Протести на полицията!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 13 Дек 2008, 1:08

Моето скромно мнение е ,че са си прави хората за исканията си.
Моите най-добри приятели са полицаи , абсолютно честни и верни на службата си хора !!! на служба са в МТОСО :arrow: далеч са от пътна,охранителна,икономическа и пр. полиции за тези от вас които са далеч от структурите...Самият аз през 2000 година повреме на военната си служба,като срочно служещ в системата на МВР - първо в РСПАБ Илиенци (3 месеца обучение - пожарникар) а после в СДВР като шофьор на коменданта на Софийски гарнизон (9 месеца шапка на тояга,спане в къщи и т.н.) съм видял с очите си какво става в тази т.нар. система.Още тогава коменданта ми казваше :"Георги,кажи само и веднага те вкарвам в полицията,даже може да измислим добро местенце" ,но аз бях повече от категорично против :!: Винаги тази система и служещите в нея са държани в това унизително положение за да няма ефективно работеща система ,която би попречила на разни господа за разни неща ... Аз лично до ден днешен познавам хората/бившите ми колеги и често минавам при тях когато имам време/възможност - някакви скапани заповеди се спускат постоянно от горе, след няколко дни се отменят,после пак така - после обратното ,в такава обстановка естествената реакция е служителя да се свие и да си вика "абе да върви службата,то е ясно ,че няма да се оправиме" ... Прави се всичко само и само да се тъпче редовият служител - можете ли да си представите заповед да не се ползват сигнални лампи,да бъдат прибрани в автомобилите и при СПО след като камерите по кръстовищата заснемат оперативния автомобил в нарушение по ЗДП ,призовката да пристига от Пътна Полиция в ОДП и ТЕ да викат колегата си да го глобяват :?: :kuku:
И къде е казуса - сяда началника до теб и дава заповед да се кара по най-бързия начин до точка Б във връзка със СПО а после ТИ самият трябва да отнесеш административното наказание за минаване на червен сигнал на светофара ... Да не се подчиниш на заповед или да не спазваш закона за движение по пътищата в случаите когато службата го изисква ? Този пример е само капка в морето простотии на които са изложени служителите на системата носещи службата си честно и отговорно ... някой да знае един читав министър на вътрешните работи в последните 20 години :mhihi:

Чисто и просто за да са добре определени еденици в страната ни се прави всичко възможно в това министерство и структурите му да е пълен хаус , ето ,че на хората им дойде на гуша и искат да излязат на протест - законно или не :roll: Лошото е само това ,че според мен нищо няма да се случи след протеста или протестите колкото и да са те :confused:

Георги Пенчев
Изображение

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 13 Дек 2008, 1:26

ljubo72 написа:...

Колега, опасявам се, че си ме разбрал неправилно.
Целта на последния ми пост беше хората да видят какво всъщност вълнува редовия полицай - основно липсата на условия за работа, а не просто липсата на 13-та заплата. Пуснах линка към темата във форума ви, защото си мисля, че колкото повече хора прочетат за неподправената истина, толкова по-голяма е вероятността да осъзнаят, че системата на МВР всъщност е едно министерство, което работи за сметка на служителите си. А и честно казано не намирам нищо просташко в отправените въпроси към министъра.

В поста ми няма абсолютно нищо пренебрежително. Съжалявам, ако по някакъв начин е прозвучало така. Знаеш, че до миналата година следователите работехме по РПУ-тата (с малки изключения - СИО и СКО на Векилски) и сме имали същите условия на работа, както вас, така че много добре знам не само какво значи да нямаш лампа в тоалетната, но и да ти се налага да ползваш същата тоалетна, в която си е избълвал телесните течности поредния наркоман. Защото много хора от този форум не са работили при други освен "нормални" условия и не си дават сметка, че мизерните условия по РПУ-тата, от които се възмущават като отидат там да си свършат някоя работа, всъщност са ежедневните работни условия на над 60 хиляди човека в България.

По отношение на заплащането в следствието - прав си, че може би хора с дълъг стаж в полицията биха се почувствали неприятно от това, че техният труд не е също така добре заплатен както в следствието, и то при положение, че вършим сродна или същата работа, но не това беше целта на списъка...смятам, че всеки, чиято работа включва това по цял ден да се занимава с отрепките на обществото и да рие в лайната им, би следвало да получава също толкова адекватно заплащане, каквото е нашето. В крайна сметка много хора не знаят, че следствието не е част от полицията и дори и не предполагат, че е възможно държавни служители да получават заплати като нашите. Защо тези хора да не видят простата истина - следователят и дознателят работят едно и също. На следователя са осигурени нормални условия за работа и следователят е доволен, на дознателя, такива условия не са осигурени и той не е доволен и вместо да мисли за това как да си свърши работата, се чуди как да върже семейния бюджет, дали няма да му направят някоя постановка за това, че призовава свидетели от личния си мобилен телефон, дали ще успее да си намери транспорт, за да отиде днес до прокуратурата, дали си е превишил лимита на служебния телефон...

