За кой ще гласувате на парламентарните избори?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

За кой ще гласувате на изборите за парламент през 2009 година?

ГЕРБ
84
34%
Атака
42
17%
БСП
15
6%
НДСВ
4
2%
ДПС
1
0%
СДС
6
2%
ДСБ
12
5%
БЗНС
0
Няма гласували
ВМРО
6
2%
Друга партия
7
3%
Няма да гласувам!
68
28%

Общо гласове : 245
младши ентусиаст
Аватар

Мнение от speedmaniac » 17 Дек 2008, 11:06

Не разбрахте ли, че задължително трябва да се ГЛАСУВА!!!!! И то на 100%, знам че няма идеален избор, но разберете че това е единственият начин народа да покаже воля и да махнем тия ДПС от това управление. Разберете, в противен случай става много, ама много много зле... :evil:
...E36 Rulzzz... ;)
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=103218 - Help!
Издирвам откраднат лаптоп Compaq Presario с МАК адрес 00:1B:24:CF:6C:8E

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Re: lelel

Мнение от Сондьора » 17 Дек 2008, 11:13

D3BEP написа:
Финансиране на ин витро може да се направи(И СИГУРНО ЩЕ СЕ НАПРАВИ), само че първо никъде по света не се финансират напълно, камо ли един милион опита...........

Малко си неподготвен тоя път, няма да ти изброявам, само в малката македония до 3 опита се поемат от държавата. А при болшинството от сличаите ти трябват само толкова опита.
Но, че някой иска да си прави далавера пак е ясно, и тук си прав незнам що тва не се поеме от здравната каса, да им прехвърлят тия 10 млн. и така, кви фондове пак кви 5 лв.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 17 Дек 2008, 11:20

D3BEP написа:КЛиничните пътеки се финансират от здравната каса.
Може и по друг начин тя да финансира инвитро.
Ама това да се създава нов фонд и то с такива безумни параметри. Е*и му мамата.
Това не е социална политика, а маскарад. Казват нещо, което хората ще одобрят, ама хич не го вдяват.

А всъщност веднага щом пуснеме фонда, ще го метнат. Та кво ми е и аз ако съм един доктор да запиша мойта за инвитро, клиниката ше земе 3 по 10 бона па може да не направи и едно.

Поне сега в болниците отиват хора с реални проблеми и заигравката е трудна, минава се през различни нива...
А влезе ли фонда, считай, че ше се нацвъкат клиники за инвитро, та няма да ги познаеме...

И като говориш за социална политика, аз ше ти кажа, че на здравеопазването баш инвитрото му беше проблема, ма на сега и него опрайха... :mhihi: Те родилки умират от некадърни лекари, акушер не може да разпознае спонтанен аборт, а сега ше прави инвитро... Микробиолог...

Говориш глупости... Абсурд е здравната каса да покрива ин витро, не ми е позната държава в която да се покрива макар и със самоучастие..
Идеята за фонда е прекрасна и е една от малкото които са със здрав разум.
Това че ти си доктор не ти дава право да запишеш "твоята" да "ходи" на инвитро, още повече да ги пуснат ей така 5бона за нищо... ;) Ясно е че ще има контрол на "кандидатите", достатъчни са екип от 5човека които да пресеят фалшивите ;)
Повярвай няма да се "нацвъкат" инвитро клиники, това не е да си отвориш кабинетче някъде както си мислиш ти, а е свързано с много пари за оборудване... ;) И най-важното парите на няколко влиятелни хора се въртят там.. Да те ще печелят, но и печелят хората с проблеми...
И те така...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 17 Дек 2008, 11:21

horhef написа: Искам до утре да са станали най-малко 40 страници :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Да, то туй го виждаме, че г оискаш, даже беше излишно да го казваш.

Айде спрете с тая тъпа класификация и обиди. И ПРОПАГАНДА.
Който иска, каквото иска ще си прави с гласа.

Аз пък няма да гласувам.

