Автоматични дневни светлини (фарове)?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F11 520 D

Автоматични дневни светлини (фарове)?

Мнение от shaterhand » 08 Дек 2008, 17:34

Колеги, порових се назад но не намерих (или пък съм недогледал) такава тема.
Сега нали са задължителни фаровете през деня, ама често забравям...
Има ли опция за автоматично пускане на късите светлини при запалване на двигателя, съответно гасене.... ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E83 LCI 3.0d; E46 LCI 330i
Мечтае да кара: BMW

Мнение от cfk » 08 Дек 2008, 18:03

При мен когато фаровете са включени и загася двигателя, те угасват напълно, после като запаля колата светват без да пипам копчето за включване, фабрично са така, мислех че на всички 46ци е така :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5
Мечтае да кара: MX5

Мнение от gido » 08 Дек 2008, 18:09

дбе те огасват,ама остава на габарит,а колегата иска майда му изгаснат напълно претполагам икато запали да сбетнат без да гипуска

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E83 LCI 3.0d; E46 LCI 330i
Мечтае да кара: BMW

Мнение от cfk » 08 Дек 2008, 18:14

При мен не остават на габарит, гаснат напълно и после светват като запаля и за това целогодишно си карам на фарове, веднъж включени копчето не го пипам повече, но явно това се води екстра щом не при всички е така 8)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: жена си да дрифти
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: харчи малко - върви на страх

Мнение от mili4uk » 08 Дек 2008, 18:30

cfk написа:При мен не остават на габарит, гаснат напълно и после светват като запаля и за това целогодишно си карам на фарове, веднъж включени копчето не го пипам повече, но явно това се води екстра щом не при всички е така 8)

и при мен е така...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 08 Дек 2008, 19:03

фаровете след гасене на двигателя и махане на клиуча изгасват но остава на габарит,след това даваш контакт и те светват и колата варти стартера на фарове,което изобщо не е хубаво,малко да ти е слаб акомулатора и сутрин когато е по-студено и пали колата по трудно,може и да не запалиш,така че всеки да си знае да ги пуска и гаси,все пак не е цяла година а няколко месеца тря се кара на фарове,ще го приживеете :lol: :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: разни баварски екземпляри
Мечтае да кара: ///M

Мнение от kiko™ » 08 Дек 2008, 19:05

А като отворите вратата не ви ли бибка зумър че сте забравили вкляючени фаровете ? :roll:

Слави
Аватар

Мнение от © » 08 Дек 2008, 19:13

според мен тази функция най-вероятно се програмира
но все пак трябва да се пита в БМВ сервиз

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5
Мечтае да кара: MX5

Мнение от gido » 08 Дек 2008, 19:32

вероятно щом на някои колеги им гаснат напълно ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от meteorman » 08 Дек 2008, 20:07

Дайте да напрайм нещо например като се отключи вратата от дистанционното и да се включват поне габаритите,тук в Бургас едни пичове дет са големи майстори на алармите ми казаха няма проблем ще стане с едно реле за времв ама кат им закарах колата и ми се обадиха след 30минути че немоат нещо да го напраят-ако някой знае начин това е супер екстра се пак

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 08 Дек 2008, 20:15

70лв. свети като я запалиш и си гаснат като я изгасиш. Прави се с релета. А като си изключиш фаровете си става савсем нормална. Има фарове когато си ги пуснеш. Повече инфо на ЛС

ентусиаст
Аватар
Кара: разни баварски екземпляри
Мечтае да кара: ///M

Мнение от kiko™ » 08 Дек 2008, 20:32

meteorman написа:Дайте да напрайм нещо например като се отключи вратата от дистанционното и да се включват поне габаритите,тук в Бургас едни пичове дет са големи майстори на алармите ми казаха няма проблем ще стане с едно реле за времв ама кат им закарах колата и ми се обадиха след 30минути че немоат нещо да го напраят-ако някой знае начин това е супер екстра се пак

Това може да се направи като се вържат габаритите с реле към лампите в купето които светкат като се отключи колата, имаше подробно как се прави в e46fanatics.com, даже имаше и вариянт да се вържат и към комп-а на колата и като се запали колата да светват автоматично габарите, а като се загаси да гаснат.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: жена си да дрифти
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: харчи малко - върви на страх

Мнение от mili4uk » 08 Дек 2008, 21:47

unikalen88 написа:фаровете след гасене на двигателя и махане на клиуча изгасват но остава на габарит,след това даваш контакт и те светват и колата варти стартера на фарове,което изобщо не е хубаво,малко да ти е слаб акомулатора и сутрин когато е по-студено и пали колата по трудно,може и да не запалиш,така че всеки да си знае да ги пуска и гаси,все пак не е цяла година а няколко месеца тря се кара на фарове,ще го приживеете :lol: :mhihi:

Колега... не караме москвичи все пак !
И ако колата ти пали трудно.... бъди 100% сигурен че не е от акумулатора ! Ако няма достатъчно ток... Е46-цата няма дори да тръгне да върти стартера...
Отделно другите колеги който говорят за релета- това се програмира в ЛАЙТ модула. Не е с допълнителни релета и т.н.
Не че не може да се изцигани с релета - може ! Ама така най-малкото ще объркате компютъра ....
Може дори да се програмира да ти светне само единият мигач.... може да се програмира да ти светне само крушките на задния номер.... просто ти трябва подходящия софтуер и хардуер и човек който разбира кое за какво е !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F11 520 D

Мнение от shaterhand » 08 Дек 2008, 23:36

Колеги, знаете ли каво измислих сега като ви слушам?
Имам сензор за автоматично включване на фаровете пр смрачаване - не мога ли просто да си оставя ключа на тази позиция и да сложа една лепенка на сензора (един вид да го лъжа че все е нощ..... :lol:

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 08 Дек 2008, 23:38

разбира се...само незнам на положение "А" как се държи при изключен автомобил
Изображение

Следваща

Назад към E46