Чип тунинг Е60

5-та серия ('02- ), 7-ма серия ('01- ), 1-ва серия ('04- ), 3-та серия ('05- ), Х серия

Модератори: naskoksan, gazzzar, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: валяк

Чип Е60

Мнение от simoniko » 11 Дек 2008, 20:22

Владо е човека , миналата седмица се справи с моята Е60-ка , доволен съм много ! Отивай смело при него ! В рамките на 50-60 км след хирургическата намеса ,колата се променя много , в положителна посока !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 11 Дек 2008, 22:19

Кой е Владо? :roll:

ентусиаст
Аватар
Кара: E65 745I;Е53 Х5;TVR;SKYLINE;E60 М5
Детайли за колата: 745-Самолет:Х5-Болид:TVR-Истребител:SKYLINE-Шейна:М5-БЕЗ ДУМИ

Мнение от БОРКО-ЧИПА » 11 Дек 2008, 22:41

///sasho написа:Кой е Владо? :roll:

http://www.vimaxtuning.com/
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 11 Дек 2008, 22:52

V-max
наистина е много точен, ако има нещо което не трябва да се прави или рискуваш прекалено много ще ти го каже
освен това е редовен тук, което лично за мен е голям плюс

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каквото набара....
Мечтае да кара: BMW e**

Мнение от SLav_Bs » 11 Дек 2008, 23:21

vodkarulez написа:До колкото знам при софт-та резултата е много добър , но ефекта върху двигател и турбина май не са от най-приемливите , особено за диезел моторите. Всъщност се слага софт от автомобил с по-мощен двигател , най-често пореден в йерархията. Пример 525д->530д и т.н и т.н. Минус на тази инвестиция също е , че никога не можеш да си върнеш паричките , защото няма как да препродадеш софт-а на колата си. От всичко , което се предлага на пазара най-доброто по мое мнение и по думите на много хора , с които съм разговарял са кутиите с микропроцесор добавящи повече електроника в автомобила като така се отимизира впръскването на гориво в цилиндрите на автомобила без да влияе на налягането от турбината и в шината при common-rail системите. Не се засяга контролния блок на двигателя.

Колега това да не им викаха PowerBOx или нещо такова.Дето казваш,че е по добре?
Лудва само когато не си пие апчето навреме... :D :)
Изображение <=-Температура/час в Бургас
Изображение
Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 11 Дек 2008, 23:47

БОРКО-ЧИПА написа:

Днес ходихме до кв.Младост и намерихме къде му е сервиза , но нямаше никой там и телефона му беше изключен и неможахме да се свържеме.

ентусиаст
Аватар
Кара: E65 745I;Е53 Х5;TVR;SKYLINE;E60 М5
Детайли за колата: 745-Самолет:Х5-Болид:TVR-Истребител:SKYLINE-Шейна:М5-БЕЗ ДУМИ

Мнение от БОРКО-ЧИПА » 11 Дек 2008, 23:56

///sasho написа:
БОРКО-ЧИПА написа:

Днес ходихме до кв.Младост и намерихме къде му е сервиза , но нямаше никой там и телефона му беше изключен и неможахме да се свържеме.

ами май е в Гърция ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 12 Дек 2008, 0:07

Ще чакам като се върне да се разпише в темата , за да се свържеме. :D

Аватар
Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD

Мнение от V-max » 12 Дек 2008, 17:54

///sasho написа:Ще чакам като се върне да се разпише в темата , за да се свържеме. :D

здравей, в Англия съм в момента - от понеделник нататък , когато ти е удобно заповядай ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от batpepi » 12 Дек 2008, 22:08

Никакви пауърбоксове(чипове-платки или там квото им казвате още).
Софтуер му е майката-само да попаднете на човек де...
Да не разчопли компа и да го подпука с поялника вътре :mhihi: :mhihi: . :dummy:
Изображение

Аватар
Кара: 525dА-2003

чип

Мнение от mashina » 13 Дек 2008, 0:31

///sasho написа:
SKISA написа:има реклама на лъчо в сервизно май във важните.
аз сложих там на мойта и съм много доволен.

Мерси колега , предполагам , че за този Лъчо става въпрос? Обаждахме му се , но при него чипа е софтуерен и при евентоална смяна на софтуера в някой оторизиран сервиз , чипа се изтрива. Иначе цената му е почти наполовина отколкото в "digitaltuning" , но и чиповете са различни.

POL_Starshi написа:http://www.digitaltuning.bg/about.php?flag=2

Мерси колега , попринцип очаквам някой от форума да е слагал при тях и да каже какъв е ефекта и дали колата работи добре с него.
Значи да споделя:преди да си сложа чип питах в ДИГИТАЛ ТУНИНГ и ми се видя бая скъпо,близо 1200лв. за ОБД тунин с монтажа.После се свързах с Лъчо и той ми свърши работа и бях мноо доволен от вървенето на колата(макар че взе да попушва).Обаче след ОбД тунинга при Лъчо ми изчезна автопилота(не мога да кажа дали е от това) и отивам в Дару Кар да ми оправят автопилота,оправиха го ама ми изтриха софта и сега все едно не съм бил при Лъчо и 350лв. назад.Нямам нищо против Лъчо,беше точен,даже след случая му звънях и каза че може пак да ми сложи софта без да плащам пак тъй като вече съм си го платил но се притеснявам да не се прецака пак нещо.Пропуснах да кажа че мойта е е39-2003.

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: чип

Мнение от batpepi » 13 Дек 2008, 1:39

Значи да споделя:преди да си сложа чип питах в ДИГИТАЛ ТУНИНГ и ми се видя бая скъпо,близо 1200лв. за ОБД тунин с монтажа.После се свързах с Лъчо и той ми свърши работа и бях мноо доволен от вървенето на колата(макар че взе да попушва).Обаче след ОбД тунинга при Лъчо ми изчезна автопилота(не мога да кажа дали е от това) и отивам в Дару Кар да ми оправят автопилота,оправиха го ама ми изтриха софта и сега все едно не съм бил при Лъчо и 350лв. назад.Нямам нищо против Лъчо,беше точен,даже след случая му звънях и каза че може пак да ми сложи софта без да плащам пак тъй като вече съм си го платил но се притеснявам да не се прецака пак нещо.Пропуснах да кажа че мойта е е39-2003.[/quote]

Кто кажат с "монтажа" и става смешно вече,не мисля че някой би ти дал файла на цд и да ходиш някой да ти го записва.Или имат в предвид повечето тежката работа която трябва да свършат-демек отпояване ,четене ,писане,започване ,па ако не тги хареса пак наново.....
Затова по добре по -скъпичко ама да е както трябва -плащаш си спокойствието и нервите,от там и клиента доволен и тоя дет я прави тая кола,щото не бива да се експериментира с на хората колите и да си викаш дали ша запали ся тая кола или кво ще я права.........ама на никой не му с едават пари-нито на клиента.щото "оня ги прави за 100лв ти за ххх" и щото един хубав флашер е от 4000лв на горе и не прави всички коли.На един добър тунер,който смята да се занимава с това по-дълго време от 1 2 сезона и да се покрие ,щото вече почват да му излизат белите по колите дет е направил обурудването му е една Е60 втора ръка а не 3цифрена сума...
Изображение

Аватар
Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD

Мнение от V-max » 16 Дек 2008, 16:02

На един добър тунер,който смята да се занимава с това по-дълго време от 1 2 сезона и да се покрие ,щото вече почват да му излизат белите по колите дет е направил обурудването му е една Е60 втора ръка а не 3цифрена сума...

веднага се съгласих с това мнение , но според мен по-важен фактор е качеството на софтуера , който се налива а не толкова самото оборудване с което го четеш/качваш ;) Напоследък чувам , че и из търновските села се прави тунинг софтуер , та мислиш ли че начина на четене/писане е от значение въобще :confused: :?:

Останалото е човещина и отношение към клиента , това всеки сам си решава как ще действа , колкото и "сезона" да играе :mhihi:

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 16 Дек 2008, 17:09

© написа:V-max
наистина е много точен, ако има нещо което не трябва да се прави или рискуваш прекалено много ще ти го каже
освен това е редовен тук, което лично за мен е голям плюс

+ 1
Последния път даже като бях в София го ангажирах за оглеждането на една 330ка...макар да не се бях обадил предварително както е редно!
Дойде с мен, каза си мнението за колата, каза какво според него не е наред, каза ми колко трябва да излезе евентуалният ремонт и ми каза на каква цена трябва да се спазаря с продавача, за да е нормална сделката...Владо, много благодаря още веднъж!До сега не е имало случай твой съвет да се е оказал неправилен, не е имало случай да ми затвориш телефона или пък изобщо да не го вдигнеш, въпреки, че от време на време се усещам, че често те безпокоя... :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 16 Дек 2008, 18:41

Колеги , днес поставихме чипа в "Digitaltuning". :D

Вярвам Ви , че колегата @V-max е добър в тази област , но просто до днес сутринта неуспяхме да се свържеме с него.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е65/Е87/Е90/Х-series