Педал
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: Педал
Jujinio написа:Е46 99г. 1.8 118 Педала е зверски твърд.Дали трябва да смажа само жилото или не6у др ?
Кой педал ?
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
смени жилото. виж дали не е разглобявал преди теб някой нещо и да е усукано жилото или прегънато на много малък радиус.
виж това, което дърпа жилото дали се движи плавно (леко)
виж под самия педал да няма нещо
пробвай на друга кола как е педала- да не би на теб кракът ти са е слаб
виж това, което дърпа жилото дали се движи плавно (леко)
виж под самия педал да няма нещо
пробвай на друга кола как е педала- да не би на теб кракът ти са е слаб
- Zlatex
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Бясно
- Мечтае да кара: по добри пътища
- Детайли за колата: Е61, 525D
Интересно че и при мен е така.Даже по скоро може да се каже че заяжда в най горно положение и като натиснеш по силно тогава колата изведнъж се форсира.Неприятно положение.Със WD-40 НЕ СЕ ОПРАВИ.
- kiko™
- ентусиаст
-
- Кара: разни баварски екземпляри
- Мечтае да кара: ///M
Със смазване на жилото няма как да оправите положението защото това заяждане на педала се получава от "пеперудката", за да ме разберете за какво говоря и да видите как се почиства ви давам един линк със снимки
http://www.bmwpassion.com/forum/showthread.php?t=145832
описанието е на италиански но по картинките ще се ориентирате за какво става въпрос - на първите снимки се вижда какво трябва да разглобите за да достигнете до "пеперудката" , на предпоследната се виждат налепите които причиняват заяждането а на последната се вижда вече почистената "пеперудка". Надявам се да съм ви бил полезен
http://www.bmwpassion.com/forum/showthread.php?t=145832
описанието е на италиански но по картинките ще се ориентирате за какво става въпрос - на първите снимки се вижда какво трябва да разглобите за да достигнете до "пеперудката" , на предпоследната се виждат налепите които причиняват заяждането а на последната се вижда вече почистената "пеперудка". Надявам се да съм ви бил полезен

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Zlatex написа:Интересно че и при мен е така.Даже по скоро може да се каже че заяжда в най горно положение и като натиснеш по силно тогава колата изведнъж се форсира.Неприятно положение.Със WD-40 НЕ СЕ ОПРАВИ.
Същата работа и при мен м..ка му и "педал" . 3-ти го смазваха или са се направили майсторите че госмазват и след известно време почва да заяжда. Много кофти ситуция, ако някой друг седне зада волана

- Zlatex
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Бясно
- Мечтае да кара: по добри пътища
- Детайли за колата: Е61, 525D
- tedier
- Потребител
-
- Кара: 316I 1999 E46
- Мечтае да кара: всяка М5
И аз имам проблем с педала,все едно че се е закачил някъде ..някой път ми трябва доста силно да натисна педала , за да се "откачи" От линка излиза, че само трябва да почистим това с пеперудката ,а дали трябва непременно да се маха или може и така на място без да я отвиваме ( в смисъл само да махнем маркуча ,който идва от дебитомера). Благодаря!
- kiko™
- ентусиаст
-
- Кара: разни баварски екземпляри
- Мечтае да кара: ///M
По-добре ще е да го свалиш за да работиш по удобно и да го почистиш по-добре, не знам дали като махнеш само маркуча за въздуха ще успееш да го почистиш, защото това което се вижда на снимките е размонитираната част но погледната от обратната стана на тази в която влиза маркуча за въздуха, един вид на снимките е от страната от която частта е захваната с болтове( не знам дали ме разбираш но като погледнеш щателно снимките ще добиеш представа какво имам в предвид).
- tedier
- Потребител
-
- tedier
- Потребител
-
Да напиша за манипулацията- Резултат -вече този проблем го нямам. :-) иначе аз не разглобих цялото тяло само махнах маркучите и един познат натисна педала на газта- и така изчистих мястото(пеперудата остава отворена и през нея чистих). Цялото беше в сажди -доста лепкави, добре че имах под ръка разтворител и доста търках. За перфектен резултат наистина трябва да се свали ,защото наистина това място е доста мръсно! Благодаря КИКО!!!!
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2