Глоби КАТ?
Модератор: Общи модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- blackrider
- младши ентусиаст
-
Глоби КАТ?
ненамерих такава тема ,за това питам:
какви за глобите на КАТ за превишена скорост от -до км/ч?
за без колан,за телефон,минаване на червено и др.....?
Благодаря
Благодаря

- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
- Кара: ...don`t drive fast, just fly low
- Мечтае да кара: E36 M3
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
Re: Глоби КАТ?
blackrider написа:ненамерих такава тема ,за това питам:
Благодаря
Не ти трябва тема, има си Закон за движение по пътищата (ЗДвП), където ги пише тези работи. Глобите се определят съгласно ЗДвП, а не според темите във форумите.
http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2134649345
- blackrider
- младши ентусиаст
-
Чл. 50а. (Нов - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Забранено е навлизането в кръстовище дори и при разрешаващ сигнал на светофара, ако обстановката в кръстовището ще принуди водача да спре в кръстовището или да възпрепятства напречното движение.
Е т'ва ме интересуваше най-много,защото бих поспорил тук! Особено ситуацията в София със задръстването!
Привикват ме в КАТ точно за това. В случая влизам в кръстовището на зелена светлина и в средата се оказва,че всички са спрели защото напред някой ръб се вози,а не шофира. Според този закон ,аз трябва да спра на стоп линията и да чакам.С крак на газта готов да тръгна с пилежи /Т.Е. възможно най-бързо/ за да не направя пък аз задръстване/ Да отнеса безброй клаксони и псувни защо съм спрял на зелено...и да създам ситуация за ПТП,защото некоя блейка ще се наниже в багажника ми..? И друг въпрос: няма ли наистина най-накрая да приемат закона да се завива на дясно при червен сигнал? Ако не пречиш на участниците в движението разбира се? Така доста от трафика би се придвижвал по-бързо.
Е т'ва ме интересуваше най-много,защото бих поспорил тук! Особено ситуацията в София със задръстването!
Привикват ме в КАТ точно за това. В случая влизам в кръстовището на зелена светлина и в средата се оказва,че всички са спрели защото напред някой ръб се вози,а не шофира. Според този закон ,аз трябва да спра на стоп линията и да чакам.С крак на газта готов да тръгна с пилежи /Т.Е. възможно най-бързо/ за да не направя пък аз задръстване/ Да отнеса безброй клаксони и псувни защо съм спрял на зелено...и да създам ситуация за ПТП,защото некоя блейка ще се наниже в багажника ми..? И друг въпрос: няма ли наистина най-накрая да приемат закона да се завива на дясно при червен сигнал? Ако не пречиш на участниците в движението разбира се? Така доста от трафика би се придвижвал по-бързо.

- Красимир!
- младши ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3 CSL
С 50+ км/ч, глобата беше 250 лв и 3 месеца без книжка..
Знам го, щото ме карата куките да чета, че да ме наплашат.

- 7878
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E70
- Детайли за колата: 3.0d "07
Красимир! написа:С 50+ км/ч, глобата беше 250 лв и 3 месеца без книжка..
Има разлика за градско и извънградско в глобите за превишение!
7 мнения
• Страница 1 от 1