Това е. Няма и капка надменност, ирония, насмешка или каквото и да е друго отрицателно чувство.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Evelin Cotsev » 13 Дек 2008, 4:25

Според мен полицаите трябва да имат доста повече правомощия и това да е една от наи добре платените професии. Просто е , че ако е един полицаи взима 2000 лева , няма да се вземе 20 лева подкуп , ако условията му за работа са добри , дрехите удобни , горивото достатъчно за да си покрива нуждите , ще е много по мотивиран и ще си върши работата по добре . Аз лично подкрепям стачката им . Верно е , че има много големи нещастници които са полицаи , но то навсякаде има мърша.
It`s party time !

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 13 Дек 2008, 4:35

Evelin Cotsev написа:Според мен полицаите трябва да имат доста повече правомощия и това да е една от наи добре платените професии. Просто е , че ако е един полицаи взима 2000 лева , няма да се вземе 20 лева подкуп , ако условията му за работа са добри , дрехите удобни , горивото достатъчно за да си покрива нуждите , ще е много по мотивиран и ще си върши работата по добре . Аз лично подкрепям стачката им . Верно е , че има много големи нещастници които са полицаи , но то навсякаде има мърша.

:mhihi: :mhihi: Евелине,попаднал си на рафта с книгите за фантастика.Истината е ясна,пари нема действайте.След 7 години служба в МВР съм се нагледал на простотии.Просто не желая да коментирам.Пожелавам успех на момчетата,макар,че е глас в пустиня.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Evelin Cotsev » 13 Дек 2008, 4:39

то е ясно , че това няма как да стане , казвам как трябва да са нещата за да е всичко наред и полицията да е свястна . Едно време и баща ми е бил катаджия , ама тогава е било друго , имали са някви служебни талони за бензин и доста повече власт отколко сега ( става въпрос по комунистическо) . И пари има , просто няма някои с повече акъл които да ги разпредели , като няма пари кво ми говорят бюджетни излишъци и на маика им п*****а ... пращат пенсионерите на морета и не знам си каде , ама така е нали трябва да се печелят гласове.
It`s party time !

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 13 Дек 2008, 11:20

Пресен пример от снощи: карам си, с колко отгоре километри не знам, и изведнъж един КАТаджия ще си счупи краката да ме спира. Спирам и се почва стандартния диалог за нарушение, акт, глоба 150 лв. и отнемане на книжката за три месеца. След зададен то два пъти мен въпрос няма ли друг начин, отговорът беше: предложи ти. И аз предложих 25 лв., гарнирани с пожелание за лека работа. Това според мен е корупция и аз не съм по- малко виновен от приемащите парите. Защо обаче да попадам под ударите на закона, когато "за милиони няма закони, за кокошка няма прошка"? Иначе нека си стачкуват хората.
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е65 750i
Мечтае да кара: V12 но без притеснения
Детайли за колата: N62B48

Мнение от ljubo72 » 13 Дек 2008, 11:52

KTV e е точно за това става въпрос.
ако получавам възнагрождение което да не ме кара как да ти взема някои лев няма да е така а напротив ще усетиш силата на закона и съм сигурен че вече ще внимаваш,защото сега след като си минал вече по този начин метър ти следващия път отново ще нарушиш но знаеш как ще заобиколиш закона.
а повярвай ми и аз искам да спя по спокоино и да не ги мисля тези парички които съм успял да прибера по такъв начин, ето защо сега излизам за да запаля цигара и по касно мога пак пиша.
лек ден колеги
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

daytona violett
Аватар
Кара: e36+24

Мнение от kOnPuBkA » 13 Дек 2008, 12:17

Стига сте бъркали КАТ с МВР... КАТ не е МВР.

Не може да съдите по катаджиите, за това колко са корумпирани всички полицаи. Криминална полиция да речем- цял ден се пишат преписки, цял ден се ходи по някви огледи, цял ден се залавят някакви дилъри.... те от кой взимат рушвет ? От дилъра, за да не го гепят ? Да ама не го взимат те, ами шефчето... Не бъдете тесногръди и не мислете че цялото МВР е КАТ. Има сериозни проблеми там и заплатите хич не са основния. Условията им са наистина мизерни. И аз не бих си мърдала пръста, ако работя в такива условия сигурно... Или бих си го мърдала с огромно нежелание и демотивация. Е то така няма как да се работи качествено...
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!
Изображение
IMPOSSIBLE IS NOTHING !

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишу » 13 Дек 2008, 12:38

тия са луди на ден се прибират с по 500лв еле па белите шапки и заплата искат аиде охранителната полиция и тя взела палки да спират и после искаме и 1000лв е на месец белкем 20к им стигнат
а криминалната кво ми пука те и без това грам работа не вършат да делкат с кат

Предишна

Назад към Извън Темата