скърца отзад
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- killswitch
- кандидат ентусиаст
-
скърца отзад
колеги здравейте,имам въпрос към вас.Чувам досадно скърцане от задно дясно колело,когата минавам по неравности освен скърцането се чува и тупкане.Не съм компетентен ,но мисля че е някав тампон.Вие как мислите и колко горе долу да си приготвя за ремонт?
Re: скърца отзад
killswitch написа:колеги здравейте,имам въпрос към вас.Чувам досадно скърцане от задно дясно колело,когата минавам по неравности освен скърцането се чува и тупкане.Не съм компетентен ,но мисля че е някав тампон.Вие как мислите и колко горе долу да си приготвя за ремонт?
виж тампоните отгоре на амортисйирите
- killswitch
- кандидат ентусиаст
-
като ми сменяха гумите забелязах че по протежението на тръбата на амортисъора има някво изхлузено ,поразкъсано платсмаса ли е,гумено ли е незнам.
killswitch написа:като ми сменяха гумите забелязах че по протежението на тръбата на амортисъора има някво изхлузено ,поразкъсано платсмаса ли е,гумено ли е незнам.
не не това колега това са пеката или прахообиратели тези тампони стоят отгоре на аморисйорите дето се хващат към купето можеш да ги видиш вътре в багажника трябжа да имат едни гумени маншон4ете(капа4етя) под тях са
killswitch, колега опиши звука. Да не би да чуваш едно метално тракане, като на откачена ламаринка едно такова. Ако е това - при мен се получи след влизане със 120 в една румънска неасфалтирана "магистрала" и проблема се оправи с натягане на ръчната. Но звука който се чуваше се чуваше по неравен път точно като че ли има откачена ламаринка някаде в колелото.
Съмнявам се да е от прахоловител на амортисьор, той е пластмасов и надали може да произвежда кой знае какъв дразнещ звук.
Съмнявам се да е от прахоловител на амортисьор, той е пластмасов и надали може да произвежда кой знае какъв дразнещ звук.
- killswitch
- кандидат ентусиаст
-
ами звука си е точно скърцане,като и сеоблегна на багажника над гумата и почвам да го натискам се чува скърцане,а по дупките потропва.мисля че STASI ще излезне прав
- metodi80
- старши ентусиаст
-
killswitch написа:ами звука си е точно скърцане,като и сеоблегна на багажника над гумата и почвам да го натискам се чува скърцане,а по дупките потропва.мисля че STASI ще излезне прав
Колега провери си тампоните на амортисьорите от тях може да се чува такъв звук , а също и от тампоните на носачите (задните) - ако са се закъсали много при натискане е възможно да се чува скърцане и "тупкане" както ти се изразяваш (.
10 мнения
• Страница 1 от 1