За или против изграждането на 5-етажна нова джамия в София
Модератор: Общи модератори
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Против!!!
Аба като трябва да сме толкова толерантни,да земем да им предложим да вдигнат и една до паметника ''Шипка"
.Нали и те там са измирали,да се овековечат
.Това ,че са работни,чесни и незнам си к'во още трябва ли да е причина да си вдигат джамия...Колко от тия работи и честни строители имат адресна регистрация в София??!! Бума на строителството някога ще намалее и к'во праим....Оня ще продължи да си вие...Искам някой наживо в очите,да ме нарече тесногръд,НЕширокоскроен и НЕгражданин на света...Боли ме,аз съм гражданин на България и на София и ме късае какво става тук!!!Амери канците като са толкова толерантни,що не ги поканят да направят една дамия на "Кота нула"(мастото на кулите близнаци),а??!!А тези,който твърдят,че турците са страхотни,нека живеят 3 месеца с 20 турци в едно помещение и тогава да ми обясняват к'ви пичове са.Щото аз в казармата съм живял с тах и от 40 турци 2-3ма можех да ги нарека добри хора!!!
Джамията в центъра нека си стои,щото има статут на паметник,но от нова софиянци,нужда нямаме!!И всеки кйто би ме обвинил в поддаване на евтина политическа пропоаганда ,мога да му кажа ,че мен политиката не ме интересува,аз съм гласувал един път през живота си и ще гласувам пак ,когато има за кого!!
Аба като трябва да сме толкова толерантни,да земем да им предложим да вдигнат и една до паметника ''Шипка"

Джамията в центъра нека си стои,щото има статут на паметник,но от нова софиянци,нужда нямаме!!И всеки кйто би ме обвинил в поддаване на евтина политическа пропоаганда ,мога да му кажа ,че мен политиката не ме интересува,аз съм гласувал един път през живота си и ще гласувам пак ,когато има за кого!!

Защо съм против. Ислямски център в София не е нужен или поне не на този етап. Има джамия в центъра,едва ли има чак толкова мюсулмани в софия,че да се строй 5 етажен център... Отделно ми звучи малко или много като тези сектите дето навремето вдигнаха невероятни палати и почнаха да зарибяват хората...
Няма как да се гарантира,че този център няма да бъде използван от ислямиските фундаменталисти за организиране на терористични актове и т.н.
Няма как да се гарантира,че този център няма да бъде използван от ислямиските фундаменталисти за организиране на терористични актове и т.н.
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
И сред турците и сред нас има боклуци ,но има и много свесни хора!Чудно ми като някой колеги който си признавам че уважавам изказали се преди мен говорят за Левски и други преекспонирани и хиперболизирани социалистически личности,не знам дали помните като малки с какви измислени учебничета по история ни промиваха мозаците в който пишеше видите ли колко е значима българия ,какви борци е имала,просто жалък опит на бледите потомци на една супер сила от миналото каквато е била България да се почувстват значими!Ето сега ако погледнете учебниците на Македония и на Гърция момчета Историята си се пише от всяка държава както и е потребно и изгодно!
Пак ви казвам живейте си живота,България е в ЕУ ,скоро и турция ще е и тогава какво ще правите с тези расистки възгледи,просто всеки да си живее живота ,да спазва правилата на държавата в която живее и да си гледа семейството и приятелите защото точно там е истината,на тази масова омраза трябва да се сложи край!
Пак ви казвам живейте си живота,България е в ЕУ ,скоро и турция ще е и тогава какво ще правите с тези расистки възгледи,просто всеки да си живее живота ,да спазва правилата на държавата в която живее и да си гледа семейството и приятелите защото точно там е истината,на тази масова омраза трябва да се сложи край!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Против, естествено. И аз не мога да повярвам как може да има хора, които са за. Една джамия е предостатъчна. Но колкото и да си чешем езиците по форума винаги ще има глупави хора, които ги е преболяла оная работа за тия неща.
Съжалявам за обидата, но мисля, че в момента сме предостатъчно отворени към турците с тези турски новини и джамиите, които вече съществуват тук.

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
- Pitbull_Germany
- ентусиаст
-
- Кара: само черни класики!!!
Силно се надявам, че бате Бойко няма да го позволи това, защото му е 100% ясно, че позволи ли това, голяма част от гласувете му ще отидат в АТАКА! Според мен ГЕРБ ще спечелят предстоящите парламентарни избори и за мен лично няма логика Борисов да позволи нещо, което би го изравнило с турците!
Моето уважение към всички мюсюлмани във форума, но 5-етажна джамия си стройте в Турция! Аз не съм хукнал да вдигам джабала да се строи 5-етажна църква в Истамбул, нали? Крайно време е да го разберете, че ако не искате да има дискриминация, то е крайно време да почнете да се опитвате да привикнете с нравите и обичаите ни! Аз лично имам приятели турци, които не я искат тази джамия, защото се притесняват, че след това отношението към тях ще се изостри. А и да попитам само - колко 5-етажни джамии има в един Берлин, столица на икономически най-силната държава в Европа, при положение, че по официални данни броят на мюсюлманите там е вече близо 1 млн.??? Отговорът е прост - 0!!!
Моето уважение към всички мюсюлмани във форума, но 5-етажна джамия си стройте в Турция! Аз не съм хукнал да вдигам джабала да се строи 5-етажна църква в Истамбул, нали? Крайно време е да го разберете, че ако не искате да има дискриминация, то е крайно време да почнете да се опитвате да привикнете с нравите и обичаите ни! Аз лично имам приятели турци, които не я искат тази джамия, защото се притесняват, че след това отношението към тях ще се изостри. А и да попитам само - колко 5-етажни джамии има в един Берлин, столица на икономически най-силната държава в Европа, при положение, че по официални данни броят на мюсюлманите там е вече близо 1 млн.??? Отговорът е прост - 0!!!
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Да... Петьо, ти си по интрижките, батенце... Не знам що мене буташ, де що има етнически нетолерантна тема, си там.
Иначе нема спор че си "приятел" с всичките българомохамедан(ки) във форума.
Ама тва е много хубава тема.
По нея могат да се преброят глупаците, които ше отидат да гласуват, "за да не ни управляват турци".
То тва е и целта де. Пак етническата нотка преди избори.
Поздрави на всички.
Аз акъл на никой не мога да налея. Знам каквото знам и ми е ясно, че повечето и 1/10 не знаят.
Ама закво им е по дяволите....
Що не протестирате, мамамуде*а против американските секти до училища и старчески домове? Те са наистина опасни, тяхната цел е да им даряват българско имущество.
Ами броите джамиите.
А броите ли един мюсюлманин колко път задължително се моли(пет пъти на ден) и един християнин колко(всеки Великден)?
Ай оправете си сметките, па после....
Иначе нема спор че си "приятел" с всичките българомохамедан(ки) във форума.
Ама тва е много хубава тема.
По нея могат да се преброят глупаците, които ше отидат да гласуват, "за да не ни управляват турци".
То тва е и целта де. Пак етническата нотка преди избори.
Поздрави на всички.
Аз акъл на никой не мога да налея. Знам каквото знам и ми е ясно, че повечето и 1/10 не знаят.
Ама закво им е по дяволите....
Що не протестирате, мамамуде*а против американските секти до училища и старчески домове? Те са наистина опасни, тяхната цел е да им даряват българско имущество.
Ами броите джамиите.
А броите ли един мюсюлманин колко път задължително се моли(пет пъти на ден) и един християнин колко(всеки Великден)?
Ай оправете си сметките, па после....
- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
А ти щом дядо ти ни е освободил защо толкова искаш пак да ни управляват турци?D3BEP написа:Ама тва е много хубава тема.

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's

2x Alpine white E30's
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Аве кви турци ви управляват, това са хора, които просто искат да си изповядват религията. Те л иви управляват? ТОва е евтина омраза, в която едните заповядват на другите как да (НЕ) живеят, в какво да (НЕ) вярват и как да (НЕ) разполагат с правата си.
В България повечето мохамедани са БЪЛГАРОМОХАМЕДАНИ.
Отделно, имате голяма цифра араби.
Тогава нейде са турците.
И има и други мохамедани.
Ние сме на границата с ислямския свят, какво искате, да няма мохамедани ли?
Опасният момент с етносите е друг и би бил друг, не че в София искали втора джамия за да превърнат село Малинова долина в посещавано място.
Не се ли сещате, че отмъщавате на духовно по - чистите хора за престъпленията на съвсем други, които даже не са от техния етнос?
Просто вие така си мислите?
Тогава нейде са турците.
Опасният момент с етносите е друг и би бил друг, не че в София искали втора джамия за да превърнат село Малинова долина в посещавано място.
Не се ли сещате, че отмъщавате на духовно по - чистите хора за престъпленията на съвсем други, които даже не са от техния етнос?
- plradev
- старши ентусиаст
-
D3BEP написа:Аве кви турци ви управляват, това са хора, които просто искат да си изповядват религията. Те л иви управляват? ТОва е евтина омраза, в която едните заповядват на другите как да (НЕ) живеят, в какво да (НЕ) вярват и как да (НЕ) разполагат с правата си.
Тогава нейде са турците.
Колега точно с теб в спор не искам да влизам и винаги съм избягвал,когато нещо не ми е харесвало в мненията ти.Но този път написа адската глупост!!! Не ме боли дали са българо,македоно,сърбо мохаемедани!!! Имат достатъчно храмове където да се молят..и никой няма нищо против това! Просто София НЯМА НУЖДА ОТ ВТОРА ДЖАМИЯ!! И няма нужда от символи на исляма!! А и Малинова долина отодавна не е село....Що не им продадът място в "село" Бояна или ''село" Симеоово??!! Аз омраза към мюсолманите нямам и имам достатъчно търпимост!! Не съм наричал никого турчин,но съм чувал мен да наричат гяур

п.п.Умолявам те не ми отговаряй!!

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Не съм наричал никого турчин,но съм чувал мен да наричат гяур
Ами за съжаление както вие пропагандирате омраза срещу тях, ограничения, сапуни и подобни, тъй и сред тях има такива, които ви мразят.
Крушката си има опашка.
Не можеш да забиеш шамар на другия без да го ядосаш.
Само че техната омраза е точно толкова политическа, а не религиозна, колкото и вашата.
Повечето "християни" тук съм убеден, че не знаят от коя страна се влиза в църква или са го правили предмно за представителност, по сватби и кръщявки, да не говорим да знаят нещо за православните тайнства, сигурно тая дума им изглежда тайнствена.
И си мислят че нещо вяра защитват...
Ако я нямаше вашата омраза немаше да я има техната омраза. Немаше да го има Доган и ДПС. Вие ги правите възможни.
Но за съжаление науката е доказала, че стадото е по - малоумно и от най - малоумния си член.
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Тука тема без ДЗВЕРчето няма. Компетентен си, виждам те
Твърдо против съм да се строи втора джамия. Какви са тия глупости бе! Вие изобщо...не,не...лелееее, чувате ли се какви ги плещите?!?! Чета и потъвам в земята от срам. Абе вие добре ли сте, каква глобализация ви гони в България. Ако глобализацията ни започва със строеж на джамия...пфф...
Вижте сега, Конституцията пише, че всеки е свободен да проповядва религията си. Да, но не да се строят религиозни обекти. Та Мюмюне, дето си там, не ти запомних ника, можеш да си се молиш сутрин и на тераската в 5 часа. Аллах е казал, че колкото по-скромно - толкова по-добре. Стига да се молиш към Мека, всичко е ок.
Изобщо не мога да разбера вие вашето историческо наследство помните ли го? А Васил Левски и Христо Ботев помните ли ги? А колко от вашите прадеди са ги изклали скапаните шибани резняци помните ли? А български филми за робството гледали ли сте?
Съмнявам се за всяко едно от тези неща.
Как не ви е срам да плюете на дедите си бе? Ходете си при нещастните резняци на юг като ви харесват. Дано ви сбарат някой ден с тях покрай новата им джамия скинарите да си поиграете на бордюрче.
Ейййй....просто и тъпо говедо е това българина, много просто и тъпо. Начетох ви се на дебилните разсъждения.

Твърдо против съм да се строи втора джамия. Какви са тия глупости бе! Вие изобщо...не,не...лелееее, чувате ли се какви ги плещите?!?! Чета и потъвам в земята от срам. Абе вие добре ли сте, каква глобализация ви гони в България. Ако глобализацията ни започва със строеж на джамия...пфф...
Вижте сега, Конституцията пише, че всеки е свободен да проповядва религията си. Да, но не да се строят религиозни обекти. Та Мюмюне, дето си там, не ти запомних ника, можеш да си се молиш сутрин и на тераската в 5 часа. Аллах е казал, че колкото по-скромно - толкова по-добре. Стига да се молиш към Мека, всичко е ок.
Изобщо не мога да разбера вие вашето историческо наследство помните ли го? А Васил Левски и Христо Ботев помните ли ги? А колко от вашите прадеди са ги изклали скапаните шибани резняци помните ли? А български филми за робството гледали ли сте?
Съмнявам се за всяко едно от тези неща.
Как не ви е срам да плюете на дедите си бе? Ходете си при нещастните резняци на юг като ви харесват. Дано ви сбарат някой ден с тях покрай новата им джамия скинарите да си поиграете на бордюрче.
Ейййй....просто и тъпо говедо е това българина, много просто и тъпо. Начетох ви се на дебилните разсъждения.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- plradev
- старши ентусиаст
-
Повечето "християни" тук съм убеден, че не знаят от коя страна се влиза в църква или са го правили предмно за представителност
А повечето българомохамедани,знаят ли български или ние трябва да учим турски ,за да ги разберем когато ни питат каде е храма им?!
Виж какво,приятелски те моля повече да не го водим този спор.Най- малкото нещо което съм се опитал да насадя с мненията си е омраза и агресия... Тея глупости със стадото и политическата ангажираност при мен не важът,защото съм аполитичен.Изразих мнението си,показах доводите си да съм против и приключвам в тази тема

Поздрави!!

В тоя форум само резаняци, мрете ве чалмати. Мразя ви и ще дам на някое циганче 5 лв да блъсне самолет в 5-етажната ви джамия. Нямам коментар, тва, ако наистина направят още една джамия ще е пълният абсурд, не го вярвам да сме толкова зле...
Ходете си в Турция, тука всички ви мразим
ПП: Не мога да разбера, какво ви стана на всичките и наживо, и по форумите, хората почнаха да се самоопределят, ми това е СУПЕР грозно, изглеждате фалшиви така.
Ходете си в Турция, тука всички ви мразим

ПП: Не мога да разбера, какво ви стана на всичките и наживо, и по форумите, хората почнаха да се самоопределят, ми това е СУПЕР грозно, изглеждате фалшиви така.
Последна промяна acer на 13 Дек 2008, 17:10, променена общо 1 път
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Nukem така и така защитаваш американците защо не им предложиш на мястото на кулите близнаци да се вдигне паметник на Осама ? Искам да видя твоите любими американци как биха те приели тогава
I'm slowly drifting

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Американските секти , о майко мила
В кой свят живееш ДЗВЕР?????
Всеки познава въпросните сектанти, още като малък аз и приятелите ми от кв. Изток им хвърляхме ябълки през прозорците... Въпроса е че тях всеки ги знае, не особено много хора им се връзват...
Но ти отново ще блеснеш над простотията като се изцепиш на страни от всички
как всички били слепи, разбираш ли и как ни съжаляваш колко сме глупави...
Но факта си е факт, не можеш да наложиш в не мюсюлманска страна нещо което тотално се различава с обичая ти...
Що се отнася до така бленуваната от теб толерантност - има я...
Както се опитах да ти загатна, това сигурно е по-голям храм и от Александър Невски, а колко са мюсюлманите в София, колко по-толерантни трябва да бъдем от това а?
И като ми почнеш с теориите си направо отказваш опонентите си от разговор, изобщо... Колко са арабите спрямо турците? Пределно ясно ти е че цялата идея идва от анадола... дори самото мюфтийство е турско...

В кой свят живееш ДЗВЕР?????
Всеки познава въпросните сектанти, още като малък аз и приятелите ми от кв. Изток им хвърляхме ябълки през прозорците... Въпроса е че тях всеки ги знае, не особено много хора им се връзват...
Но ти отново ще блеснеш над простотията като се изцепиш на страни от всички

Но факта си е факт, не можеш да наложиш в не мюсюлманска страна нещо което тотално се различава с обичая ти...
Що се отнася до така бленуваната от теб толерантност - има я...
Както се опитах да ти загатна, това сигурно е по-голям храм и от Александър Невски, а колко са мюсюлманите в София, колко по-толерантни трябва да бъдем от това а?
И като ми почнеш с теориите си направо отказваш опонентите си от разговор, изобщо... Колко са арабите спрямо турците? Пределно ясно ти е че цялата идея идва от анадола... дори самото мюфтийство е турско...