Колко е глобата?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Колко е глобата?

Мнение от thebmwlover » 09 Дек 2008, 1:11

Здравейте търсих, съжалявам ако такава тема та на проблема
Имам бмв от 27 август тази година със софийски номера(и аз съм от София) но все още не съм ходила да го пререгистрирам.
Първият ми въпрос е наистина ли не трябва да карам колата в кат след като ще сменям само талона.
Вторият въпрос ми е колко е глобата за това забавяне защото четох че след нотариуса трябва да се отиде до 2 седмици в кат Основното е да ми кажете колко горе долу да очаквам най много като пари с които да отида :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW318i 93г М40
Мечтае да кара: Е90
Детайли за колата: BMW318i 93г М40

Мнение от vasildavid » 09 Дек 2008, 1:18

здрасти,не знам дали ще ти помогне нещо но на мен преди 3 години глобата за закъснение от 2години ми беше 20 лв.
ИзображениеИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 320d M Sport

Мнение от DaDurty » 09 Дек 2008, 1:21

цели 20лв ще ти е акта... който може и никога да не платиш.... по принцип няма нужда да се ходи с колата там... смисал да минаваш през канал и др такива неща... и споко колкото и да се забавиш акта е 20 кинта обаче имаш 2 месеца(oт датата на договората за покупко-продажба) да я запишеш в даначното на твоето име... и там също има санкция... и да отбелжа че за да отидеш до данъчното.. трябва талона на колата да е на твое име вече!!!
We're Going In Hell For This And You're All Coming With Us

Потребител
Аватар

Мнение от thebmwlover » 09 Дек 2008, 1:31

Аха а самото прехвърляне колко ще струва?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 09 Дек 2008, 1:46

зависи за колко оцените колата вие естествено ще я оцените на 1500 лева и ще платиш 50 лева
I'm slowly drifting
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 09 Дек 2008, 3:05

thebmwlover написа:Аха а самото прехвърляне колко ще струва?

Ти прехвърлянето вече си го платил при нотариуса на 27 август.Сега в кат само за смяна на талона май се плащаше ама колко е точно сумата не се сещам .Не е голяма де.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 320d M Sport

Мнение от DaDurty » 09 Дек 2008, 3:08

ами в Русе се заплаща към 12лв за да ти напечатат документите... и още 10-12 в банката.. предполагам за самия талон!!!
а ако те накарат да смениш и регистрационните тебели(ако са стари) ще отиде някаде към 70лв общо за всичко, но тогава ще трябва да минаваш през канала на КАТ за сверка на номер двигател и уж преглед.... ако случайно се наложи да правиш това когато ти печатат документите искай да си платиш и за прегледа.. т.е. те пак ще ти вземат пари в банката за него но ако не е упоменат първоначално няма да ти дадър стикер за преглед (плащаш си го а не ти дават стикер за скъклото и такъв за минат преглед)..баща ми така се мина преди няколко месеца :))) и после гледахме бележките и сравнявахме с на др-те ни коли и се оказа че те брулят една и съща сума винаги, а както казах при последния допир с КАТ не ни дадоха нешатата за годишен преглед... но са му взели пари все едно е включена услугата:)))
We're Going In Hell For This And You're All Coming With Us

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW

Мнение от Rebel » 09 Дек 2008, 9:47

За в КАТ си приготви 30-40 лева за 10-те ходения по каси и гишета за тъпите им суми от типа на 12лв и 70ст., които стотинки отиват фира защото разнасяш 10 неща в ръцете и просто няма как и тях да ги вземеш :mhihi:

А колата принципно не ти трябва, освен в случай, че не попаднат на съмнителна информация за нея и поискат да мине на каналите. Но това са редки случаи, ако не искаш да ходиш с колата в КАТ - недей, 99% няма да ти е необходима ;)

Назад към Извън Темата