VIN информация за Е36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- BMW Addiction
- кандидат ентусиаст
-
MOGY написа:GVT написа:Няма Е36 без ABS![]()
Ела във Враца да ти покажем една
Коя година е колата ?
Да не би да е била наистина от ранните години на Е36 - 91-92 ?
848 - Разширения окабеляване хамут.
Това не е написано никаде, е вече е написано (превода е от http://translate.google.com/translate_t# и незнам колко е верен) и все пак някой ако знае какво е ХАМУТ нека да каже.
И В КРАЙНА СМЕТКА ИНФОТО ПО VIN НОМЕР НЕ Е НА 100% ВЯРНО, ВЕЧЕ СЕ ОБЕДИХ СЛЕД КАТО Turboto МИ ГО ПРОВЕРИ ЗА КОЕТО МУ БЛАГОДАРЯ!!!
Това не е написано никаде, е вече е написано (превода е от http://translate.google.com/translate_t# и незнам колко е верен) и все пак някой ако знае какво е ХАМУТ нека да каже.
И В КРАЙНА СМЕТКА ИНФОТО ПО VIN НОМЕР НЕ Е НА 100% ВЯРНО, ВЕЧЕ СЕ ОБЕДИХ СЛЕД КАТО Turboto МИ ГО ПРОВЕРИ ЗА КОЕТО МУ БЛАГОДАРЯ!!!
"The Beast" (звяра).
- turboto
- ентусиаст
-
- Кара: E39 530i Touring
- Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
- Детайли за колата: току що излязла от завода! :)
DencheSso написа:848 - Разширения окабеляване хамут.
Ае инфото си е вярно въпроса е к'во е претърпяла след като и е изтекла гаранцията

553 - Голям борд с ръчка на волана до мигачите на която пише ВС и се натиска навътре... ТОВА НЕ ИЗЛИЗА ПО VIN НОМЕРА А ГО ИМАМ
Не ми се вярва някой да добави точно това, но все пак някой може да си го е направил макар, че аз не виждам кой знае каква полза от тази ръчка от нея просто си сменям работките на борда.
Не ми се вярва някой да добави точно това, но все пак някой може да си го е направил макар, че аз не виждам кой знае каква полза от тази ръчка от нея просто си сменям работките на борда.
"The Beast" (звяра).
- BMW Addiction
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте отново,
Имам едно питане относно съответствието на VIN-а и номера на рамата ?
Както вече писах - Turboto ми помогна с разшифровката на VIN-а. Позабавих се с решението за покупката на колата, но май вече се реших.
Но сега като си преглеждам нещата установих един странен факт (надявам се да не е проблем).
В разпечатката, която ми прати Turboto най отгоре има един ред "VIN long". Това номера на рамата ли трябва да е ?
Защото, като сравнявам този Long VIN с номера на рамата от регистрационния талон се оказа че той е съвсем друг...
единствено последните цифри на VIN-a (7-те букви и цифри) са едни и същи ?
Моля Ви, ако някой може да каже от какво може да да е разминаването.
И тези колеги които си имат тези разшифровки по VIN-a, този Long VIN съответства ли на номера на рамите ви по талон ?
Междудругото, като отброявам общия брой на символите на номера на рамата и номера на този "VIN long", виждам че са различен брой символи ?
Благодаря предварително !
Имам едно питане относно съответствието на VIN-а и номера на рамата ?
Както вече писах - Turboto ми помогна с разшифровката на VIN-а. Позабавих се с решението за покупката на колата, но май вече се реших.
Но сега като си преглеждам нещата установих един странен факт (надявам се да не е проблем).
В разпечатката, която ми прати Turboto най отгоре има един ред "VIN long". Това номера на рамата ли трябва да е ?
Защото, като сравнявам този Long VIN с номера на рамата от регистрационния талон се оказа че той е съвсем друг...

Моля Ви, ако някой може да каже от какво може да да е разминаването.
И тези колеги които си имат тези разшифровки по VIN-a, този Long VIN съответства ли на номера на рамите ви по талон ?
Междудругото, като отброявам общия брой на символите на номера на рамата и номера на този "VIN long", виждам че са различен брой символи ?
Благодаря предварително !
Колега там кадето пише Vin Long това ти е целия номер, този номер е на купето и в талона. Не трябва да се разминават трябва да са едни и същи.
Има частични случаи кадето се допуска грешка
НАПРИМЕР: "V" на колата когато в КАТ ти го гледат може да видят "U", или вместо "0" (нула) да запишат "О" и така.
НО не трябва да са различни!!!
НАПРИМЕР: "V" на колата когато в КАТ ти го гледат може да видят "U", или вместо "0" (нула) да запишат "О" и така.
"The Beast" (звяра).
Между другото като си копувах колата в талона (стария) нямах номер на двигателя, като отидох в КАТ да регистрирам колата и там неможаха да го разчитат и пак нямам.
В талона пише: Номер на двг - няма!
Това не е по темата за което се извинявам, но до тогава не мислех че е възможно така.
В талона пише: Номер на двг - няма!
Това не е по темата за което се извинявам, но до тогава не мислех че е възможно така.

"The Beast" (звяра).
- BMW Addiction
- кандидат ентусиаст
-
DencheSso написа:Колега там кадето пише Vin Long това ти е целия номер, този номер е на купето и в талона. Не трябва да се разминават трябва да са едни и същи.
Ох, от това се притеснявах...
И аз доколкото знам пълния VIN си е точно номера на рамата, но ?

Аз номера на рамата директно не съм го видял (само преписан), та ще проверя на място да няма грешка... но ако все пак номера на рамата по талон не съответства на този Long VIN - какво ще означава това ? Все пак за да издадат талона в КАТ трябва отнякъде да са взели този номер на рама, нали ?
Моля Ви кажете някой чувал ли е за такъв проблем ? Може ли производствения VIN да се различава от номера на рамата ? Да не е проблемна колата (например крадена

Колега аз искам да ми кажиш какъв номер си дал на "turboto" за да ти го провери. Аз лично му дадох целият номер. Според мен има 2 варианта:
1. Ако си му дал целият номер който си го видял от талона там горе на този файл който ти е върнал трябва да стой номера който си му дал.
2 Ако си му дал последните седем индекса, този фаил който ти е върнал не е за твоята кола, защото първите индекси не отговарят на талона ти.
1. Ако си му дал целият номер който си го видял от талона там горе на този файл който ти е върнал трябва да стой номера който си му дал.
2 Ако си му дал последните седем индекса, този фаил който ти е върнал не е за твоята кола, защото първите индекси не отговарят на талона ти.
"The Beast" (звяра).
- BMW Addiction
- кандидат ентусиаст
-
DencheSso написа:Колега аз искам да ми кажиш какъв номер си дал на "turboto" за да ти го провери. Аз лично му дадох целият номер. Според мен има 2 варианта:
Ами, вторият вариант - пратих му 7-те индекса в края.
И аз си мисля да е станала някаква техническа грешка, но ме съмнява - Turboto ми прати директно снимка от резултатите - не мисля че си е играл да преписва пълния VIN ръчно, според мен той си се е генерирал директно от сайта където е проверявал и аз на практика видях принта от резултатите... освен да е грешка в самия сайт, където е проверявано, не знам...

- BMW Addiction
- кандидат ентусиаст
-
ей хора,
никой ли не може да сподели мнение възможно ли е наистина и по какви причини да има разминаване на рамата по талон и по пълен VIN извлечен на база 7-те индекса ?
Утре трябва да гледам за последно колата - моля, кажете си мнението.
На всички ли които са си правили проверка по VIN-а, той им съответства на номера на рамата по талон ?
Извинявам се че отново повтарям питането и благодаря предварително !
никой ли не може да сподели мнение възможно ли е наистина и по какви причини да има разминаване на рамата по талон и по пълен VIN извлечен на база 7-те индекса ?
Утре трябва да гледам за последно колата - моля, кажете си мнението.
На всички ли които са си правили проверка по VIN-а, той им съответства на номера на рамата по талон ?
Извинявам се че отново повтарям питането и благодаря предварително !