ЗА ТОБО - на какво дередже са???

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

ЗА ТОБО - на какво дередже са???

Мнение от Сондьора » 16 Дек 2008, 10:56

Колеги, някой да се е сблъсквал с тази фирма, че аз да, зех да се притесняям нещо. Стаа дума за едно блокче в Младост, по договор има време още но нещо гледам са го зациклили от 2 месеца нищо не пипат, а ся искат вноска??? :shock:

Та ако някой нещо е чувал да драсне некой ред?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: На криво
Мечтае да кара: Още по-на криво

...

Мнение от Изрода » 16 Дек 2008, 15:12

Колега аз работя със тях ( брокер съм) и досега винаги са били точни и хората които са купували от тях доволни.Предполагам че няма да има проблеми и занапред, защото са доста сериозна фирма която държи качеството и реномето си. А пък ако има някакъв проблем със зградата бъди сигурен че ще ти се възтанови всичко което си вложил,обикновенно практиката е такава. Успех :)
Изображение Изображение Изображение

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 16 Дек 2008, 16:07

Ооо, къде си, бе приятел? Вървят ли Сондажите? :mhihi: Не дойде ти в офиса вчера сабахлем, на живо щях да ти спретна една консултация :mhihi:
Сега сериозно, за въпросната фирма нямам впечатления - не съм имала сделки с техни апартаменти. Вероятно колегата Х2 / това не е нов модел BMW/ ;) е прав, че фирмата е сериозна, строи добре и прочие. И досега не е имало проблеми. САМО ЧЕ: в последните два месеца нещата в бранша доста се попромениха. Не искам да те притеснявам, не искам да взимаш и мнението ми за чиста монета... Но нека пробвам да обясня. При масовото и да не кажа истерично купуване на жилища до скоро, настана и великото строене, вдигане на цените и пр. Инвеститори и строители, без имат кой знае какъв капитал / дане кажа е имаше и такива, които ипотекираха парцела, за да почнат да копаят/, взимаха следващия парцел и започваха да строят, финансирайки се от капариране или съответно направо прехвърляне на жилища във все още незавършеана сграда. Имаше период, в който да си намериш апартамнт в нова с града с Разрешение за ползване беше равно на геройство. Тоест всичко се продаваше преди това. Останалите апартаменти или бяха с много кофти изложение, или със скосявания...Да не кажа, че сме продавали апартамент в строяща се сграда до три пъти... С цел печелба, естествено...Та в онези времена строителите общо-везто си завършваха сградите, спазваха сроковете, апартаментите им се продаваха, печелеха добре и продължаваха да строят... ОБАЧЕ... от извество време пазара се срина тотално. Няма да е силно ако кажа, че е направо замразенв момента. Казаха ми една цифра за вписани сделки за месец ноември от Службата по вписвания тука и ... :shock: :shock: още не мога да я осмисля. Толкова е малка за такъв град. Явно това е реалността, сега декември по традиция ще има повече продажби... Та... банките тотално ограничават кредитите / до скоро около 80% от всички сделки с апартаменти/, хората с пари в КЕШ, на които не им е много спешна покупката / а спешни вече няма, на който му беше спешно си купи/, та КЕШОВИЦАТА дет се вика... седи и чака, ослушва се, какво се случва и дали няма да падат цените. Е, те тръгнаха надолу, включително и строители смъкват цените чувствително. И хората с пари продължават да изчакват... И така почти никакви сделки. Съответно почти никакви постъпления за строителите. И ако тези твоите, са разчитали да попродадат някой и друг апартамент, за да имат средства да довършват и тези продажби не са се реализирали... сам разбираш - кофтииии... Аз още преди месец-два се направих на лош пророк и прогнозирах, че може и да се завърнат ония времена с изоставени и незавършени сгради, седебни дела срещу строители и прочие... Е, това вече се случва, първо започнаха да гърмят огромните така наречение ваканционни комплески, имам инфо за няколко строителни фирми, обявили вече фалити...
Така че... мой съвет - внасай си вноската за твойто жилище на време по Предварителния договор и се моли да не се закучи много... Виж там какви са ти неустойките при невнасяне на време, какви са на строителя при неспазване на срокове... Само че като знам, че 99% от строителите подписват само Собствени договори и едва ли не скачаха на бой като се чучнем там брокери и поспорим по някоя клауза... Та едва ли Договорът ти е в твоя полза. Напротив!
Искрено ти желая късмет и да няма проблеми по завършването на сградата... Още повече, че и аз със моя навремето минах през една кошмарна зима... без А16, ток 20 киловата на 6 нанесени апратамента , скандали, дела, заплахи и прочие веселби... Направо бях врътнала тогава...
Успокоих те, няма що... Сорииии :confused:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 16 Дек 2008, 16:33

