Нафтова помпа
Модератор: Общи модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- makavel4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320
- Мечтае да кара: 650
Нафтова помпа
Колеги някой знае ли как да си барна оборотите малко от помпата ....че ми се струва че работи на по-високи обороти...
става дума за Опел Вектра 1.7д 91г.....
по-късно ще кача и снимки...
става дума за Опел Вектра 1.7д 91г.....
по-късно ще кача и снимки...
Не признавам системата Големи-Малки..Има два вида хора Достойни и Жалки!

- X-citer
- АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- Кара: E53 Х5 3.0d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
- makavel4o
- кандидат ентусиаст
-
и аз так си мисля ама чак на 7 ще го пуснат тея маняци... 

- makavel4o
- кандидат ентусиаст
-
Имаш два варианта:
Навиването на който и да е от двата оградени болта ще ти вдигне оборотите, но оградения със синьо ще ти повлияе и на "респонса" на газта. По-добре оперирай с този дето е ограден с червено - развиваш контрагайката и леко навиваш навътре на запален двигател на празен ход - като нагодиш оборотите да са такива каквито искаш, си готов - да не забравиш после да затегнеш контра гайката, че ще ти избягат "настройките"!
Да сумираме - навиваш - качваш оборотите, развиваш - забавяш ги.
Това е

Навиването на който и да е от двата оградени болта ще ти вдигне оборотите, но оградения със синьо ще ти повлияе и на "респонса" на газта. По-добре оперирай с този дето е ограден с червено - развиваш контрагайката и леко навиваш навътре на запален двигател на празен ход - като нагодиш оборотите да са такива каквито искаш, си готов - да не забравиш после да затегнеш контра гайката, че ще ти избягат "настройките"!

Да сумираме - навиваш - качваш оборотите, развиваш - забавяш ги.
Това е

Time is of no importance... Only life is important
- makavel4o
- кандидат ентусиаст
-
колега мерси, но аз точно този големия болт в синьо мисля да барна че газта ми замря трябва да е до метала че да се усети ряз....

Значи ти е лошо регулирана (може би). Сутрин как палиш сега в студовете? Като гледам е Лукас, имам едно ръководство за настройка което може да пробваш - в лесни стъпки е и аз си го правя за моята която също е с Лукасова ГНП. Само дето може да се затрудни сутрешното палене, ако не ти работи парафиновата капсула за ускорен ПХ при студена кола.
Ако шпрехаш руски ето от тук можеш да свалиш ръководството в текстов файл:
http://swartalf.hit.bg/items/lucas_mechanical.rtf
Иначе преведено от мен (не гарантирам точност
) е нещо такова:
EDIT: Че се сетих, това ръководство е за двигатели на ПСА, май не става за Опел
По-добре си потърси за твоя модел конкретно описание
Ако шпрехаш руски ето от тук можеш да свалиш ръководството в текстов файл:
http://swartalf.hit.bg/items/lucas_mechanical.rtf
Иначе преведено от мен (не гарантирам точност

1 - Винт регулиращ минималните обороти на празен ход
2 - Лост за повишаване на оборотите
3 - "СТОП" лост за принудително прекъсване на потока гориво
4 - Лост за регулиране на разхода (?! ето какво пишеше буквално "рычаг расхода")
А - Пластина с дебелина 3 мм
В - Ос с диаметър 3 мм
Необходимо е преди пристъпване към каквито и да е промени двигателя да е загрял, като лоста регулиращ ускорените обороти (на студен двигател) трябва да е свободен - разстоянието J обозначава вариациите при различно нагласените двигатели, и може да е от 0,5 до 1 мм.
Регулиране на минималните обороти
1. Поставете пластината (А) между винта регулиращ минималните обороти и лоста с който те се увеличават
2. Дебелината на пластината (А) трябва да е 3мм за двигатели XUD9/XUD9A или 2,5мм за двигатели XUD7TE
3. Преместете лоста за принудително спиране на горивото (3) и го фиксирайте чрез поставяне на оста (В) с диаметър 3мм в поставката на лоста за разхода (4)
4. Запалете двигателя (тъй като при тези процедури е твърде вероятно да е угаснал) и чрез въртене на винта (1) за минималните обороти намерете положение при което оборотите на двигателя са 900 +/- 50 об/мин
5. Махнете пластината (А) и оста (В)
Регулиране на празния ход
1. Необходимо е преди това да извършите процедурата по регулиране на минималните обороти на двигателя
2. Чрез въртене на винта (5) намерете положение, при което оборотите на празен ход на двигателя са 750-800 об/мин
Проверка на поведението на двигателя
1. Увеличете оборотите на място чрез натискане педала на газта до 3000 об/мин, след което рязко отпуснете педала
2. Ако оборотите на двигателя спадат твърде бързо и се проявява тенденция към гаснене, следва леко да развиете винта за минималните обороти (1)
3. Ако оборотите на двигателя спадат прекалено бавно, следва да завиете на 1/4 до 1/2 оборота винта за минималните обороти (1). Повторете теста, при необходимост завиите винта още
4. След приключване на теста и намиране на удовлетворяващо положение, проверете оборотите на празен ход и при нужда ги регулирайте отново
Проверка на ускорените обороти на празен ход при студен двигател
Поставете лоста (4) в крайно дясно положение. В това положение оборотите на двигателя трябва да са 950 +/- 50, като не могат да се регулират.
EDIT: Че се сетих, това ръководство е за двигатели на ПСА, май не става за Опел

По-добре си потърси за твоя модел конкретно описание

- makavel4o
- кандидат ентусиаст
-
оборотите почти ги насторих ....
Колега Swartalf гледам си написал че има за регулиране на разхода имаш ли някаква представа при мен как става?
Колега Swartalf гледам си написал че има за регулиране на разхода имаш ли някаква представа при мен как става?

Разхода не можеш да го регулираш, или поне не без да разпечаташ капсулования вход който е отпред на помпата - вътре има една хуйня която се върти и от там се регулира порцията подавано гориво за всеки такт на впръскване. Лошото е, че за да се нагласи там ти трябва стенд а ти нямаш - по-добре не барай там 

- makavel4o
- кандидат ентусиаст
-
ок разбрах поне оправих оборотите и сега всичко е 6 мерси на всички ...

10 мнения
• Страница 1 от 1