Загуба на мощност след 2500 оборота 320д
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- brabusbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 520d LCI
- Мечтае да кара: Самолет
Смених дебитомера, ел.клапана е ОК, но... чак пък да карам съвсем различна кола.... не е. Просто е малко по добре в ниските обороти и не заглъхфа към 2500 оборота. Но съм доволен. Тя и преди си вървеше добре.
Последна промяна brabusbg на 14 Дек 2008, 10:43, променена общо 1 път
здравайте бе пичове,кво става сега с тези баварци има ли нещо конкретно на което се спряхте и може да обобщите щото и аз имам същия проблем естествено с същата кола,чакам да пишете дебитомер,ел.клапан,филтър на картерните газове или клапан за аванса на ГП?
Пишете темата е интересна и полезна за много хора който карат такива коли а повярвайте те не са малко
Пишете темата е интересна и полезна за много хора който карат такива коли а повярвайте те не са малко
здравайте бе пичове,кво става сега с тези баварци има ли нещо конкретно на което се спряхте и може да обобщите щото и аз имам същия проблем естествено с същата кола,чакам да пишете дебитомер,ел.клапан,филтър на картерните газове или клапан за аванса на ГП?
venci_29 написа:здравайте бе пичове,кво става сега с тези баварци има ли нещо конкретно на което се спряхте и може да обобщите щото и аз имам същия проблем естествено с същата кола,чакам да пишете дебитомер,ел.клапан,филтър на картерните газове или клапан за аванса на ГП?
Явно са повече проблемите от колкото си мислим затова няма как да се разбереме.
- SaRsEmA
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 M Tech 2
- Детайли за колата: 320Д,2002,M Tech 2
Е46
Здравейте колеги!Виждам че тук имат хора подобен проблем на моя, та си помислих че някой може да ми даде малко помощ.Проблемат ми е колата си варви на 1,2,3,4 без никакви проблеми газ до дупка,но когато включа на 5-та и натисна газта до край на педала и започва леко предърпване до към 140 км. и след това го няма!Като и подавам плавно газ на 5-та скорост и няма никакви проблеми.И отново казвам това го прави само на 5-та скорост.И другят проблем които може да е свързан със това е на 5-та скорост авто пилота ми хваща и веднага изключва, а на останалите скорости си върви идеално!Карал съм я каде ли не и всеки казва че нищо и няма
Колата ми е 2002 година Е46 150 коня

- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Re: Е46
SaRsEmA написа:Здравейте колеги!Виждам че тук имат хора подобен проблем на моя, та си помислих че някой може да ми даде малко помощ.Проблемат ми е колата си варви на 1,2,3,4 без никакви проблеми газ до дупка,но когато включа на 5-та и натисна газта до край на педала и започва леко предърпване до към 140 км. и след това го няма!Като и подавам плавно газ на 5-та скорост и няма никакви проблеми.И отново казвам това го прави само на 5-та скорост.И другят проблем които може да е свързан със това е на 5-та скорост авто пилота ми хваща и веднага изключва, а на останалите скорости си върви идеално!Карал съм я каде ли не и всеки казва че нищо и нямаКолата ми е 2002 година Е46 150 коня
Колега за мен това е само дебтомер, ти си 150к.с. и нямаш проблеми с помпата като мен. Така че сменяй го, иди да ти го програмират и ще си 6.
- SaRsEmA
- младши ентусиаст
-
Колега за мен това е само дебтомер, ти си 150к.с. и нямаш проблеми с помпата като мен. Така че сменяй го, иди да ти го програмират и ще си 6.[/quote]
Благодаря ти много тази седмица ще отида да го сменя и да видим какво ще стане

SaRsEmA написа:Колега за мен това е само дебтомер, ти си 150к.с. и нямаш проблеми с помпата като мен. Така че сменяй го, иди да ти го програмират и ще си 6.

Те 150 к.с. не праят проблем с помпата щото е доста по различна просто само нагнетява горивото няма ко да и се развали

- SaRsEmA
- младши ентусиаст
-
plamen_hh написа:SaRsEmA написа:Колега за мен това е само дебтомер, ти си 150к.с. и нямаш проблеми с помпата като мен. Така че сменяй го, иди да ти го програмират и ще си 6.
Те 150 к.с. не праят проблем с помпата щото е доста по различна просто само нагнетява горивото няма ко да и се развали

А според теб какво може да е???
- SaRsEmA
- младши ентусиаст
-
Е46
Самнява ме да е от дюза или турбо защото ще е по зле във варвенето а тя си варви доста добре.Да попитам нещо ако е от дебитомера не трябва ли да предърпва на всички скорости???При мен го прави само на 5-та и то като натисна педала докраи!
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
SaRsEmA написа:Самнява ме да е от дюза или турбо защото ще е по зле във варвенето а тя си варви доста добре.Да попитам нещо ако е от дебитомера не трябва ли да предърпва на всички скорости???При мен го прави само на 5-та и то като натисна педала докраи!
А като върнеш мааалко газта наема ли се пак да ускорява ?
Пробвай на 4та това, дето ти го казах и сподели.Ако отговора ти е да съм 100% сигурен, че е дебитомер!
Газ до дупка на 4та до към 130 някъде и ако усетиш, че спира да ускорява върни лекичко газта - ако усетиш, че и идва силичка си за дебитомер - аз моят поне така го хванах за себе си.
И според мен е дебитомер, но в начален стадаий на проблема. 5та скорост като дадеш максимално газ, не може да се ускори рязко и ситуацията за дебитомера е най-трудна. Другото , да не би да ти приплъзва съеднинителя, замисли се...
SaRsEmA написа:Самнява ме да е от дюза или турбо защото ще е по зле във варвенето а тя си варви доста добре.Да попитам нещо ако е от дебитомера не трябва ли да предърпва на всички скорости???При мен го прави само на 5-та и то като натисна педала докраи!
- SaRsEmA
- младши ентусиаст
-
E46
Значи от саединитела сус сигурност не е, а като пусна газта и пак дам газ пак си го прави това но само на 5-та.Но интересното е че и да си предърпва колата пак си наема но със съвсем леки предърпвания.Следмалко ще изляза да пробвам колата и ще пиша точно какво прави.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Не да отпуснеш и пак да подадеш - аз имам в предвид като си и подал газ и я усетиш, че каталясва...съвсем, съвсем мъничко да върнеш газта - сантиметър максимум и да видиш дали се посъбужда пак.