За или против изграждането на 5-етажна нова джамия в София
Модератор: Общи модератори
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Категорично за.
И изтъкнатите в статията доводи са неква нечовешка простотия.
"Ахмед доган"(тоз скоро Осама ше надмине), "сигнали за терористи в Родопите".
Ако искат да верват и в култа на бисера на чалмата на Захиредин Бабур и да му вдигат паметници.
Щом го искат и си плащат и живеят като нормални хора...
За мен "овчи народ" е народът, който се поддава на евтина омраза и глупави предубеждения. Религиозни, етнически.
Нито ислямът прави нещо против България.
Нито православието - ХА - от сто години насам е направило нещо ЗА!
А за състоянието на нашата църква е виновна... нашата църква!
Каква изненада!
Поздрави!
Ако искат да верват и в култа на бисера на чалмата на Захиредин Бабур и да му вдигат паметници.
За мен "овчи народ" е народът, който се поддава на евтина омраза и глупави предубеждения. Религиозни, етнически.
Каква изненада!
Поздрави!
- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
D3BEP написа:Категорично за.
Каква изненада!
Поздрави!
Аз съм един от хората, които на моменти дори търсят мнението ти, но в случая не мога да се съглася по никакъв начин с теб...
Жалко е да си българин и да градиш символ на турците (и не само) в България!!!
На който не му стигат 500-те години да припалва... Няма да ви върнат...

На останалите, които гласувахте "ЗА" мога да ви се изсера в устата!!!

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
D3BEP написа:Категорично за.
Каква изненада!
Поздрави!
Чесно ти тва вярваш ли го или само плещиш, шото невярвам християнин / не безверник / да мисли така!!!!
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Най - големия храм в Турция се казва "Света София".
Нема да падам на нивото да пиша простотии.
Само че:
1. Това не е турска институция, а религиозна организация. В България има религиозна свобода.
2. Тъпата омраза, която налагате, е безполезна и исторически невярна. Всъщност Света София и много други наши храмове са спасени от първият Истанбулски султан. Ние разбира се можем да си позволим да сме по - големи варвари.
3. Всъщност таз новина идва пак свързана с БОЙКО БОРИСОВ... Не е ясно против какво се борите. Ходжата има 27 хектара. Всичко му е разрешено, само за централния храм той иска да е с височина на 5 етажна сграда ,а те му разрешили три етажна. Така че пак лапнахте политическата въдица.
Евтинко.
Поздрави!
Само че:
1. Това не е турска институция, а религиозна организация. В България има религиозна свобода.
2. Тъпата омраза, която налагате, е безполезна и исторически невярна. Всъщност Света София и много други наши храмове са спасени от първият Истанбулски султан. Ние разбира се можем да си позволим да сме по - големи варвари.
3. Всъщност таз новина идва пак свързана с БОЙКО БОРИСОВ... Не е ясно против какво се борите. Ходжата има 27 хектара. Всичко му е разрешено, само за централния храм той иска да е с височина на 5 етажна сграда ,а те му разрешили три етажна. Така че пак лапнахте политическата въдица.
Евтинко.
Поздрави!
- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
D3BEP написа:Най - големия храм в Турция се казва "Света София".
Само че:
Евтинко.
Поздрави!
И теб това ли те кара да застанеш зад братята дето ни ебът всекидневно...

Тебе ако те събуди някой ходжа с песните си...

- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
Като постройка едва ли ще пречи на някой.
Но на мен лично ми е неприятно, когато ходжата започне да вие.
Мразя да съм около Халите в такъв момент!
Но на мен лично ми е неприятно, когато ходжата започне да вие.
Мразя да съм около Халите в такъв момент!
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
liloff написа:Сещам се за една малка църквичка по средата на Истанбул... Коя ли беше тя.
Етническа търпимост, тесногръдие, коне с капаци... .
Гласувах "ЗА" просто защото не съм против. Всеки ЧОВЕК има право да изповядва каквато религия си пожелае. Да варвя в каквото си иска, да се моли на който си иска, да празнува каквито празници си е избрал...
Какво от това, че ще има някакъв храм на различна от христанската религия в Центъра на София? Ще станем по-малко християни или... важното е да "мразим"...

Последна промяна Apassionata на 13 Дек 2008, 0:47, променена общо 1 път
На останалите, които гласувахте "ЗА" мога да ви се изсера в устата!!! Idea Без никакво извинение...
Твоето мнение ли налагаш?! Ако аз напиша, че си медуза например и завърша с цитираното по-горе изречение, означава ли че си медуза наистина?! Или ще кажеш "не е същото"...
Жалко е че млади хора с претенции за образование, собствено мнение и природна интелигентност могат да бъдат манипулирани от евтини изказвания. Наистина е жалко. Повечето мнения в темите са в стил "махленска кръчма", няма аргументи, няма трезва мисъл... Някой чул, друг кихнал, трети се уригнал и накрая станало едно мазало, което е "народната мъдрост" и така за поколенията... Ми продължавайте.
Ако вътрешно не сте съгласни с на D3BEP мненията, поне се опитайте да погледнете нещата от неговата гледна точка. Но ми прави впечатление, че най-българската поговорка е за лисицата и гроздето. Като не разбираме нещо, дай да го оплюем, осерем, за да се блъснем в гърдите и да ревнем "булгар" гордо накрая.
Живи и здрави! Както писахме в една по-стара тема, не са ни политиците виновни...
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Нека вярват , но нали ще има типични за мюсюлманите приканвания за молитва по високоговорители. Това един два пъти ще се издържи но 10-20 -50 години . Напрактика цял живот за някои. Ти и аз можем да не станем по-малко християни но тези които се раждат сега ,ще станат.Apassionata написа:liloff написа:Сещам се за една малка църквичка по средата на Истанбул... Коя ли беше тя.
Етническа търпимост, тесногръдие, коне с капаци... .
Гласувах "ЗА" просто защото не съм против. Всеки ЧОВЕК има право да изповядва каквато религия си пожелае. Да варвя в каквото си иска, да се моли на който си иска, да празнува каквито празници си е избрал...
Какво от това, че ще има някакъв храм на различна от христанската религия в Центъра на София? Ще станем по-малко християни или... важното е да "мразим"...
- Transportera
- старши ентусиаст
-
- Кара: E30 Е38
- Детайли за колата: Не бие много на очи
Май на никой не му прави впечатление че малко по малко ни завземат тея турци,цигани,и още незнам кви ли не,правят квото си искат в нашата държава а ние сме все ЗА, ЗАЩО?

Не съм някой християнин - фанатик ама джамиите да си ги строят в Черно Море на платформи.
Само забележете.... какви "мъдри" тарикатлъци се опитват да вкарат:
Категоричното мнение на Главно мюфтийство е всичките сгради да бъдат по-високи от предварително разрешените.
Аз ако съм Кмет, няма проблем веднага подписвам, даже 10 етажа ще им кажа да я направят. Като я завършат напълно, деня след откриването, печат, подпис - събаряй.
Какви са тези 5 етажа ? 

Само забележете.... какви "мъдри" тарикатлъци се опитват да вкарат:
Категоричното мнение на Главно мюфтийство е всичките сгради да бъдат по-високи от предварително разрешените.
Аз ако съм Кмет, няма проблем веднага подписвам, даже 10 етажа ще им кажа да я направят. Като я завършат напълно, деня след откриването, печат, подпис - събаряй.

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Е та къде има джамия със седем метра минаре? Вас ако ви продадат 270 декара градска част и после викажат "църква, църква ама 5 метра" вие как ше реагирате?
Има си изисквания, минаретата при мохамеданите често са по -високи от храма!
Точно там е тъпата уловка. Звучи все едно че мюсюлманите са го направили, ама май е точно обратното. Ние ги правим на маймуни за да си направим евтина политика.
Има си изисквания, минаретата при мохамеданите често са по -високи от храма!
Точно там е тъпата уловка. Звучи все едно че мюсюлманите са го направили, ама май е точно обратното. Ние ги правим на маймуни за да си направим евтина политика.
- vesko06
- старши ентусиаст
-
- Кара: F90 M5
Против съм... Но не защото ги мразя, имаме познати турци, които наистна се скапват от работа, но заради, хора като нас, не успяват..! А са доста по-умни и трюдолюбиви от повечето българии..! Против съм, защото някак си ще е странно... Ако е малко, по-малка джамията съм съгласен...! Иначе за 500те години сме си виновни само ние... Но нали българския народ е свикнал да обвинява някой друг за своите проблеми...!