1. Поради вашите простотии тука, които тотално ме отвратиха от цялата работа.
2. Понеже никой от вас все пак не ми каза за кого да гласувам. Щом сте такива отговорни граждани и можете вместо мен да поемете отговорността трябва ли или не трябва да гласувам, поемете барем и отговорността за кого. Или тя ви дотежава? Защо?
3. Понеже аз за нов бос на мафията не виждам защо да гласувам. Най - добрият кандидат, който можете да ми предложите, е осъден престъпник с доказано минало и всеизвестна дейност. Това е по - зле даже и от комунизма, когато имаше само един кандидат + БЗНС .
4. Понеже тея катаклизми, дето ги говорите за мен няма да се случат. Момчетата с пушки пак обикалят. Изчезват хора от охранявани жилища, с камери и бронирани автомобили. Отгоре пак ще е който е удобен. Ако е удобен Доган, той би спечелил изборите и 100% да гласуваме.

5. Понеже ако ида да гласувам ,трябва да подкрепя някого. А аз ще гласувам, само че с ОМЕРЗЕНИЕ и ОТВРАЩЕНИЕ. Това е ебаси подкрепата. И съм сигурен, че не само аз съм така, Сигурен съм, че 90% от средноинтелигентните, дето отиват да гласуват не за някого, а щото "трябвало" са така. Сигурен съм че са така и тези ,дето не са сигурни да ми кажат за кого да гласувам.
И им препоръчвам ДА ВЗЕМАТ ДА СЕ ЗАМИСЛЯТ КАКВО АДЖЕБА ПРАВЯТ.

Надявам се, че четеш това, Яворе. Тук ти отговарям на премълчания въпрос. Да, щях да гласувам за който мио кажеш само за да покажа на хората що е то зомбическо гласуване. Което 50% от тях практикуват под натиска на големи политразбирачи по форумите.

Бастаааа....

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Re: lelel

Мнение от ///peter » 17 Дек 2008, 11:25

Сондьора написа:
D3BEP написа:
Финансиране на ин витро може да се направи(И СИГУРНО ЩЕ СЕ НАПРАВИ), само че първо никъде по света не се финансират напълно, камо ли един милион опита...........

Но, че някой иска да си прави далавера пак е ясно, и тук си прав незнам що тва не се поеме от здравната каса, да им прехвърлят тия 10 млн. и така, кви фондове пак кви 5 лв.

защото за да поеме здравната каса са хиляди проблеми...
повечето лечебни заведения специализирани в инвитро нямат договори с касата... трябват управителни съвети да се сабират на нзок да се приемат цени и прочие глупости... процедурата се усложнява излишно...
Докато един такъв фонд може да се състои, точно от както казах по-горе 5 човека и цялата процедура да бъде изключително бърза!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 17 Дек 2008, 11:27

о.
Последна промяна D3BEP на 17 Дек 2008, 13:40, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от blackgod » 17 Дек 2008, 11:36

D3BEP написа:......

За Фонда ин-витро наистина се изказа неподготвен.
Айде този път малко да прочетеш по този казус преди да голословиш...
Гледал шоуто на Слави и вече експерт по въпроса.

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 17 Дек 2008, 11:36

Написах ти, че повечето инвитро клиники нямат договор с НЗОК, или ако имат то ще са за малка част от необходимите изследвания.
Това че нямат договор с НЗОК, не означава, че не са акредитирани лечебни заведения...
Спориш за неща които нямаш грам понятие...
И за реформи в здравеопазването ми говориш :mhihi:
Може и да си прав, трябва една здрава организация от минимум 2000 служителя за един подобен фонд ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 17 Дек 2008, 11:37

D3BEP написа:КЛиничните пътеки се финансират от здравната каса.
Може и по друг начин тя да финансира инвитро.
Ама това да се създава нов фонд и то с такива безумни параметри. Е*и му мамата.

може ама не го прави и затова правят фонда

D3BEP написа:А всъщност веднага щом пуснеме фонда, ще го метнат. Та кво ми е и аз ако съм един доктор да запиша мойта за инвитро, клиниката ше земе 3 по 10 бона па може да не направи и едно.

