Много гадно тресе при потегляне
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
46 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- niki CA 2925 KB
- кандидат ентусиаст
-
И колко 6ет ми струва това удоволствие да спре да тресе като купя твзи не6та
И смяната ако някои ако го е правил

И смяната ако някои ако го е правил

(ЕЦВАНЕ)
- valery
- кандидат ентусиаст
-
Неискам да те плаша, но може да се окаже от маховика, при мен тресеше доста неприятно, след смяната му всичко се оправи. Естествено не се знае дали е това, но симптомите бяха същите (на първа при потегляне). Съвета ми е да погледнеш тампоните на дифа, за всеки случай, ако там всичко е ок, не бих ти препоръчал да сваляш скоростите, защото където и да си я правиш, ще ти кажат да сменяш съединител и т.н. Можеш да изчакаш да ти се поизноси съединителя и тогава да си я оправиш "от до", но като цяло не ти дадох добър съвет, защото може да е нещо друго и ако не го смениш....
- Jenerala
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 525d AT
niki така както го описваш много ми прилича на тресенето на моята, днес смених тампон на двигателя и тампона на диференциала и колата заспа.
- martoto
- младши ентусиаст
-
- Кара: от грешната страна
Ако симптомите са вибрации при загрял съединител точно в момента на зацепване - проблема е маховик. Това адски често срещан проблем във всички BMW-та които са с двумасов маховик. Като се почне от Е36, Е46, Е87, Е90 и т.н. Включително се проявява и на чисто нови коли. Обикновенно БМВ сменя комплект съединител + маховик гаранционно и това си е known issue. За съжаление за стара кола като Е46 това не важи и цифрата за нов маховик е доста прилична. Освен това и няма гаранция че след 10-20к км няма да се появи пак. Съвета е да се потегля с повече обороти и да се кара така.
ПП: А, и автоматиците нямат такива проблеми
ПП: А, и автоматиците нямат такива проблеми

- IvaN66
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 2.0d 99'
Моята тресе като изключа от скорост,на светофар примерно.Разтриса на празен ход 4-5 секунди и се успокоява.При палене и гасене на двигателя го няма този ефект.Някакви идеи?
- ангелски
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xdА
- Детайли за колата: Става все още.
Здравейте колеги весели празници.
Съветвам те да си източиш спирачната течност с една спринцовка и да налееш нова,след което да обезвъздушиш системата на съединителя докато потече бистра течност.Ако не се управи тогава мисли за по големи ремонти.Направиго и пиши за резолтата.
Съветвам те да си източиш спирачната течност с една спринцовка и да налееш нова,след което да обезвъздушиш системата на съединителя докато потече бистра течност.Ако не се управи тогава мисли за по големи ремонти.Направиго и пиши за резолтата.
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
- niki CA 2925 KB
- кандидат ентусиаст
-
Здравеите колеги
А откъде да обезвъздушиа съединителя 4е незнам къде е пробката!!!
Но маи ми се струва и на мен маховик така ми казаха поне о6те двама 4овека но маи 6те си я карам така не го прави всеки път пносимо е но дразни понякога и го прави по 4есто като загрее тоест при топъл съединител както каза колегата
А откъде да обезвъздушиа съединителя 4е незнам къде е пробката!!!
Но маи ми се струва и на мен маховик така ми казаха поне о6те двама 4овека но маи 6те си я карам така не го прави всеки път пносимо е но дразни понякога и го прави по 4есто като загрее тоест при топъл съединител както каза колегата
(ЕЦВАНЕ)
- ангелски
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xdА
- Детайли за колата: Става все още.
Здравей niki CA 2925 KB обезвъздушаването става от долното буталце или помпа.От казанчето тръгваш по маркуча който слиза надолу към съединителя и ще стигнеш до него.
Едно пояснение спирачната течност трябва да се сменя на всеки 2 години.Много лесно абсорбира влага и си разваля свойствата /при различните температури върши различна работа/,въпреки че на външен вид изглежда бистра и като нова.Има си спецялни уреди,които измерват състоянието й.
Едно пояснение спирачната течност трябва да се сменя на всеки 2 години.Много лесно абсорбира влага и си разваля свойствата /при различните температури върши различна работа/,въпреки че на външен вид изглежда бистра и като нова.Има си спецялни уреди,които измерват състоянието й.
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
- niki CA 2925 KB
- кандидат ентусиаст
-
6те я проверя т4носта а някаква снимка на самата помпа ако мойе да се види как изглежда дали може да се намери
мерси предварително
търсих но не намерих
мерси предварително
търсих но не намерих
(ЕЦВАНЕ)
Виж тая тема за всеки случай. Може и да ти е от полза http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=123505
Тази също http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... highlight=
Тази също http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... highlight=

- b0k0
- селянина с колелото
-
- Кара: тролей
- Мечтае да кара: влак
Какво се оказа? сприрачна течност,маховик или нещо друго?
02' BMW E39 530d
96' BMW E36 316i coupe
95' Mercedes-Benz W202 C220
94' LADA 2104 (Червения лебед)
93' BMW E36 316i

БМВ във Facebook | www.kUkUrUkU.eU
96' BMW E36 316i coupe
95' Mercedes-Benz W202 C220
94' LADA 2104 (Червения лебед)
93' BMW E36 316i

- niki CA 2925 KB
- кандидат ентусиаст
-
Карам я така о6те ни6то не съм и пипал мисля да пробвам с обезвъзду6ането първо
Но го прави само като загрее съединителя както казват колегите и мисля 4е е маховик но 6те я карам така докато мже 6том си е хрони4ен проблем само незнам дали не носи това тресене някакви последици след себе си
Но го прави само като загрее съединителя както казват колегите и мисля 4е е маховик но 6те я карам така докато мже 6том си е хрони4ен проблем само незнам дали не носи това тресене някакви последици след себе си

(ЕЦВАНЕ)
46 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4