Ти би ли го направил...???

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Бихте ли сигнализирали за нередност по пътя, пиян или неправоспособен водач?

Да, бих...
152
83%
Не, не бих...
14
8%
Не ме интересува, ако е решил да се самоубива да действа...
18
10%

Общо гласове : 184
старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 09 Дек 2008, 23:48

The_Ancient написа: всеки има собствена преценка за пътната ситуация и си носи отговорността, една неконтролируема ситуация в твоите очи би могла да бъде под контрол за правилния шофьор с правилния автомобил.

То аз съм се нагледал на такива мастери на правилната преценка.
Не знам що си мислите, че може да правите преценки вместо другите участници в движението, щото сте били големи бегачи или големи аФтомобили. Не сте сами на пътя!
Нагледал съм се бате на идиоти с преценка.
И не с опел астра. А с такъв, който ако си сменя джантата ,все едно си купува опел астра.

Единственото в тоя случай правилно е, че е в правилния автомобил.
Нарушителят.
И ако направи белята, той е в безопасност....

И да, бих звъннал, все едно дали е с ес класа или с колиба(калибра?).

Не за да изкарат полицаите 50 лева.
А за да ти отнемат 50 лева.

Дано схващаш разликата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 10 Дек 2008, 0:01

АЗ се обадих един път на 166 и съобщих за движещи се лявата лента КОНЕ бе коняр :mhihi: по бул.Сливница и създаващи опаснос за самите тях и заобикалящите ги метални коне :P и като ме попитаха в ква посока се движат конете им казах че се движат точно към патрулката с радара която минах преди малко :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)

Мнение от DjFace » 10 Дек 2008, 0:27

Бих сигнализирал, не може така вечно да я караме!
Само да напомня, че ставаше дума не само за нарушители, а и за опасности по пътя.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Ancient » 10 Дек 2008, 0:32

D3BEP написа:такъв, който ако си сменя джантата ,все едно си купува опел астра.

Значи искаш да кажеш, че движение със 100км/ч създава еднаква потенциална опасност за автомобил, който може да спре за 40м и такъв който спира за 60м? За повратливост, стабилност и всички други предимства на по-свестните коли не говорим. Всеки шофьор има некво време на реакция. На село има хора на по 80 години дето не могат да ходят и си карат жигулите и кво те ше карат с 90 на пътя, и някой примерно на 35 години шофьор с опит, да речем зад волана на некое Порше е в същото положение???

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 10 Дек 2008, 0:37

Когато некое Порше ми сече пътя, затваря ме в опасна ситуация или таквиа ми ти работи ,защото може, ми е все тая дали има дядовци на по 90 години на магистралата край село Плодовитово.
Да, ще се обадя. Да е мислил. Колата му може много работи, но не е сам на пътя.

Не се разсъждава "тя мойта кола ше спре за 10 метра" и "тя мойта кола ше ускори за 2 секунди".
Разсъждава се за колко ще спре колата на тоя, дето го сечеш. Къде ше отбие. Нема ли нужда тоя, дето го изпреварваш неправилно, например заради препятствие на пътя, от мястото, което му отнемаш.
И така.

Ако не си създал проблем някому приятелю, никой няма да се обади в полицията. Убеден съм, че го разбираш добре. Никой няма ти мери скоростта и да се обади на полицията "ей те тука знака беше 40 км.ч а тоя префърча с 60". Ше се обади този, който си засегнал и заплашил.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Ancient » 10 Дек 2008, 0:56

D3BEP написа:...