лекарите не са като финнансистите и икономистите да гледат само печалбата защото освен висше образование ни учат и на хуманност!
аз като лекар ще предпочета някоя жена да забременее и клиниката ми да прибере парите отколкото само да прибера парите и да направя фалшиви документи! не мислиш ли че 2 положителни неща са по-добре от само 1>?
D3BEP написа:Те родилки умират от некадърни лекари, акушер не може да разпознае спонтанен аборт, а сега ше прави инвитро... Микробиолог...

тука си прав до известна степен за съжаление
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 17 Дек 2008, 11:42

D3BEP написа:Ти откъде имаш понятие от тея неща, колега?

Да кажем, че имам поглед над нещата там... и чета доста булевардна литература :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 17 Дек 2008, 12:02

blackgod написа:
D3BEP написа:......

За Фонда ин-витро наистина се изказа неподготвен.
Айде този път малко да прочетеш по този казус преди да голословиш...
Гледал шоуто на Слави и вече експерт по въпроса.

Ма айде, помогни. Кажи какво е и къде да чета.

Може действително да греша за фонда, не съм експерт по всичко. Прав си, не съм му чел законопроекта или каквото е там. То май няма такова?

Кои са инициатори на тази благородна кауза?
Сибанк?
Фондация искам бебе, която дава кредити през Сибанк?
Май май са точно те.
А... Ама как така фондация дава кредити?????
http://www.iskambebe.bg/article_list.php?c=4&sc=11

Работата е всеизвестна пръчка и пак заигравка с болезнен обществен проблем.
Парите така или иначе са за това, въпросът е да го има или да го няма фонда

Системата е проста.
1. Ако го има фонда, ще бъде почти сигурно ограбен. И със 100% сигурност ще бъде употребен от въпросната банка, по една или друга схема. Например по подобие на фондовете енергийна ефективност?
2. Ако го няма фонда и правителството гласува тея 10 милиона, пак греда. Няма никакви гаранции, че догодина пак ще се случи такова гласуване .А няма и сигурност, че парите ще отидат точно за това...

Така че... И в двата случая ние ще спечелим доста. Греда, греда и пак греда.

лекарите не са като финнансистите и икономистите да гледат само печалбата защото освен висше образование ни учат и на хуманност!

Учат ви, но ... Не сте я научили. Много от вас.

Да кажем, че имам поглед над нещата там

Да кажем, че ич понятие си найнваш, но тва си е твой проблем.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 17 Дек 2008, 12:05

D3BEP написа:Да кажем, че ич понятие си найнваш, но тва си е твой проблем.

:mhihi: :mhihi: :mhihi: А дано те обори...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 17 Дек 2008, 12:05

айде да ви отделя малко от темата, обаче. Какво става ако не хипотетично гласуват само 20 процента от избирателите?
Какво ще се постигне?
ще има ли ново велико народно събрание че да се промени избирателната система и конституцията, или ДПС и БКП ще има мнозинство?

Отговорете на тези въпроси, че да видим заслужава ли си НЕгласуването.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 17 Дек 2008, 12:05

Хахаха, аз ли си нямам бе...
Ти ми твърдиш, че като нямат договори с НЗОК, разбираш ли били как го каза "ИЗВЪН системата на националното здравеопазване".
Аман от такава разбирачи като теб, и верно треа да спра да ти обръщам внимание както ме посъветва един човек, той си знае кой е ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 17 Дек 2008, 12:08

Мишел написа:
D3BEP написа:Да кажем, че ич понятие си найнваш, но тва си е твой проблем.

:mhihi: :mhihi: :mhihi: А дано те обори...

Кой, ///peter ли? Със сигурност ще ме обори.

Edit: А , той вече го направи.

ИЗВЪН системата на националното здравеопазване

Добре, а какъв термин да употребя за частна инициатива, несвързана с НАЦИОНАЛНАТА здравноосигурителна каса? Кажи, за да не дразня нежният ти слух. Извън държавното регулиране ли, извън републиканската система ли, как е по - правилно?

Май наистина най - добре да спреш да ми обръщаш внимание! Моля!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата