Ключ за запалване-помощ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Ключ за запалване-помощ

Мнение от Makarov 2 » 16 Дек 2008, 22:06

Направих си дубликат на ключа за запалването.С новия ключ не мога да я запаля колата.Запалвам я с оригиналния,гася я,вкарвам дубликата веднага след това пали с него.Минава известно ввреме вкарвам дубликата не пали.На всичко отгоре имам оригинален плестмасов ключ не знам знаете ли какво предсталява,намерих го скрит под оригиналния мокет под пепелника.С него колата пали единствено след металния оригинален,иначе само светва таблото.Нямам имобилайзер или чип в ключа.От комплекта с ключове за бмв моя е този,който е без канал по средата.И багажника не може да отключи,а пък дуликата да.
Какво иска тази кола-КОЗИ КРАК-ключ за всичко??? :help:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се с повече от 525 hp
Мечтае да кара: ама честно: ONE1
Детайли за колата: важи

Мнение от sonic » 16 Дек 2008, 22:13

имаш чип, колега
Изображение

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 16 Дек 2008, 22:15

Ако найстина колата ти по вин е 97 година си с чип в ключа ;)
Имобилайзера е в режим изключено 20 секунди след като изгасиш колата...затова като пъхнеш веднага дубликата пали ;)

Пластмасовия ключ е за да заключваш жабката си с него и евнтуално да вадиш дубликати,ако загубиш другите..тоя дубликат,дето си си направил ако не му намериш чип можеш да го хвърлиш...позволявам ти ;)
Ако искаш дубликат,който да ти върши работа,отивай в камор/дару с талона на колата и личната си карта и поискай ключ от там...в завода се пазят 10 бройки за твоята кола ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Makarov 2 » 16 Дек 2008, 22:26

Мерси пичове за информацията!

Потребител
Аватар

hm

Мнение от Arnaudov » 17 Дек 2008, 0:31

а някои има ли представа колко струва някои от тези ключове които ни пазят в заводите

Аватар

Мнение от ///MapTo » 17 Дек 2008, 0:51

140 и няколко лева беше последната цена
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

младши ентусиаст
Аватар

!!!

Мнение от Makarov 2 » 17 Дек 2008, 17:30

За 140 лв. ще я паля с кабелите,кажете сега че не става и ще се скараме.

Аватар

Мнение от ///MapTo » 17 Дек 2008, 17:31

Ми то идеята на тоя чип е баш заради ей такова балканско мислене...да не може да се пали с кабели...уж за една идея по-добра защита на автомобила от кражба...убава работа,ама българска ..некъв такъф лаф имаше...прави си каквото знаеш,твоя си е колата ;)
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

!!!

Мнение от Makarov 2 » 17 Дек 2008, 17:40

Съгласен съм с теб,просто се шегувах. :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: !!!

Мнение от slowtraveler » 17 Дек 2008, 19:19

Makarov 2 написа:За 140 лв. ще я паля с кабелите,кажете сега че не става и ще се скараме.

Че БМВ било много ларж :mhihi:
На предния ми Авенсис оригинален ключ с вградено дистанционно в българския представител на Тойота струваше около 295лв и го чаках 2 седмици...
След което местния представител се опитваше 3 часа да ми програмира не само новодоставения, но и третия оригинален ключ (този, който е без чип и става само за отключване на врати/багажник).
При тойотата новия ключ трябва да се регистрира в ECU/имобилайзера, както предполагам е и при БМВ...

П.С. точно с кабелите едва ли ще я подкараш, защото имобилайзера обикновенно е в ECU и няма как да го излъжеш, но явно някои момчета ги разбират работите като гледам как бързо изчезват някои колички (май сменят ECU с предварително модифицирано такова - поне така се бе чуло за VAG) :evil:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bobbyblabby » 19 Дек 2008, 21:26

ако все пак колегата е навит да си поръча ключ, мога да го оспокоя "малко" (не много, подчертавам МАЛКО :mhihi: ) На мен ключа ми излезна 106.44 лв. и десетина дни изчакване докато дойде. Смисъла е, че не е 140, а 100 и колега, вярвай, че си заслужава новия ключ - стария не само, че ми беше износен, мръсен и др. подобни, но и най-важната част от него липсваше - емблемата.

П.С. - пък и само като си представиш какво може да са си правили с него предните му собственици... :confused: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 19 Дек 2008, 21:40

Взимате си нова заготовка за ключа, нарязвате я, пренасяте транспондера от единия ключ на другия и сте готови.
А колега да не ти казвам в EWS Error Log-a какво мазало ти е в момента с тези опити за палене с ключ без чип ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bobbyblabby » 20 Дек 2008, 6:00

liloff написа:Взимате си нова заготовка за ключа, нарязвате я, пренасяте транспондера от единия ключ на другия и сте готови.
А колега да не ти казвам в EWS Error Log-a какво мазало ти е в момента с тези опити за палене с ключ без чип ;)

т'ва си е идея! и да, 100% трупа грешки!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: B6
Мечтае да кара: X6

Мнение от f1c » 22 Дек 2008, 12:22

Колега при нужда - за 2 часа с колати и 100 лева и си готов!
А диагностиката и изчистването на грешките е от мен безплатно.
Ако се наложи пиши на л.с.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 22 Дек 2008, 12:36

Обикновенния черен ключ струва 87лв. в дарукар - 51218205312 ;)

Ето го и сервизния ключ - 51218205310 - 75лв.

Ето ги и всички видове варианти:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... fg=40&hl=1

По луксозните са по скъпички ;)
Изображение

Следваща

Назад към E36