Закона за младите шофьори-приет

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 05 Дек 2008, 1:50

батенце хубав пост си написал ама земи го оправи да го ева, половината не мога да да го разбера, пишеш като египтянин със символи а не с букви и думи :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 05 Дек 2008, 2:38

Ще се мятам на компакт ако станв закона и тъй :) Хехе.
BMW only!

Ох, на баба!
Аватар
Кара: селскостопанска машина
Мечтае да кара: 4етириосен самосвал

Мнение от bavareca_86 » 05 Дек 2008, 2:39

[deleted]

Edit by Azrail:

Искрено те съветвам да престанеш да влизаш пиян във форума, защото при следващия ти неадекватен коментар и трезвен няма да можеш.
БМВ фен с Е30-ска и малко акъл си е неочаквано добра комбинация
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребител
Аватар

Мнение от peter85 » 05 Дек 2008, 4:11

x-ekutor написа:Аз съм с 2 ръце за новите промени и искам да ги приемат.Преди време имаше тук същата тема и бях написал защо.Един пъпчив момък в обикновена ситуация щеше да влезе при мен в купето с неговата кола.Не знаеше какво да направи и се беше паникьосал.Затова млади колеги-поне 1 годна трябва да стоите на нешофьорската седалка отпред и да гледате.А след това да не карате повече от 1.3,докато се научите да пазите себе си и околните.Не искам да ви обидя,нищо лично към вас,просто въпрос на безопасност.

Има си една поговорка "Ако с гледане се учи занаят кучето щеше да е най-добрият касапин" и аз примерно нямам една година зад волана но имам доста километри зад гърба си така че това не е критерии ... замисли се че може да има и млади шофьори които да се справят на пътя по добре и от теб!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 05 Дек 2008, 8:51

Това ,че за една година от млад шофьор и след това изведнъж ставаш равноправен.Глупавото според мен не е в ограниченията ,а в това ,че не са точни ограничения.Имам приятели ,които имат книжка от години ,а не могат да карат и постоянно имат произшествия.Това ,че имам книжка от 1 година не значи ,че не мога да карам имам не малък пробег ,който ми е изградил навици и реакции.Имам книжка за мотор от 3 години и сега лятото като станах на 18 взех за кола и навъртях двуцифрени цифри километри.Също една голяма глупост е да не мога да возя непълнолетни.Ами ако искам да закарам някой приятел до училище или приятелката ми какво нямам право да ги возя ,защото майките им не са при мен за придружители.Майка ми и баща ми живеят в Италия и там нещата са по следния начин.Когато си млад шофьор не ти налагат един том ограничения ами на задното стъкло на колата на формат А4 се изписва буквата P ,която показва на другите водачи ,че ти си млад шофьор и може да направиш неразумна маневра и да внимават.Просто българските депутати се чудят как да изгонят хората от държавата с тези закони.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от грешната страна

Мнение от martoto » 05 Дек 2008, 15:52

KUM4o написа:...Майка ми и баща ми живеят в Италия и там нещата са по следния начин.Когато си млад шофьор не ти налагат един том ограничения ами на задното стъкло на колата на формат А4 се изписва буквата P ,която показва на другите водачи ,че ти си млад шофьор и може да направиш неразумна маневра и да внимават...

Mного се съмнявам, че е само табелката за внимание. Вероятно забравяш за най-добрата ограничителна система - застраховката. Питай колко струва там за шофьор с току-що взета книжка, как расте цената според вида(и най-вече к.с.) автомобил и как цифрата отлита в небесата ако си имал проишествия и/или глоби за нарушения.

А пък тоя (проекто)закон с ограничение по кубатура (ами има Mazda MX-8 дето е близо 200к.с и е 1.3) е поредната добре звучаща идея но реализирана по супер недомислен начин. А и докато остава варианта с 20лв на ръка на пумияра-полицай, всичко е един безмислен напън.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30 оригинал
Мечтае да кара: недокосната Е30

Мнение от x-ekutor » 05 Дек 2008, 23:55

Общо взето за мен идеята е добра,но като се замисля сега,не е доизпипана както трябва (нещо типично за КАТ).По-добре да бяха ограничили конските сили,да бяха увеличили часовете по кормуване,да бяха оправили "европейските" ни пътища(заради които аз лично не съм плащал данък никога),да бяха оправили маркировката по тях и т.н.
peter85 написа: Има си една поговорка "Ако с гледане се учи занаят кучето щеше да е най-добрият касапин" и аз примерно нямам една година зад волана но имам доста километри зад гърба си така че това не е критерии ... замисли се че може да има и млади шофьори които да се справят на пътя по добре и от теб!!!

Колега,аз никъде не твърдя,че мога да карам перфектно,но талона ми е все още девствен след толкова години :mhihi:
стан написа: Направо да оставят на самостоятелна подготовка по-добре, таксата за шофьорски курсове само затруднява родителите, понеже най-често те се налага да я плащат а този период по принцип съвпада със завършване, балове и т.н. сещаш се не е зле да се замислим и за това.

Колега стан-никъде по закон не пише,че трябва да си изкараш книжка преди или по време на завършване,нали ;)
И пак ви казвам млади колеги,нямам нищо против вас,само въпрос на безопасност,защото съм си патил от това като потърпевш.Айде със здраве!

Потребител
Аватар

Мнение от peter85 » 08 Дек 2008, 5:56

x-ekutor моя талон за 10 месеца само в началото имаше дупчица за превишена скорост с 20 км над ограничение 40 в 3:30 през ноща след като закарах приятелката ми в тях след бала и :) нищо че господата от КАТ бяха застанали на неосветено място нямаха светлоотразителни жилетки и докато пишеха моя акт минаха 3 коли с доста по висока скорост от мен даже единия реши да направи слънце на крастовиштето което бе на около 50 метра но не му били видели номера (който между другото бе от четири еднакви цифри) е за кокошка няма прошка..... за милиони няма закони .... булгарея ще се оправи така ама аз няма да съм жив да го видя.... малко се съмнявам и внуците ми да са живи да видят българия оправена но това е друг въпрос

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30 оригинал
Мечтае да кара: недокосната Е30

Мнение от x-ekutor » 08 Дек 2008, 13:39

peter85 написа:x-ekutor моя талон за 10 месеца само в началото имаше дупчица за превишена скорост с 20 км над ограничение 40 в 3:30 през ноща след като закарах приятелката ми в тях след бала и :) нищо че господата от КАТ бяха застанали на неосветено място нямаха светлоотразителни жилетки и докато пишеха моя акт минаха 3 коли с доста по висока скорост от мен даже единия реши да направи слънце на крастовиштето което бе на около 50 метра но не му били видели номера (който между другото бе от четири еднакви цифри) е за кокошка няма прошка..... за милиони няма закони .... булгарея ще се оправи така ама аз няма да съм жив да го видя.... малко се съмнявам и внуците ми да са живи да видят българия оправена но това е друг въпрос

Така е,прав си.Но тук не говорим за шофирането на мен,теб или някой друг конкретен човек.А за масовото шофиране.Факт е,че всички нарушаваме правилата от време на време.Но е и факт,че повечето катастрафи са дело на млади или неопитни шофьори.

Потребител
Аватар

Мнение от peter85 » 09 Дек 2008, 12:32

е да ама тешките катастрофи по магистралите особено обикновенно са но по-опитните

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от to6i_Racing » 09 Дек 2008, 12:52

аз самичак се свалих от 325ТДС на 316и Компакт
ама пак е добре важното е че съм на баварец! :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каквото набара....
Мечтае да кара: BMW e**

Мнение от SLav_Bs » 09 Дек 2008, 14:54

А колеги ако смятам се трепя някаде дори с трабант ще се пречукам някаде стига да им желанието :mhihi: според мен това за кубатурата е малко глупост донякъде.А дали на депутатите синчетата ше карат 1.6 кола а? :mhihi: съмнявам се...Аз така разсъждавам за момента.
Лудва само когато не си пие апчето навреме... :D :)
Изображение <=-Температура/час в Бургас
Изображение
Изображение

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от RAZVRATNIKA » 09 Дек 2008, 17:04

Не виждам какъв е смисала!Мога да се ударя с кола която е 6,0 мотор и с кола която е с 1,6 мотор , мога да изтърва завоя с 6,0 мотор и с 1,6 мотор!Пълни глупости! :!:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M44 на газ
Мечтае да кара: V10 Touring, e36 compact rally spec
Детайли за колата: е36 compact "войнишко канче'' edition

Мнение от TouringInternational » 09 Дек 2008, 17:18

Силно се надявам закона да не влезе тая година, но ако все пак влезе да ни хване нас на заварено положение, просто няма начин да ме накарат да си продам колата, която взех преди няма и месец... :shock:
Но ако всичко това се случи не се учудвайте, ако чуете по новините, че някой е започнал системно да избива депутати 'по особено жесток начин' :!: :mhihi: :help:

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 09 Дек 2008, 17:19

RAZVRATNIKA написа:Не виждам какъв е смисала!Мога да се ударя с кола която е 6,0 мотор и с кола която е с 1,6 мотор , мога да изтърва завоя с 6,0 мотор и с 1,6 мотор!Пълни глупости! :!:

Абе вие последните двамата колеги... или никога не сте карали съответно 1.6 мотор и 2.5 и нагоре... или направо с пресни книжки сте се качили на нещо по-мощно! Ясно е, че със всичко можеш да се претрепеш, но със мощна кола можеш доста повече бели да направиш. Особено ако си млад, неопитен и самонадеян... да не кажа "топ гъзар" :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Нищо лично към колегите ;) По-мощната кола е и повече отговорност, повече внимание, повече концентрация, повече реакции - всичко това най-често равно на повече опит... Аз също карам отскоро, пребих се и с 1.6 :mhihi: , знам какво е да набереш и с 320-ка и с 325-ца... Естествено драпам за по-мощна, но осъзнавам каква е разликата. В посока сигурност, за неопитен шофьор.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата