Лунички - от къде и колко струват?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Лунички - от къде и колко струват?

Мнение от someone » 12 Дек 2008, 15:07

Утре трябва да ходя да търся лунички, за нещо като на снимката отдолу става въпрос, но досега само съм ги подминавал из Бриколаж и Практикер и нямам идея къде другаде може да има по - богат избор и горе долу колко струват. Та даже нямам идея какви пари да си пригутвя утре за пазаруване.

Майсторите казаха, че ми трябвали 36 лунички и 5 трансформатора. Ама това ще се уточнява на място в магазина, де, че вече на мяустори вяра нямам.

Ако може някакви идеи и съвети :help:

А, и пропуснах да кажа, че търся нещо с нормално качество, но и на нормална за стоката цена, да не ме пратите в някакъв бутик за луни...да не стане като с фаянса за банята...че едни приятели ме пратиха на едно място, дето за баня 3.5 квадрата за фаянса и теракота само ми пуснаха оферта 9,5к :shock:

Изображение

Матрицата на SuPeR_FLY
Аватар
Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
Мечтае да кара: и да е жив и здрав!

Мнение от POL_Starshi » 12 Дек 2008, 15:11

Я попитай първо чичко Гугъл и виж какво има тук!

http://www.google.bg/search?hl=bg&q=%22 ... 0%22&meta=
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!

Аватар

Мнение от someone » 12 Дек 2008, 15:16

Виж сега, гугъл изкарва много полезна информация почти винаги, даже ако щеш ми вярвай, ама съм си го направил стартова страница. Че даже и снимката, дето съм я включил в поста си, с Гугъл съм я намерил.
Но ми трябват не сайтовете на 150 магазина за осветителни тела, които да обикалям като идиот утре цял ден и в които от 50-те вида лунички имат налични два, а останалите са със срок на доставка след четири месеца.
Нужни са ми съвети от колеги, които в последно време са търсили такива осветителни тела, питали са пообиколили са, и са видяли къде какво е положението и могат да ми спестят няколко часа напразно обикаляне утре.
Иначе благодаря за идеята ;)

daytona violett
Аватар
Кара: e36+24

Мнение от kOnPuBkA » 12 Дек 2008, 15:26

Колега бих ти препоръчала 2 магазина с богат избор и с цени и качество според нужното. Има луни от най-нисък клас, до такива по 20-30 лв парчето... Завис икакво търсиш, но поне ще имаш възможност да избереш и да видиш повече неща на едно място. Има и различни модели.

Става въпрос за следните фирми :
:arrow: ТМТ Елком http://tmt-elkom.com/ и
:arrow: ПРИЗМА http://www.prisma.bg/

Иначе в Практикер и Бриколаж също има, но цените определено не отговарят на качеството според мен или обратното :)

Сносна луна горе-долу по мои данни започва над 5лв., за към 7-8 мисля че могат да се намерят прилични, зависи от модела. Имай предвид че това е само тялото, крушката ти е отделна, и мисля че цените са между 5-10 лв в зависимост от ватовете и марката за халогенни. Диодните са по-скъпи от 13 лв нагоре.

Успех ! :)
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!
Изображение
IMPOSSIBLE IS NOTHING !

Матрицата на SuPeR_FLY
Аватар
Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
Мечтае да кара: и да е жив и здрав!

Мнение от POL_Starshi » 12 Дек 2008, 15:34

someone написа:Виж сега, гугъл изкарва много полезна информация почти винаги, даже ако щеш ми вярвай, ама съм си го направил стартова страница. Че даже и снимката, дето съм я включил в поста си, с Гугъл съм я намерил.
Но ми трябват не сайтовете на 150 магазина за осветителни тела, които да обикалям като идиот утре цял ден и в които от 50-те вида лунички имат налични два, а останалите са със срок на доставка след четири месеца.
Нужни са ми съвети от колеги, които в последно време са търсили такива осветителни тела, питали са пообиколили са, и са видяли къде какво е положението и могат да ми спестят няколко часа напразно обикаляне утре.
Иначе благодаря за идеята ;)

Успех батка! :winky:
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!

Аватар

Мнение от someone » 12 Дек 2008, 18:32

kOnPuBkA, благодаря за информацията!

POL_Starshi, на теб искам да ти се извиня за хапливия коментар по повод Гугъла. :confused: Малко преди да го напиша един идиот ми изпокъса нервите по телефона и явно съм си избил нервите тук. Извинявай! :angel:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 12 Дек 2008, 20:47

Аз само бих те посъветвал да избегнеш точно този модел на снимката с това настройване.
    Трансформатори стават и от луминисцентни лампи но за 220 волта.Това за вкъщи ли е ,че някои трафове бръмчат доста неприятно? И по-добре по-малките луни и лампи . Според мен де.

Аватар

Мнение от someone » 12 Дек 2008, 21:25

klintan66 написа:Аз само бих те посъветвал да избегнеш точно този модел на снимката с това настройване.
    Трансформатори стават и от луминисцентни лампи но за 220 волта.Това за вкъщи ли е ,че някои трафове бръмчат доста неприятно? И по-добре по-малките луни и лампи . Според мен де.

За в къщи са.
Защо казваш да избягвам лампи с такова настройване? Чупят ли се? Идеята е да може да се променя посоката на светене, защото ще се слагат в периферията на тавана.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 12 Дек 2008, 22:20

Аз съм с подобни.
В практикер има доста приличен избор, не виждам какво не му харесвате.
Има и трансформатори.
И т.нар. "мързеливи ключета".
И ключове с регулиране на силата на светлината...
Квот ти душа сака!

Не могат пбаче да светят ефективно под кой знае колко голям ъгъл, да знаеш. При мен са на кухнята, 10 броя. За жилищно осветление обаче.... По - скоро са за красота.
Даже и 36 като в твоя случаи. Ще дадат нещо, но според мен не ги прави основно осветление.

То едва ли, щом са в периферията на тавана де.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: баба си да му прави мекици

Мнение от tonito » 12 Дек 2008, 22:31

:D
Последна промяна tonito на 26 Фев 2010, 22:25, променена общо 2 пъти
Изображение

Аватар

Мнение от someone » 13 Дек 2008, 0:47

tonito написа:аз работя с тези неща,обади ми се ако искаш добри цени ;)
ние сме вносители 0885492854
утре съм на работа до 12

Благодаря ти много за предложението, колега, но така като гледам, ще трябва да се съобразя и с плановете на жена ми за утре, та май ще се ходи следобед за тези лампи.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 13 Дек 2008, 1:12

someone написа:
klintan66 написа:Аз само бих те посъветвал да избегнеш точно този модел на снимката с това настройване.

За в къщи са.
Защо казваш да избягвам лампи с такова настройване? Чупят ли се? Идеята е да може да се променя посоката на светене, защото ще се слагат в периферията на тавана.
Не не се чупят , просто има един луфт през които минава светлина и събира прах. Пък най-добре изглеждат като са право надолу и ефекта по стената така е по - как да кажа ,класически. За насочено осветление ,примерно за картина или пано, по-добре с външно тяло.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 13 Дек 2008, 1:38

Големи глупости са тея лунички от мене да знаеш ,а и доста гърмят де .... Добрия стар полилей или там както се пише РУЛЗ
I'm slowly drifting
Изображение

Аватар

Мнение от someone » 13 Дек 2008, 1:44

И полилей ще има...и плафони...бе жената го е измислила вече...

На мен е оставила само удоволствието да ги купя и да ги занеса на майсторите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 13 Дек 2008, 2:21

и аз се вкарах в ремонт на мойта стая ще има и пикчета по натам, май ще прасна една М Повер шарка на тавана :mhihi: мислих и геле очите да слагам ама трябва и предница от е36 да си кача в нас :mhihi:

someone пусни една снимка да видя как е станало, като го направиш :)
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата