Малко помощ за ПЕЧКАТА Webasto
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
43 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Сега и аз да споделя за тези печки. При мен всичко е ОК , бързо заграва, пали си и всичко както се вика е ОК. Само когато колата е запалена и седя на място вътре в купето мирише на изгорялата нафт от печката. И това ме дразни много. Имам си печка и се чудя дали да не е откача от захранването
?! Дайте съвет защо тази миризма влиза вътре?

- mili4uk
- младши ентусиаст
-
- Кара: жена си да дрифти
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: харчи малко - върви на страх
Принципно има ауспух самата печка - най-отдолу и влиза в една тръба където излиза под предна дясна гума... да не би да сте я махали нещо печката и да не е сложена добре защото няма от къде да влиза миризма от друго място ?
Ако някой реши да се разделя с неговата може да ми пише едно ЛС
Ако някой реши да се разделя с неговата може да ми пише едно ЛС
Beat the Devil
http://www.youtube.com/watch?v=k-cbiYzlHOk
http://www.youtube.com/watch?v=k-cbiYzlHOk
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Имам нужната документация за тия печки, но за електронното управление няма нищо в нета, пък и не ми трябва. Като се е скапало, има подходящи елементи за вграждане на пазара, така че това е най-малкия проблем. По-късно днес ще я отворя една печка за профилактика, на бензин е.
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
Почистих горивната камера и събрах цялата печка, утре ще я тествам без управление. Трябва да сваля смотаната бензинова помпа на печката, че без нея може и да гръмна. Пичовете от сервиза /знаете кой/ казаха управление, но много ме съмнява това нещо, така че пробвам с помпата както си трябва. Тая екстра си има дистанционно. Как работи: има си един термистор, на платката който следи околната Т, демек на печката халумина и антифриза, само как е измислено 2 в 1, може би там е проблема. Останалите елементи са си едни транзистори за по 50 ст. предполагам. Ама батерийте за дистанцията са едни гадни 1,5 волта, ама по къси,:evil: мамицата им, а кажете откъде да ги намеря.
- need4speed
- Потребител
-
- Кара: Колкото може
NikiNikolov написа: Ама батерийте за дистанцията са едни гадни 1,5 волта, ама по къси,:evil: мамицата им, а кажете откъде да ги намеря.
Виж им номера трябва да го пише на батериите нещо от сорта на R03 AAA
или нещо подобно или ги снимай поне мисля че ще ти намеря.
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
Батерии предполагам ще намеря в София - доста магазини има, и като ме видят питат да ли съм с кола, в краен случай едни батерии за телефон, от тия радио телефоните, има и кръгли модели батерии, малий, че съм хитрец
. Само да сваля гадната помпа, че преди време имах проблем с бензина, пак за вид газообразно запалване беше проблема и имам лош спомен
.

Re:
mili4uk написа:gido написа:колега пиши най накрая твоита печка тръгнали
Ами болна тема ми е ама ... твърде много се заиграх с печката и в крайна сметка тръгна и бях най-щасливия човек , работи известно време и с един приятел решихме да оправиме и неговата....
Бяха му казали че е изгоряло управлението. Реших да му дам моето управление и да видим дали ще тръгне! Тук е важно да отбележа че не беше с оригинално цд или ксетофон на БМВ.
След като сложихме платката на неговата кола, печката му не тръгна и най-интересното - cd player-a му спря тока. (незнам каква е връзката)
Казах му процедурата по която минах аз .. взех си платката и я поставих в моята кола.... За мое огромно съжеление и учудване (аз съм с оригинално BMW CD, на екрана на CD-то ми изписа DISABLE и не можеще да се включи CD-to нито радиото.
След дълго чудене, просто махнах кабела на печката и CD-то тръгна без проблеми. Дадох я на един пич които се осъмни в една част от схемата (нещо биполярно ми каза) и го сменихме. След включването на ново на платката.... си изпуши както трябва и вече нямам печка
Сега си търся управление и аз
Съжалявам, че изравям мъртавци, като тая тема, ама искрено се посмях

Re:
Glamav написа:Добре де колеги, дайте да намерим сервиз който се занимава и не са пълни тъпанари, защото подозирам че ще ида до РЕЯ, после... ще ни пишат по вестниците, мутрите с БМВ ...

Re:
NikiNikolov написа:Почистих горивната камера и събрах цялата печка, утре ще я тествам без управление. Трябва да сваля смотаната бензинова помпа на печката, че без нея може и да гръмна. Пичовете от сервиза /знаете кой/ казаха управление, но много ме съмнява това нещо, така че пробвам с помпата както си трябва. Тая екстра си има дистанционно. Как работи: има си един термистор, на платката който следи околната Т, демек на печката халумина и антифриза, само как е измислено 2 в 1, може би там е проблема. Останалите елементи са си едни транзистори за по 50 ст. предполагам. Ама батерийте за дистанцията са едни гадни 1,5 волта, ама по къси,:evil: мамицата им, а кажете откъде да ги намеря.

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Re: Малко помощ за ПЕЧКАТА Webasto
Добре, че нямам печка 

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
Re: Малко помощ за ПЕЧКАТА Webasto
Тия печки са няква мноо голяма тъпотия, защото няма никви резервни части за тях а само цели.
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
43 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3