Рекетиорчета по нощите в кв. Младост

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d M Sport, X3, X6

Re: Рекетиорчета по нощите в кв. Младост

Мнение от DroW » 04 Дек 2008, 21:22

someone написа:
DroW написа:Няма ли номер на полицията на които да се сигнализира за фалшиви катаджии или за фуражки които заработват нелегално извън работно време?

Има - 166. Ако е чак толкова тегава работата звъниш, казваш къде си, свързват те с дежурния на съответното РПУ, на него отново му казваш къде точно се намираш, представяш се и питаш - еди кой си и еди кой си в момента са ме спрели. Има ли такива служители във Вашето РПУ и в момента на смяна ли са и разпределени ли са да патрулират в района, в който са ме спрели. Имай предвид, че разговорите се записват, така че не е добра идея да обиждаш или да приказваш глупости. Поради същата причина не можеш да очакваш подобно поведение и от дежурния. Иначе след като те спрат и са униформени преди да започнат проверката не са длъжни да ти показват служебна карта, а да се представят по длъжност и фамилия, както и да кажат в кое поделение на МВР работят. Ако нещо се усъмниш, над левия външен джоб на нивото на гърдите, трябва да има идентификационна табелка, на която да пише името на полицая, който те е спрял.

Иначе, поради ред причини, доста се съмнявам някой униформен да си позволи да заработва по подобен начин в извънработно време. Много други дивотии са способни да направят иначе, ама точно това - едва ли...

Това по горе ще е добре да се знае колега а относно това че надали заработват униформени извън работно време се оказва че въобще не е така и преди 5-6 години учителка ми беше жена която е женена за шеф на Софииско РПУ едно от големите а не кварталните и ми раказа как отиват на море и минават през района на мъжа и когато ги спират някви двама и директно почват рекета. Униформени без КАТ жилетки с патрулка. Ония ги е направил луди че спират коли в неговия район. Момчетата изкарват една хранилка и аиде на рекета, а като доиде време за АКТ вместо да го пишат ти викат ае бегаи. Тази порочна практика си продължава и до днес и ми се е случвало и преди и то много много пъти.

Единия от случаите при НБУ надолу по булеварда с паветата посока Овча купел ме спират двама пеша с една палка. Бях с предишната баварка и бях закъснял с минаване на преглед 1 седмица при което ония почнаха да ме обработват ама аз пари нещях да давам а и бях с приятелката ми. Точки имах много викам си аиде да ми пишат един акт. Ония мислиха приказваха си и накрая викат:
"Викнахме колегите от КАТ след 30 минути ще доидат да ти напишат АКТ-а чакаи тука".
Аз седя и си чакам а документите ми у тях разбира се. Минаха се 5 минути и почна да вали, първоначално съвсем леко ама изведнъж като запраска порои и светкавици, а ония нямаха и чадър седят зад колата ми и по едно време единия идва и ми дава документите с думите:
"Аиде тръгвай че някоя грамотевица ще ме удари докато чакам."
:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GRIPEN » 04 Дек 2008, 21:41

Dimitroff написа:
GRIPEN написа:Да могат да те спират.
Не не са длъжни да ти се легитимират щом са униформени, виж ако ти поискаш тогава трябва да ти покажат карта или значка.

Eто от такива като тебе къртят най-много кинти въпросните :idea:

Трябва да са с жилетки.(длъжни са!)
Трабва да се легитимират. (длъжни са!)
Има разлика между полиция и КАТ ... време е да започенеш да я правиш, колега!

Хехе
Сега първо да ми обясниш какво е КАТ щом не е полиция и има разлика ?? :mhihi:
Ти май бъркаш указанията дето ги даваха на чужденците по границите ни разпечатани в които пишеше нещо от сорта на извън градовете да не спират на полицаи с коли различни от Астра с буркан тип "крило" и имаше снимки на полицай със жилетка, като май пишеше в тези указания че трябва и да се легитимират ? :roll: И това с цел да се борят магистралните банди, докато тук говорим за спиране в населено място !
Всеки един полицай може да те спре , и не всяко спиране означава проверка по ЗДвП и съответно писане на акт по този закон ! Вече ако се наложи писането на такъв акт то трябва да има служител на "Пътна полиция ".
А спирането замислял ли си се, че може да е по повод на акция, на издирване на някой, на издирване на вещи, крадени коли и тн ??
Също така колега могат да те спират и служители на Гранична полиция в техните си райони на действие !
Ти ако щеш недей спира пък после обяснявай, че си запознат кой кого може да спира.

А пък за това, че изкарвали пари от такива като мен да те светна че имам книжка от 1991 г април месец и от тогава аз пари на полицаи НЕ съм давал и няма да дам ! От тогава имам 1 акт и два фиша всичко на всичко . :winky:
Последна промяна GRIPEN на 05 Дек 2008, 0:13, променена общо 7 пъти

старши ентусиаст
Аватар

Re: Рекетиорчета по нощите в кв. Младост

Мнение от Kris » 04 Дек 2008, 21:42

DroW написа: .....по едно време единия идва и ми дава документите с думите:
"Аиде тръгвай че някоя грамотевица ще ме удари докато чакам."
:mhihi: :mhihi: :mhihi:

Ти що не му каза: "Ми тогава ще чакаме два пъти повече, че сте двама." :mhihi:

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 04 Дек 2008, 21:57

Това, което се е случило на DroW вероятно е било, когато охранителна полиция намаха право да извършват проверки по ЗДвП. Вече от около година (не си спомням точно от кога) отново имат това право. Доколкото зная им правят някакви вътрешни обучения по ЗДвП и ППЗДвП и тези, които са ги изкарали имат право и да пишат актове.

А за изкарването на пари от такива като мен и GRIPEN...да ти кажа, по-вероятно е да цъфнат нечии налъми (за хората, които не знаят какво е налъм - дървени джапанки) :mhihi:

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 04 Дек 2008, 22:16

Колега другия път може да се заядеш с тях и да им искаш да ти се представят, поискай за всеки случай да си запишеш номерата на значките им и ако те питата защо кажи че просто искаш да ги провериш и ти ответно като съвестен гражданин и ако насерат и почнат да ти се отварят им запиши номера на колата и после се обади на 166 да питаш каде може да подадеш оплакване и като ти дадат номер, звъниш и казваш така и така на еди коя си дата ме спряха двама еди кои си и не се представиха държаха се грубо и бяха с патрула еди кой си номер и т.н. Желаеш проверка и изясняване на случая защото се притесняваш да не си рекетиран от мними полицаи и да се провери с какава цел се отнасят по такъв подронващ авторитета ти начин и т.н.
Квото и да стане нема страшно не им давай само сниния талон, аз не съм го пробвал тоя номер, но саседа ми се похвали с една пачка актове. И аз му викам луд ли си, ако те спрат те всички са изтекли и как ше ги плащаш. А той се хили и ми показва сниния си талон и вика, квото и да става не им давам талончето и им казвам да пишат +10лв за това че съм го забравил :shock: не вярвах че действа толкова безотказно!

П.С. И аз съм в Младост и ги гледам всяка вечер ама не са ме спирали още.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 04 Дек 2008, 22:23

Колега другия път може да се заядеш с тях и да им искаш да ти се представят, поискай за всеки случай да си запишеш номерата на значките им и ако те питата защо кажи че просто искаш да ги провериш и ти ответно като съвестен гражданин и ако насерат и почнат да ти се отварят им запиши номера на колата и после се обади на 166 да питаш каде може да подадеш оплакване и като ти дадат номер, звъниш и казваш така и така на еди коя си дата ме спряха двама еди кои си и не се представиха държаха се грубо и бяха с патрула еди кой си номер и т.н. Желаеш проверка и изясняване на случая защото се притесняваш да не си рекетиран от мними полицаи и да се провери с какава цел се отнасят по такъв подронващ авторитета ти начин и т.н.

Дотук съм 100% съгласен ;), нататък вече става грубо. Аз един път ги карах да ме арестуват, щото искаха от мен да си отворя куфарчето. И му обяснявам на пича, че съм подписал договор за конфиденциалност и да забрави да му отворя куфарчето без заповед, щото жална им майка за превишаване на задължения в този случай. Естествено се държах изключително възпитано. Не ме арестуваха де, върнаха ми документите с много нацупени изражения... Особено по-младия, който явно живееше в някоя сцена от екшън филм.

Аватар

Мнение от someone » 04 Дек 2008, 23:37

Аз единствено не мога да разбера схемата със синия талон - за какво ти е да е в теб, при положение, че го криеш и не го даваш - все едно го нямаш? Не е ли все тая?

Ох, на баба!
Аватар
Кара: селскостопанска машина
Мечтае да кара: 4етириосен самосвал

Мнение от bavareca_86 » 04 Дек 2008, 23:41

абе тея ако са менте кириз искате ли да се саберем и да ги пре4укаме :mhihi:
БМВ фен с Е30-ска и малко акъл си е неочаквано добра комбинация
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GRIPEN » 04 Дек 2008, 23:44

Между другото относно легитимирането, по закон то става с показване на служебна карта ИЛИ полицески знак (значката) и в случай, че униформен служител те спре със закачен знак на якето то тълкувайки закона същия един вид се е легитимирал oще преди да го поискате. :winky:

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 04 Дек 2008, 23:49

bavareca_86 написа:абе тея ако са менте кириз искате ли да се саберем и да ги пре4укаме :mhihi:

тоз пък иска да създава работа на someone покрай празниците :mhihi: :mhihi: :mhihi:
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
Детайли за колата: E60 530D 218коня

Мнение от spens_82 » 04 Дек 2008, 23:51

абе не спирам-щото може да са някой :gay: и да искат да ги е.. :mhihi: то от тоз живот за всякакви изненади трябва да си готов :mhihi:
Изображение

Ох, на баба!
Аватар
Кара: селскостопанска машина
Мечтае да кара: 4етириосен самосвал

Мнение от bavareca_86 » 04 Дек 2008, 23:53

00Cool написа:
bavareca_86 написа:абе тея ако са менте кириз искате ли да се саберем и да ги пре4укаме :mhihi:

тоз пък иска да създава работа на someone покрай празниците :mhihi: :mhihi: :mhihi:
що бе кой е тоя :mhihi:
БМВ фен с Е30-ска и малко акъл си е неочаквано добра комбинация
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 4,4 е39
Мечтае да кара: M5 E39

а

Мнение от joreto007 » 05 Дек 2008, 0:00

бате правиш си светлините на номера на ключе и като ти махнат пешаци или некви такива без жилетки ключето и 1 или 2 надоло и да се оправят .. :driving:

Аватар

Мнение от someone » 05 Дек 2008, 0:13

00Cool написа:

А, правете си квото си решите, първо съм в отпуска от 20-ти, второ от две години работя само по стопански престъпления, трето тези неща от 2006-та вече се разследват от полицаите и четвърто службата ни до няколко месеца я закриват, така че не можете да ме мръднете от камината, свинското и винското по празниците :)

Предишна

Назад към Извън Темата