inspection-а,по скоро не че не ми свети а просто съвсем леко свети и едвам се забелязва,може би и при колегата е станало така!Съмнявам се да са изгорели крушки,защото ако не се лъжа това е дигитален дисплей.

еми да лъжеш се освен че е дигитален дисплеи точно под него има 2 малки крушки като разглобиш таблото на 2 и дисплея е закрепен с една ламаринка варху една висока бяла поставка самата тя е куха вътре и там се намират 2 те крушки но самите крушки може да се сменят без да се цепи таблото и ако питате мен по добре не го и разглабяите освен ако не се налага защото аз разглобих моито да сменя дисплея защото не можеше да разбереш километрите от него не се различаваха циврите от време на време имаше проблясаци но много рядко еми супер внимателно го разглобих и смених макар че самата ламаринка с щипчиците която даржи дисплея се маха много гадно и след смяната нищо не бачка :mhihi: надявам се да не съм сложил кабелите добре защото не махнах волана а средната букса е с много каса връзка кабели та до колегата с проблема ако не ти работи като на мен сигорно са ти кабелите а ако просто светлината на таблото е проблема само маха6 таблото и сменяшш крушки

ба по несмислен пост не съм писал нещо ми става ще си отрежа раката за наказание

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от NEDQLKO » 18 Дек 2008, 0:21

Сега в момента работят:Осветление (перфектно),бензиномер,температура,часовник и другите лампички за масло,ръчна,абс и т.н.

Не работи само скоростомера и чертичките на испекшъна

И ние не сме махали волан
Изображение

Следваща

Назад към E36