Tресе на място (без газ) не са тампони!?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Мнение от mhlptrv » 25 Ное 2008, 23:28

Колега и аз имам същия проблем, тампоните са нови, смених даже и амортисиорчето което обтяга ремъка и пак си е като трактор... Дано някои има някакжи идеи, че е доста дразнещо...

Потребител
Аватар

Мнение от mhlptrv » 30 Ное 2008, 17:01

Колега вкара ли я на канал? някакви промени? :)

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 08 Дек 2008, 0:46

mhlptrv написа:Колега вкара ли я на канал? някакви промени? :)

Не съм, колега.Колкото и банално да звучи - колата не се спира от движение за минутка!
Тази седмица, обаче съм се зарекъл да взема друга за ден-два, а Е46-цата да я оставя на доктор :D

Интересното е, че след продължително каране (Харманли-Стара Загора-София) не се усещат почти...при по-кратки (20-30км) също доста слабо се усеща.Започвам да си мисля, че просто са мнооого твърди самите тампони+студеното време= въпросното тресене.

Аватар
Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD

Мнение от V-max » 08 Дек 2008, 0:59

бързак си ти :mhihi: и според мен тампоните са много твърди , няма от какво друго да тресе така , а и щом я има тази термична зависимост ...

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 08 Дек 2008, 1:06

V-max написа:бързак си ти :mhihi: и според мен тампоните са много твърди , няма от какво друго да тресе така , а и щом я има тази термична зависимост ...

Toчно на това го отдавам и аз - сега по магистралата ... с едно Е46 320i доста се поглезихме :mhihi: ... накрая като спряхме на ОМВ ... чак се учудих - перфектно работеше на място, без грам вибраций! (доста понатисках по пътя)...слезнахме да се запознаем с пича...кафенце пихме, календар му дадох (не беше чувал нито за сайта, нито за форума, но каза, че ще хвърли едно око) - обратно по колите, паля и пак усещам, че е започнало да "тръска" леко, леко.. :( (45 минутна беше паузата)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Lino_Velev » 08 Дек 2008, 6:00

И при мен има подобно поведение.

Като покарам повечко и всичко е ток и жица, но като е студена голямо клопане и тресена пада...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw E46,04`330d

Мнение от Oleg-16V » 08 Дек 2008, 9:02

Lino_Velev написа:И при мен има подобно поведение.

Като покарам повечко и всичко е ток и жица, но като е студена голямо клопане и тресена пада...

аз с бившата ми 320д комон рейл не съм имал подобен проблем нито студена нита топла никакви вибраций и сътресения абсолютно равномерна работа

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 2.0d 99'

Мнение от IvaN66 » 08 Дек 2008, 11:41

Моята претриса леко като спра на светофар,но не винаги.Ако са тампони трябва непрекъснато да го прави на празен ход.

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 08 Дек 2008, 12:21

IvaN66 написа:Моята претриса леко като спра на светофар,но не винаги.Ако са тампони трябва непрекъснато да го прави на празен ход.

Бе то главно като палиш и гасиш трябва да тресе ако са тампони...ама с тия ментета на пазара, дето са 80% пластмаса и само 20% гума...тресе и на място :evil:

Потребител
Аватар

Мнение от mhlptrv » 08 Дек 2008, 21:17

Незнам колега и аз като теб смених тампони и уж бяха "оригинални", но уви, никаква разлика... аз даже да я натискам пак си ми тресе.... Почнах да се чудя да не е от неравномемрно работене на дюзите...

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 09 Дек 2008, 2:02

mhlptrv написа:Незнам колега и аз като теб смених тампони и уж бяха "оригинални", но уви, никаква разлика... аз даже да я натискам пак си ми тресе.... Почнах да се чудя да не е от неравномемрно работене на дюзите...

При мен определено е тампони - особено след снощи - един дъъълъг спринт с един колега с 320i и после на почивката работеше почти както трябва (как звучи само :mhihi: )
...писна ми да сменям тампони - тази седмица ще я закарам да я видят някъде дали не опира мотора и дали са сложени както трябва тампоните и ако всичко е наред...ще си карам така :idea:

Потребител
Аватар

Мнение от mhlptrv » 09 Дек 2008, 21:24

Успех колега :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д(M47TUD20)

Мнение от Face » 10 Дек 2008, 15:20

Koлега,аз също имах този проблем.Отидох за смяна на тампони и ми сложиха някакви твърди на билщайн.Тресеше като трактор при оран.После ги смених с оригинални на БМВ,което сложи край на мъките...

Аватар
Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD

Мнение от V-max » 10 Дек 2008, 15:57

Face написа:Koлега,аз също имах този проблем.Отидох за смяна на тампони и ми сложиха някакви твърди на билщайн.Тресеше като трактор при оран.После ги смених с оригинални на БМВ,което сложи край на мъките...

и аз тва му пеем ама ... :mhihi: :mhihi: разбирам го колегата , и аз на 3тата смяна щеше да ми е през к.. дали тресе или не :D

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 10 Дек 2008, 16:02

Face написа:Koлега,аз също имах този проблем.Отидох за смяна на тампони и ми сложиха някакви твърди на билщайн.Тресеше като трактор при оран.После ги смених с оригинални на БМВ,което сложи край на мъките...

Първо взех на Оптима и Кортего - тресеша, сега съм с Билщайн и пак тресе ама по-малко...освен да ги разкарам и да си взема оригинални, баси!!
Само, че на тези няма да мога да направя рекламация... май ще се вътря 100-200лева. :roll: :evil:

ПредишнаСледваща

Назад към E46