Tресе на място (без газ) не са тампони!?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
mhlptrv написа:Колега вкара ли я на канал? някакви промени?
Не съм, колега.Колкото и банално да звучи - колата не се спира от движение за минутка!
Тази седмица, обаче съм се зарекъл да взема друга за ден-два, а Е46-цата да я оставя на доктор

Интересното е, че след продължително каране (Харманли-Стара Загора-София) не се усещат почти...при по-кратки (20-30км) също доста слабо се усеща.Започвам да си мисля, че просто са мнооого твърди самите тампони+студеното време= въпросното тресене.
- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
бързак си ти
и според мен тампоните са много твърди , няма от какво друго да тресе така , а и щом я има тази термична зависимост ...

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
V-max написа:бързак си тии според мен тампоните са много твърди , няма от какво друго да тресе така , а и щом я има тази термична зависимост ...
Toчно на това го отдавам и аз - сега по магистралата ... с едно Е46 320i доста се поглезихме

- Lino_Velev
- кандидат ентусиаст
-
И при мен има подобно поведение.
Като покарам повечко и всичко е ток и жица, но като е студена голямо клопане и тресена пада...
Като покарам повечко и всичко е ток и жица, но като е студена голямо клопане и тресена пада...
- Oleg-16V
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw E46,04`330d
Lino_Velev написа:И при мен има подобно поведение.
аз с бившата ми 320д комон рейл не съм имал подобен проблем нито студена нита топла никакви вибраций и сътресения абсолютно равномерна работа
- IvaN66
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 2.0d 99'
Моята претриса леко като спра на светофар,но не винаги.Ако са тампони трябва непрекъснато да го прави на празен ход.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
IvaN66 написа:Моята претриса леко като спра на светофар,но не винаги.Ако са тампони трябва непрекъснато да го прави на празен ход.
Бе то главно като палиш и гасиш трябва да тресе ако са тампони...ама с тия ментета на пазара, дето са 80% пластмаса и само 20% гума...тресе и на място

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
mhlptrv написа:Незнам колега и аз като теб смених тампони и уж бяха "оригинални", но уви, никаква разлика... аз даже да я натискам пак си ми тресе.... Почнах да се чудя да не е от неравномемрно работене на дюзите...
При мен определено е тампони - особено след снощи - един дъъълъг спринт с един колега с 320i и после на почивката работеше почти както трябва (как звучи само

...писна ми да сменям тампони - тази седмица ще я закарам да я видят някъде дали не опира мотора и дали са сложени както трябва тампоните и ако всичко е наред...ще си карам така

- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
Koлега,аз също имах този проблем.Отидох за смяна на тампони и ми сложиха някакви твърди на билщайн.Тресеше като трактор при оран.После ги смених с оригинални на БМВ,което сложи край на мъките...
- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
Face написа:Koлега,аз също имах този проблем.Отидох за смяна на тампони и ми сложиха някакви твърди на билщайн.Тресеше като трактор при оран.После ги смених с оригинални на БМВ,което сложи край на мъките...
и аз тва му пеем ама ...

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Face написа:Koлега,аз също имах този проблем.Отидох за смяна на тампони и ми сложиха някакви твърди на билщайн.Тресеше като трактор при оран.После ги смених с оригинални на БМВ,което сложи край на мъките...
Първо взех на Оптима и Кортего - тресеша, сега съм с Билщайн и пак тресе ама по-малко...освен да ги разкарам и да си взема оригинални, баси!!
Само, че на тези няма да мога да направя рекламация... май ще се вътря 100-200лева.