съвети за покупка

5-та серия ('02- ), 7-ма серия ('01- ), 1-ва серия ('04- ), 3-та серия ('05- ), Х серия

Модератори: naskoksan, gazzzar, Технически модератори

Потребител
Аватар

съвети за покупка

Мнение от halfsoft » 10 Дек 2008, 20:22

обмислям да си купя e90/e92 в близките 2 месеца, но се чудя още за детайлите относно покупката.
Мисля колата да е нова - от къде е най-добре да се купи? От германия и после да се внесе или от тук?

заслужават ли си парите за кожените седалки?
въобще ето какво съм избрал от конфигуратура на сайта на бмв.бг кажете според вас кое си заслужава и кое по-добре да се пропусне:

320d купе
6-степенна автоматична скоростна кутия 4260лв
19 М алуминиеви джанти Double-Spoke style 255 M 1321лв
алармена система 947лв - алармената система как е в сравнение с другите в този ценови диапазон(купени допълнително)
частично електрическо регулиране на предните седалки 1026лв
кожен салон dakota black-black 3590лв
крайна цена 83,664лв
мислех си за М пакет но реално искам само визуалната му част а тя не се продава отделно.

ПотенЦял
Аватар
Кара: и се вози едновременно...пкхх

съвети за покупка

Мнение от Huku » 10 Дек 2008, 22:01

Моят съвет е да си я вземеш от български официален дилър даже и да си я застраховаш при него-има такива преференциални застраховки. По този начин ако имаш какъвто и да е проблем няма да те припикаят, както ако не си я купувал от там. Аз направих така, а сега около коледните празници може да има и някоя промоция. Ако искаш лизинг, нещата стоят по същия начин.
Ако попрочетеш из темите тука ще се убедиш в това. BMW има международна гаранция, но вниманието което ще ти обърнат от мястото от където си я купил и там си им направил заплатките е от голямо значение. Дори и да ти излезне малко по-скъпо, в което се съмнявам.
Изображение
Изображение
Истинска радост от шофирането измерена в усмивки/h Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 10 Дек 2008, 22:08

Според мен сложи колкото повече екстри можеш да си позволиш - няма да съжеляваш.

За мен най-важните са:
климатроник
ксенон
ProLogic 7 музика
М-пакет
USB

Има и още хиляди неща...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5

Мнение от vesko06 » 10 Дек 2008, 22:30

може и парктроник, огледала с функция против заслепяване( това е много полезно, щото като ти се лепне отзад някъв висок бус, и си караш спокойно :mhihi: )... Иначе Тошко е прав, има още много екстри ;)

Потребител
Аватар

Мнение от halfsoft » 10 Дек 2008, 22:38

ксенона и климатроника ги има по подразбиране
усб-то няма да го ползвам, и прологик-а е прекалено скъп за това което ще предложи, и нормалните колони няма да са зле убеден съм

вече за м пакета се замислям но ми се струват като неоправдани 4000лв, ще видя според настроението ми

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 10 Дек 2008, 23:11

Ако ще е от тук най-добре от оторизиран БМВ дилър. Просто не се занимавай с тукашни автокъщи, дето лъжат като на женския пазар. Личен опит!
Ако ще е от Германия също действай чрез БМВ дилър.
През последния месец се занимавах именно с това. Уж много знаех...мобиле.де не знам си какво...ама като почнах да движа нещата чрез Дару кар и ми обясниха много специфични неща, които....обикновенния потребител не знае. Просто са такива лъжи и измами, че....
След като си се спрял на е90/92 не пести от автомобила.

Колкото до допълнителното оборудване - аз бих си взела задължително навигация. Ксенон също, за Пролоджик7 си заслужава дотолкова, ако си разбирач от звука и се кефиш на звук. Обикновенните колони не са лоши.
М пакета също не е за пропускане
Принципно има много неща, за които си заслужава да дадеш пари, но те могат и по-нататък във времето да се случат.
Успех!

П.С Какво е това частично регулиране на седалките :shock: Или цяло, или нищо :mhihi:

ПотенЦял
Аватар
Кара: и се вози едновременно...пкхх

съвети за покупка

Мнение от Huku » 10 Дек 2008, 23:29

За алармената система не трябва да има никакво съмнение, че трябва да е оригинална. То ако я взимаш оттук май не може да е друга.
Изображение
Изображение
Истинска радост от шофирането измерена в усмивки/h Изображение

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 11 Дек 2008, 9:48

За мен най-важните екстри са

ксенон
подгряване на седалките
парктроник
мпакет

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 11 Дек 2008, 9:50

Алармата трябва да е оригинална - точка. Забрави всякви други варианти, които ще ти ги слага.... "някой"...

Стандартната музика не знам, ма си вземи поне Hi-Fi варианта, ако не ProLogic7... а ///М пакета винаги си е заслужавал, както и парктроника ;)

Колкото до това от къде да я купиш - можеш да си я поръчаш и от BMW дилър в Германия - това евентуално може да ти спести много главоболия... варианта с BG Дилър разбира се е вариант, но първо изчакай да ти пишат хората, които са го правили.... мисля, че МКар Пловдив получава най-добри отзиви...

Слави
Аватар

Мнение от © » 11 Дек 2008, 10:44

не пести поне за алармата, за да не се "вкараш в някви филми" после :mhihi:
а и М пакета е задължителен ако може да си го позволиш

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 11 Дек 2008, 10:47

Повярвай ми - най-ниското ниво на музиката не си заслужава парите, докато другите нива си заслужават всеки лев.

Аз с Hi-Fi-то станах 4ти на ЕММА за сила на бас в клас за начинаещи или нещо такова. Не, че е кой знае какъв басът, но качеството на по-високите нива на музика е много добро.
Изображение

с връзки
Аватар
Кара: 318i ed

:)

Мнение от Mitkui » 11 Дек 2008, 17:01

1.Парктроник- заден /отпред наи няма много смисъл/ ,просто задължително.Облекчава много страданията :)
2.Сензор за дъжд и автоматични светлини /без пари е направо
3.Пакет външни огледала-много е удобно и при паркиране отдясно и
в тесни улички
4.Подлакътник - сгъваем/струва си
5.Аларма- не съм много сигурен дали си заслужава.Аз за една година съм я чувал веднъж :) и то се пробвах с един приятел да я активирам поне 15 мин.Тя колата нали има застраховка и имобилаизер.
5.Експлоатационна и сервизна книжка на автомобила на Български език ,ако има :)
Т'ва е от мен,успех в избора.

старши ентусиаст
Аватар

Re: :)

Мнение от MaXimal » 11 Дек 2008, 17:19

Mitkui написа:5.Аларма- не съм много сигурен дали си заслужава.Аз за една година съм я чувал веднъж :) и то се пробвах с един приятел да я активирам поне 15 мин.Тя колата нали има застраховка и имобилаизер.
5.Експлоатационна и сервизна книжка на автомобила на Български език ,ако има :)

Ако си беше прочел книжката щеше да знаеш в какви ситуации се включва алармата :mhihi:
Изображение

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 12 Дек 2008, 7:26

Active steering! Нема такава благинка.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Koliu » 12 Дек 2008, 10:35

Колега подреждам ги по-важност, ти вече си прецени, за кое можеш да отделиш пари:

1. Цвят - ако не е бяла ще ти струва 1700 - черното неметалик(за което не се доплаща) си личи от 100 км, че си спестил 2 бона, а си дал XX 000
2. Кожа - 100% задължителна - 100% не взимай черна - БМВ има най-уникланите предложения за базова кожа (ДАКОТА) към 3 700 - примерно АУДИ за червена или сива (МИЛАНО) ти искат към 6000 -7000 лв
3. М-пакет - си заслужава всеки лев. Просто с него колата е друга - говоря за Е92/93. Ако обаче взимаш Е90 за мен М-Пакета е безсмислен! Също така ако взимаш М-пакет не доплащай за 19-ките джанти. Щом ще визмаш 320d - остани си със 18-ките и след време ги смени за някакви много добри от престижна марка за джанти.
В този ред на мисли...
4. Джанти - не доплащай за ниакви джанти от официалния дилър - купи си след това каквито си пожелаеш - хем по-голям избор , хем по-добри цени (не забравяй, че купуваш и гуми).
5. Ел.седалки - прекалено са скъпи, но лично за мен са уникално удобна екстра + девойките се кефят много
6. Спортни седалки - ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ за Е 92
7. Подгр. на седалки ЗАДЪЛЖИТЕЛНО при кожа - зимата е ужас - кожа без подгрявки
8. Навигация - на новата Е90 е уникална! На Е92/93 също много добра (и в двата случая не заради самата навигация, а заради дисплея и другите функции, които произлизат). Все пак ако трябва да избираш между НАВИГАЦИЯ и М-ПАКЕТ - взимай М-Пакета!
9. Hi-Fi - моята е с базовата музика - ужас е! Дай някой лев отгоре задължително.
10. Парктроник - от 3-4 години не съм имал кола БЕЗ и го броя за задължителен.

За следните екстри, дори не коментирам - АБСОЛЮТНО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГИ ВЗЕМИ:
6-степенна автоматична скоростна кутия
Ксенонови фарове за къси и дълги светлини
Климатроник
Мултифункционален волан
Алармена система
Сензор за дъжд и автоматично управление на светлините
Автопилот

За мен най-важното е комбинацията от (подреждам ги по-важност) ДВИГАТЕЛ-ЦВЯТ-КОЖА-ИНТЕРИОР - ако си решил този въпрос - екстрите са само въпрос на бюджет - всяка екстра е принципно добре да я имаш.

Ето и моето предложение по най-важния въпрос:
320i - БЯЛА (с М-ПАКЕТ)- ЧЕРВЕНА - АЛУМИНИЕВИ.

Ако взимаш 320d - задължително търси мотора с 177к.с. , а не стария с 163 к.с. (не знам при Е92 кой е)

Следваща

Назад към Е60/Е65/Е87/Е90/Х-series