Езикът във форума - пази боже ...
Модератор: Общи модератори
kOnPuBkA написа:Feanor написа:kOnPuBkA написа:Така че писането във форума ни си е напълно нормално с оглед на всеобщата неграмотност... Верно има спиращи дъха писания, но...
Не си права, колежке. Пиша и в други форуми, тук нивото е чувствително по-ниско. Може би и средната възраст тук е по-ниска, но така или иначе - това е положението.
Колега съгласна съм... Не знам по какъв тип други форуми пишеш, но все пак е нормално в автомобилен форум, във форум за зидаро-мазачи и т.н. по да речем специфични насочености, имайки предвид групата хора, които ги ползват, нивото да е по-различно, отколкото да речем във философския форум (най-образно казано). И не искам да обидя никой от тези потребители на форуми. Просто да речем, човек, който заляга под колите, не му дреме как пише въпреки, че това е тъпо според мен... Също си прав и за възрастта на пишещите... Аз съм на 23 и знам и твърдя, че моето поколение е масово неграмотно. Била съм в 3 различни училища и навсякъде е било едно и също.. И то от така наречените елитни.. А пък за поколенията след мен не ми се мисли даже, камо ли да ми се коментира. Така, че има си форуми и форуми...
Колежке хайде да не се обиждаме на поколения

пп Аз пък толкова се радвам ,че си настроих лаптопа и сега си имам Ю Ч Ш Щ хаахах . А пък най мразим запетайките....

Последна промяна 00Cool на 05 Дек 2008, 21:47, променена общо 1 път
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“
- arabian
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 328i Е46 '99
...
Лелее, тук какво е станало
Появиха се предположения за какво по дяволите е тази тема. Темата е всеобщ призив да повдигнем с колкото можем нивото и да се горедеем, че сме част от една общност, която не се охарактеризира само с пилене на гуми и табелки ///М на задния капак. Да правим впечатление на интелигентни и образовани хора, защото все пак сме част от Европа и много повече ще ни отива този имидж. На мен ми е адски криво като почне някой да ми разправя, че карам тройка като циганите и колко било селско да имаш БМВ или пък ... не ми се коментира повече, защото мисля, че всички разбраха какво имам предвид. Всеки пише както си знае. Със сигурност има такива, които ще ми теглят една псувня за тая тъпа тема, която не е за шпер, турбо или бели мигачи, както ще има и такива, които ще се почувстват малко некомфортно и ще обърнат внимание следващия път, когато спамят

Появиха се предположения за какво по дяволите е тази тема. Темата е всеобщ призив да повдигнем с колкото можем нивото и да се горедеем, че сме част от една общност, която не се охарактеризира само с пилене на гуми и табелки ///М на задния капак. Да правим впечатление на интелигентни и образовани хора, защото все пак сме част от Европа и много повече ще ни отива този имидж. На мен ми е адски криво като почне някой да ми разправя, че карам тройка като циганите и колко било селско да имаш БМВ или пък ... не ми се коментира повече, защото мисля, че всички разбраха какво имам предвид. Всеки пише както си знае. Със сигурност има такива, които ще ми теглят една псувня за тая тъпа тема, която не е за шпер, турбо или бели мигачи, както ще има и такива, които ще се почувстват малко некомфортно и ще обърнат внимание следващия път, когато спамят

Усмихвайте се широко пред камерите на КАТ!
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
То в училище не знаят как се пише, вие тука по някакви форуми спорите кой как пише.
И се бъркам понякога и си признавам, че има думи върху които се замислям как се пишат дали с "у" или "о" или нещо подобно.
Но понякога ме избива на простотия и даже разговорно нарочно тръгвам да говоря на грешен език.
И се бъркам понякога и си признавам, че има думи върху които се замислям как се пишат дали с "у" или "о" или нещо подобно.
Но понякога ме избива на простотия и даже разговорно нарочно тръгвам да говоря на грешен език.
Arabian написа:Темата е всеобщ призив да повдигнем с колкото можем нивото и да се горедеем, че сме част от една общност, която не се охарактеризира само с пилене на гуми и табелки ///М на задния капак. Да правим впечатление на интелигентни и образовани хора, защото все пак сме част от Европа и много повече ще ни отива този имидж. На мен ми е адски криво като почне някой да ми разправя, че карам тройка като циганите и колко било селско да имаш БМВ или пък...
Евала, точно за това става въпрос.
- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
Мен пък, най-много ме дразни думата "съжЕлявам"
SKISA, ти хубаво ще сканираш молби за постъпване на работа, ама аз ако взема да сканирам разни милиционерски докладни и обяснения на разни хора, писани на ръка, тук може да се изпозастреляте от смях...ако не ви стане тъжно, де...
Последната простотия беше:
"Приложно към настоящЕто, изпращаме ви преписка вх. № ххххх"
Три елементарни грешки в едно изречение от шест думи...
По мои наблюдения езиковата култура повсеместно е трагична
SKISA, ти хубаво ще сканираш молби за постъпване на работа, ама аз ако взема да сканирам разни милиционерски докладни и обяснения на разни хора, писани на ръка, тук може да се изпозастреляте от смях...ако не ви стане тъжно, де...
Последната простотия беше:
"Приложно към настоящЕто, изпращаме ви преписка вх. № ххххх"
Три елементарни грешки в едно изречение от шест думи...

По мои наблюдения езиковата култура повсеместно е трагична

- borislav
- младши ентусиаст
-
Re: Езикът във форума - пази боже ...
arabian написа:Съвсем без никакви сериозни намерения от малкото теми, които чета поради липса на време попаднах на невероятни находки що се отнася до правилното писане в нашия форум. И преди да почнете да разправяте, че това няма значение, защото сме в автомобилен форум, а не в литературен, мога да кажа, че е крайно време да унищожим митовете, че БМВ е кола за селяни, простаци, мутри, олигофрени, комплексари и т.н. Защото сега от много теми лъха точно тази атмосфера. Вижте сами и преценете и ако позволят господата отгоре, може и вие да добавите вашите находки тук, както при темата с бисерите. Ето малко, но качествени:
Джантите са Подщи нови !!!
АПАРАД З АПРОДАН
Canon 400D черно тяло с книшка зарядно капачка
НЕ МУ Е ТУИКА МЯСТОТО ДА ОПСЪЖДАМЕ ТЕМАТА
Колега не само колегата SUPER FLAI си боядисва бронтие с сиф шприс кит
В старицата пише че няма наличност!
За мен най Добрия варянт е катно на лудиягсм две 15-ки отзад
Писна ми от тия убийци дето карат с 90 по Цариградско!!! ...имат ли представа как се намалява от 190.
тази дума дето в кой език я намери това мисля че е форум за автомобили а не за правилно писане някой колега е имал проблем по компа и е помогнал на друг колега който е имал проблем с колата не мисля че това е лошо нали за това е форума колегата може да не знае да пише като теб но може да знае повече от теб за автомобилите и ти го осъждаш не мисля че е правилно

- vanioboy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
- Мечтае да кара: ///M6
DirtySouth написа:Пиша си колкото мога и това е бате ! Аз ако разбирах от всичко щях да съм доцент нали така

То не е от нацията, а от самите хора. А и защо винаги трябва да гледаме тези, които са по зле ?! Защо един път не погледнем тези, които са по-напред и не опитаме и ние да постигнем нещо..Българска работа - " нали има някой по-зле, значи всичко е ок "
Автомобилен форум и какво ? Дай да пишем неграмотно, пък другите нека разчитат на въображение, за да разберат кой какво е искал да каже.
Автомобилен форум и какво ? Дай да пишем неграмотно, пък другите нека разчитат на въображение, за да разберат кой какво е искал да каже.

- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Re: Езикът във форума - пази боже ...
boorislav написа:тази дума дето в кой език я намери това мисля че е форум за автомобили а не за правилно писане някой колега е имал проблем по компа и е помогнал на друг колега който е имал проблем с колата не мисля че това е лошо нали за това е форума колегата може да не знае да пише като теб но може да знае повече от теб за автомобилите и ти го осъждаш не мисля че е правилно
Колега, за препинателни знаци да си чувал някога? Улесняват разбирането на написаното.

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
someone написа:Мен пък, най-много ме дразни думата "съжЕлявам"
"НЕЗНАМ"

Най-странното е, че когато правят отрицание на някой глагол само "незнам" го пишат заедо, а иначе "не мисля", "не мога" и т.н са си отделно....странна работа

- 7878
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E70
- Детайли за колата: 3.0d "07
vanioboy написа:DirtySouth написа:Пиша си колкото мога и това е бате ! Аз ако разбирах от всичко щях да съм доцент нали така
И аз съм на това мнение,някъде тук про4етох,били сме европейци а толкова неграмотни,моля ви се недейте така откъде тия наблюдения,има много позле наций в това отношение.Винаги има какво да се желае,небъдете крайни все пак е АВТОМОБИЛЕН ФОРУМ,нали?!?
Правилното писане на майчиния език е въпрос, не на доцентура или националност, а на основно образование (до 7ми клас). Няма значение дали ще се пише в автомобилен, литературен или какъвто и да е форум. Въпросът е на себеуважение и уважение към читателите.
- speedmaster
- "Баба Яга" Склад
-
само един пример ,който се е запечатал в съзнанието ми:
" ските с ково ме начерпиха днесак "
п.п.
нали не мислите ,че ще има резултат след тази тема

" ските с ково ме начерпиха днесак "
п.п.
нали не мислите ,че ще има резултат след тази тема

- Valentin_Peev
- младши ентусиаст
-
От бързане може да се изпусне някоя буква, ама в повечето случаи е от незнание
п.п. Skisa правилото за запетайките още Гутенберг го е прилагал, га е редил буквички през XV век
п.п.2 Apassionata пише се “няколко случая”, а не “няколко случаи”

п.п. Skisa правилото за запетайките още Гутенберг го е прилагал, га е редил буквички през XV век

п.п.2 Apassionata пише се “няколко случая”, а не “няколко случаи”

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
а бе обясних що пиша така и дадох пример. вие па се фанахте за мойте запетаи ....!!
чукам спейса преди да чукна запетайката, за тва така се получава ,а не щото не знам кък се пише. както виждате аз вкарвам доста думи,които са лексика от сленга или диалект ,както и други и го правя не щото не знам другат адума ,а щото се използват често и са много употребявани в ежедневието.
в крайна сметка след три чужди езика съм научил най-важното: не е важно да преведеш абсолютно точно думите или израза,а да го направиш така, че да те разберат от отсрещната страна...!! тва е най-важното!! дори и да не знаеш точната дума -използваш тва,които знаеш и е важно да се разберете....!!! тука важи същото.....!!

в крайна сметка след три чужди езика съм научил най-важното: не е важно да преведеш абсолютно точно думите или израза,а да го направиш така, че да те разберат от отсрещната страна...!! тва е най-важното!! дори и да не знаеш точната дума -използваш тва,които знаеш и е важно да се разберете....!!! тука важи същото.....!!