Бацка, не ми обяснявай тука кой ше се обади. Има хора дето звънят щот праиш бърнаут на светофара, къв е проблема с тва??? Като имаш видимост в завоя и няма насрещно движение кой застрашаваш? Най-много да си счупиш колата или някой знак, за който бъди сигурен ще си платиш. Аз не ти говоря да преебаваш другите участници от движението, говоря ти нощем като има 3 коли на магистралата и минеш със 180 и по-надолу те чакат ония с лампите.
П.П. Мене оня ден ме прееба един училищен автобус и си мислех да звънна щото си имаше номера отзад, виж за тия с неправилните престроявания особено когато возят деца е така!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Xpyc_xpyc » 10 Дек 2008, 1:18

Ще го изпортя не ами пушиляци ще се вдигат. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 10 Дек 2008, 1:20

The_Ancient написа: Има хора дето звънят щот праиш бърнаут на светофара, къв е проблема с тва???

А, че ти помисли сам по тоя въпрос.
Жокер: има проблем. И аз смятам , че има проблем. Не бих се обадил най малкото щото трудно ще го докажа, а и не ми се занимава да ставам свидетел и да си губя времето за такава пешленгарска простотия, но проблем има.

Къв е... Разсъждавай... Опитай вече сам. Аз достатъчно ти казах. Щом ти смяташ, че няма проблем, то проблемът е в главата ти. Ти си знаеш.

Поздрави и лека нощ!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Ancient » 10 Дек 2008, 1:38

D3BEP написа:
The_Ancient написа: Има хора дето звънят щот праиш бърнаут на светофара, къв е проблема с тва???

А, че ти помисли сам по тоя въпрос.
Жокер: има проблем. И аз смятам , че има проблем. Не бих се обадил най малкото щото трудно ще го докажа, а и не ми се занимава да ставам свидетел и да си губя времето за такава пешленгарска простотия, но проблем има.

Къв е... Разсъждавай... Опитай вече сам. Аз достатъчно ти казах. Щом ти смяташ, че няма проблем, то проблемът е в главата ти. Ти си знаеш.

Поздрави и лека нощ!

Принципно ти не си тоя дето казва дали има проблем или не, разбираш ме надявам се. Второ, тва че сметаш че има проблем ти си звъни, просто темата беше такава и аз казах, че не се обаждам да доноснича, пък ти ако искаш за бърнаута и пожарна докарай, да гаси пушеците :mhihi:
Пешленгарски простотии, викаш, а? И нека позная от тоя форум само "Извън темата" те кефи щото е за некви дървени философи като тебе и чат пат прочетеш некоа тема от основния да разбереш кога се слагат зимните гуми и кога се сменя маслото? И още нещо интересно - във всички теми, в които спориш ти се оказва че другите имат проблем с главата, как ли все така става, брейй тоа форум мноо изкуфел некъф а?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 10 Дек 2008, 4:10

говорих си наскоро точно с катаджии и те ми казаха че смисъла клони към нулата...
Но повода беше че масово горе на моста на надлез надежда тъпите бакшиши правят обратен завой по всяко време на денонощието.
Преди години един щях да го отнеса за малко със 150км/ч (тествах си охлаждането на мотора) по сред бял ден и той беше единственото движение.
Съвсем наскоро пак същата работа в студенстки град - двойна непресечена и аз идвам с 30-40км/ч и пича решава на 3 метра пред мен да прави обратен без мигач както си е м-у паркиралите коли...

Аз съм ЗА но АКО се извика патрул на КАТ за да свидетелствам за да му напишат акт, защото това не може да продължата по този начин, просто трябва явно всеки от всеки да го е страх за спрат простотиите
Последна промяна cod-cdbp на 10 Дек 2008, 4:18, променена общо 1 път
Изображение

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 10 Дек 2008, 4:14

Не сигнализирам на никого нищо щото никой не обръща внимание.

Веднъж 15 минути търсих патрулка в Люлин да им кажа, че някой идиот е разлял масло на едно кръстовище и е страхотна парзалка и ще се очисти някой. Вместо да си мръднат пръста да ходят да видят за какво става въпрос, да викнат някой да пльосне два конуса да не се размажат хората в мантинелата, тия ми вдигат ръмене и клатят глава - не било тяхна работа :confused: Но пък старателно ми друснаха проверка на документите и колата :evil:

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 10 Дек 2008, 10:02

абсолютно безсмислено е според мен...!!
с риск да стана банален в германия звънят и на следващата отбивка на магистралата те чакат примерно щото ти виси гърнето или не ти работи мигач или габарит и 50 човека са се обадили.....!!! там нема мърдане-тука ....си е нали знаете!

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 10 Дек 2008, 10:45

_65536_kb_sec_ написа:Преди години един щях да го отнеса за малко със 150км/ч (тествах си охлаждането на мотора) по сред бял ден
:confused: :confused: :confused:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 10 Дек 2008, 13:33

Аз съм очуден, че някои от вас няма да сигнализират за нередност на пътя... :idea:

ДЗВЕР-а е прав затова, че не е важно дали полицаите ще вземат 50лева, важно е че някой ще ги извади от джоба си... :!: Този човек следващият път ще се замисли дали ще кара пиян. А и не мисля, че след подаден сигнал, проверка и установено количество изпит алкохол, униформените ще го пуснат за по-малко от 100лв. :roll:
Мен са ме пускали без документи на колата и без мои лични документи след като са ме спирали... :confused: Даже и справка за колата не направиха... :evil: Грозна работа, но факт... :!: :idea:

И сега конкретно за сигнализирането... :arrow:
Този патриот не можеше да хване права линия не на едното, а на двете платна, та в даден момент и на трите платна... :idea: Как да не се обадя... :?: Той застрашаваше всички, не само мен. Помислете, че в колата, която го застига има дете, и той го отрепа заради това, че е решил да се прави на мъж, след като се е качил да кара пиян... :?: Извинявам се, но това е единственото нещо, което съм способен да направя. Не ме интересува, че не са го спрели. Ако всеки, който го застигне се обади, ще има ефект, но виждам, че много от вас не биха го направили... :roll: Както каза СКИСА, в Германия за всяка нередност се обаждат всички движещисе около теб и мобилните веднага те отбиват... :idea: Мен също са ме спирали за криволичене в Германия, та даже ме съпроводиха до един Аусфарт, след което до едно районно на 2км от магистралата. ;) Направиха ми проба за алкохол, която беше отрицателна и ми казаха да спра на следващия паркинг да си почина. Страшно любезно, но в същото време респектиращо. Е ще ви кажа, че ме притискаше време, испуснах на следващия ден Цуласунг Щелето, но ги послушах. Просто бяха прави... :idea: :idea: :idea:

И тук трябва да стане и аз ви призовавам за всяка нередност на пътя да се обаждате на 166... От 100 сигнала 1 да го приемат на сериозно пак ще има ефект... :idea:

П.С. За мен дрифта не застрашава никой, освен шофиора и този, който е решил сам да се вози при него. В повечето случаи хората, които го правят знаят как да върнат колата в пътя, а и това е момент, в който си максимално съсредоточен и концентриран... :!: :!: :!:

П.С.2 Бързото и неадекватното шофиране нямат нищо общо... :idea: Ако си сигурен в колата си и възможностите си (без да се надценяваш) си по-безопасен от колкото като си пиян, уморен и пр.

П.С.3 Аз толерирам карането на новите коли с 200++... :idea: За справка вижте повечето катастрофи с какви коли стават... :!:

П.С.4 Трябва да забранят на 55++ годишните да карат коли. Те нямат реакции и си карат както едно време са карали каруците си... :!: (ТОВА НЯМА НИЩО ОБЩО С ТЕМАТА)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 10 Дек 2008, 19:38

Ако не застрашаваш никой, карай както искаш, но ако с действията си притесняваш останалите колеги на пътя, независимо колко добре си владееш колата, звъня директно да идват да те прибират.Като си ентусиаст винаги може да извадиш някой лев за бензин и да отидеш да караш някъде, където не пречиш на никой.Вярно няма да има публика, ама какво да се прави, пълно щастие няма :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата