борд компютър е36 Compact

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW

борд компютър е36 Compact

Мнение от veseko » 10 Дек 2008, 1:32

Здравеите колеги искам да попитам тези от вас които знаят дали може да си монтирам и има ли оригинален борд компютър за бмв е36 компакт или по добре да си купя новия компакт :roll:
да уточня става на въпрос за мониторче и да ми показва тези допалнителни екстри , разход на 100км , моментен разход ,градусите и тн.
извинявам се за въпроса но ми е дерт да знам има ли възможност такава
БЛАГОДАТЯ ВИ

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 10 Дек 2008, 10:29

Поради откровенно недоглеждане от моя страна си редактирам поста... и отключвам темата някой по-знаещ да каже ;)

Извинявам се на автора :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 10 Дек 2008, 13:47

Може. Крив Кюнец има компа и лостчето на добра цена. След това се слага фабричното окабеляване, което е около 100лв. и се ходи да се препрограмира при официален вноситен в рамките на 36ч. До колкото съм запознат, никой не е успял да прескочи частта с програмирането, също не знам някой да го е правил в БГ или поне не е от форума или не е писал.

Слага се датчик за външна температура във единия от въздухопроводите на бронята, който е идентичен за всички Е36 и още няколко други серии ;). Лоста също може да се ползва от всяко друго Е36.

Аз бях на крачка от успеха, но няма да може да ми отчита газовия разход коректно по ред причини и не ми е нужно, защото пълня всеки път до горе и не е трудно да преценя колко гориво ми остава.

Иначе компа е изключително точен.
Ако си мераклия и събереш частите, ще ти пратя документацията, която събрах за това как се инсталира стъпка по стъпка!

P.S. Цялото присаждане, ако си го правиш сам ще ти стъпи поне 300лв. Компютъра се монтира на мястото на часовника, но е с двуредов дисплей, иначе изглежда по същия начин.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 10 Дек 2008, 13:53

има и компаци оригинално с борд ,да отговоря и на другия въпрос .. а новия компакт не бих си го купил ,баси грозния

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от veseko » 10 Дек 2008, 14:13

liloff благодаря ти за подробната информация, едва ли ще се справя сам в такав случеи :(

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 10 Дек 2008, 14:30

Няма нищо сложно, просто мерак ти трябва. Мога да ти дам номера на "wiring harness", демек окабеляването да си го купиш. Звънкай на "Крив Кюнец" за лоста и компа и си приготвяй парата. Датчика за температура се намира за 20ина лв. От там нататък е въпрос да навържеш малко букси, но при положение, че кабела е с буксите, няма философия.

После отиваш в Дарукар да препограмират малко те си знаят какво :) и си свиркаш. При малко късмет може да се разминеш, понеже компа на кюнеца е от дизел :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M44 на газ
Мечтае да кара: V10 Touring, e36 compact rally spec
Детайли за колата: е36 compact "войнишко канче'' edition

Мнение от TouringInternational » 10 Дек 2008, 17:08

Колега моя компакт фабрично е с 'голям' борд, но не мисля, че е нужно да харчиш толкоз пара и нерви за туй нещо. Не казвам, че не е полезно, но просто няма смисъл... :D

ПП: Иначе друго си е да цакнеш и да се уплашиш от моментния, очите ти стават ей така :shock: :mhihi:

Има часовник (разбира се), среден разход, моментен, външна температура, и колко км можеш да минеш с тоя разход. Ако забравям нещо някой колега да ме поправи, но тъкмо 2 пъти съм го разглеждал :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от to6i_Racing » 10 Дек 2008, 17:33

тфа е за газария нищо повече,показва ти колко е чеса,каква е температурата,какъв ти е разхода,средна скорост,и още колко километра можеш да минеш с оставащото гориво,преди ми правеше впечатление ама вече не..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от veseko » 10 Дек 2008, 19:12

благодаря ви колеги за информацията по живо по здраво след празниците че кинти ще се хвърлят за тях :confused: сигурно ще си сложа за газарйката :D
това което ме интересуваше ми стана ясно ( че може да се сложи ) :)
Благодаря на Всички

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Т-34
Мечтае да кара: F1 race car!
Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun

Мнение от P1tbuL » 10 Дек 2008, 19:38

това ли е борда за който говорите? http://img216.imageshack.us/my.php?image=bordhs5.jpg

и ако да някой може ли да ми каже има ли начин да го настроя така че да не ми показва за колко км. бензин имам при скорост 23-4 км. ами примерно за актуалната скорост в момента?

ПС: извинявам се за офф-а но не искам да пълня форума с глупави теми

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 10 Дек 2008, 19:54

Да това е и не, не може да показва друго. Имаш си скоростомер, ако не те кефи си купи GPS. ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 10 Дек 2008, 20:45

Абе ръбестото табло на компота кво има между климатика и централната конзола няма ли там място за очила ? АКо да можеш да го изкорубиш и да си сложиш комп от истинска е36ца :mhihi:
I'm slowly drifting
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M44 на газ
Мечтае да кара: V10 Touring, e36 compact rally spec
Детайли за колата: е36 compact "войнишко канче'' edition

Мнение от TouringInternational » 10 Дек 2008, 20:59

DirtySouth написа:Абе ръбестото табло на компота кво има между климатика и централната конзола няма ли там място за очила ? АКо да можеш да го изкорубиш и да си сложиш комп от истинска е36ца :mhihi:

:ahah: :ahah: :ahah:
Хахаха е няма да има такава гъзария :!: :help:

На прекрасните ни модерни табла да сложиш голям борд... ебаси кефа :drinking:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Т-34
Мечтае да кара: F1 race car!
Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun

Мнение от P1tbuL » 10 Дек 2008, 21:06

аз съм го обмислял тва ама май няма да стане :confused:

Потребител
Аватар

Re:

Мнение от bai_dimo_bmw » 19 Фев 2014, 22:33

TouringInternational написа:Колега моя компакт фабрично е с 'голям' борд, но не мисля, че е нужно да харчиш толкоз пара и нерви за туй нещо. Не казвам, че не е полезно, но просто няма смисъл... :D

ПП: Иначе друго си е да цакнеш и да се уплашиш от моментния, очите ти стават ей така :shock: :mhihi:

Има часовник (разбира се), среден разход, моментен, външна температура, и колко км можеш да минеш с тоя разход. Ако забравям нещо някой колега да ме поправи, но тъкмо 2 пъти съм го разглеждал :D

здравей колега имам компакт е 36 и кадето ми е часовника вижда се че има такива опции за разход температура но нз как да ги пусна би ли помогнал

Следваща

Назад към E36