Благодяра за отговорите,
Всички са продадени в тва блокче тва е проблема, остават некви минимални вноски, дето с тях и без тях се тая,а той договора е за акт 15 май месец, от там 6 месеца за 16! Така че то си има време, но и време за е*вки има също, понеже на чесна дума от управители беше че септ октомври е акт15 ама нещо то у БГ чесна дума = е такъв _!_ , явно яко криза ги е фанало и тех :mhihi:

Бе идва коледа на сички весоло да е пък другото ще видим до година!

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 16 Дек 2008, 19:52

Имам от техните апартаменти. Трябваше да е с акт 16 септември миналата година, успяха да го вземат април тази. Като се изключи това, като цяло съм доволен. А с едни документи ме бавиха повече от половин година, докато оправим нещата с банката.

Иначе от познати в тоя бизнес и майстора дето прави ремонтите бяха приятно изненадани от качеството и от това че в коридора ми има цели 3 прави ъгъла (от 4) :mhihi:
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 16 Дек 2008, 20:55

Познавам собствениците, изглеждат много свестни хора! Пиши ми какъв точно ти е случая и ще се опитам до няколко дни да ти кажа за какво става въпрос! Предпочитам на л.с.

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 16 Дек 2008, 21:52

Apassionata написа:.........

Пазара на недвижими имоти верно си е** ма**та. От октомври до сега се опитвам да си продам апартамента но всичко е пълно мъртвило.

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 16 Дек 2008, 21:52

Колега,моя съвет е не им давай парите,отиди говори със строителя тои ще се опита задължително да те пусне по пързалката,но не му се давай,намери си адвокат и поговори с него,тои ще ти акже как да постъпиш най добре.Варианта да е фалирала фирмата и да иска да ви събера паричките хич не е изключен,много от строителните фирми работат със пари на банката, сещаш се какво ти казвам
Не им давай пари,ще има фалирали стройтелни фирми,строи се много на кофти места,както каза колежката купуват се нови и нови парцели и се ипотекират за да се започне да се копае,и като не купува парите свършват.
Сега да кажа за Брокерите дето както каза колежката като се "озъбат" и виждаш ли строителя дава "верния договор"
Е ми искам да кажа че това брокерите са абсолютно излишни тея 3% дето зимат,зимат само за да запознаят куповача със продавача,99% от тях са абсолютно технически неграмотни
Не си взимайте брокер вземете си Адвокат
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 16 Дек 2008, 23:31

Аз точно за тва питам, понеже несъм с брокер директное/те са едно строител инвеститор, макар че се делнаха и направиха друго дружество по средата на строежа/, няма банка, ако бях с кредит нямаше да го мисля :( . Говорих с адвокат, имат срок, далече е за тва се чуда кво става. Ако изгора, не ме е яд за друго ми ба*ти колко, гърч по тия платформи и колко бимари отидоха :mhihi: :mhihi: :mhihi: !

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 16 Дек 2008, 23:41

Те имат срок ама ако обяват фалит ходи ги съди и си зимай парите,който вече са похарчени,незнам в къв етап е сградата,амаа не рискувай,аз не бих поне и аз си купувах апартаментите кеш и да ти кажа,вссеки божи ден ходих на обекта да вида работат ли :shock:
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 17 Дек 2008, 1:43

Apassionata написа:Ооо, къде си, бе приятел? Вървят ли Сондажите? :mhihi: Не дойде ти в офиса вчера сабахлем, на живо щях да ти спретна една консултация :mhihi:
Сега сериозно, за въпросната фирма нямам впечатления - не съм имала сделки с техни апартаменти. Вероятно колегата Х2 / това не е нов модел BMW/ ;) е прав, че фирмата е сериозна, строи добре и прочие. И досега не е имало проблеми. САМО ЧЕ: в последните два месеца нещата в бранша доста се попромениха. Не искам да те притеснявам, не искам да взимаш и мнението ми за чиста монета... Но нека пробвам да обясня. При масовото и да не кажа истерично купуване на жилища до скоро, настана и великото строене, вдигане на цените и пр. Инвеститори и строители, без имат кой знае какъв капитал / дане кажа е имаше и такива, които ипотекираха парцела, за да почнат да копаят/, взимаха следващия парцел и започваха да строят, финансирайки се от капариране или съответно направо прехвърляне на жилища във все още незавършеана сграда. Имаше период, в който да си намериш апартамнт в нова с града с Разрешение за ползване беше равно на геройство. Тоест всичко се продаваше преди това. Останалите апартаменти или бяха с много кофти изложение, или със скосявания...Да не кажа, че сме продавали апартамент в строяща се сграда до три пъти... С цел печелба, естествено...Та в онези времена строителите общо-везто си завършваха сградите, спазваха сроковете, апартаментите им се продаваха, печелеха добре и продължаваха да строят... ОБАЧЕ... от извество време пазара се срина тотално. Няма да е силно ако кажа, че е направо замразенв момента. Казаха ми една цифра за вписани сделки за месец ноември от Службата по вписвания тука и ... :shock: :shock: още не мога да я осмисля. Толкова е малка за такъв град. Явно това е реалността, сега декември по традиция ще има повече продажби... Та... банките тотално ограничават кредитите / до скоро около 80% от всички сделки с апартаменти/, хората с пари в КЕШ, на които не им е много спешна покупката / а спешни вече няма, на който му беше спешно си купи/, та КЕШОВИЦАТА дет се вика... седи и чака, ослушва се, какво се случва и дали няма да падат цените. Е, те тръгнаха надолу, включително и строители смъкват цените чувствително. И хората с пари продължават да изчакват... И така почти никакви сделки. Съответно почти никакви постъпления за строителите. И ако тези твоите, са разчитали да попродадат някой и друг апартамент, за да имат средства да довършват и тези продажби не са се реализирали... сам разбираш - кофтииии... Аз още преди месец-два се направих на лош пророк и прогнозирах, че може и да се завърнат ония времена с изоставени и незавършени сгради, седебни дела срещу строители и прочие... Е, това вече се случва, първо започнаха да гърмят огромните така наречение ваканционни комплески, имам инфо за няколко строителни фирми, обявили вече фалити...
Така че... мой съвет - внасай си вноската за твойто жилище на време по Предварителния договор и се моли да не се закучи много... Виж там какви са ти неустойките при невнасяне на време, какви са на строителя при неспазване на срокове... Само че като знам, че 99% от строителите подписват само Собствени договори и едва ли не скачаха на бой като се чучнем там брокери и поспорим по някоя клауза... Та едва ли Договорът ти е в твоя полза. Напротив!
Искрено ти желая късмет и да няма проблеми по завършването на сградата... Още повече, че и аз със моя навремето минах през една кошмарна зима... без А16, ток 20 киловата на 6 нанесени апратамента , скандали, дела, заплахи и прочие веселби... Направо бях врътнала тогава...
Успокоих те, няма що... Сорииии :confused:

Полезно :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 535d

Мнение от iv0 » 17 Дек 2008, 12:55

според мен са много коректни, работим с тях..

Назад към Извън Темата