БМВ Software и ръководства

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

БМВ Software и ръководства

Мнение от wassup » 16 Юли 2003, 17:20

Събрал съм разни полезни указания/ръководства които успях да намера из интернет и съм ги качил ето тук.
http://wassup.data.bg/bmw%20manuals/

повечето може и да ги имате, но все пак ще се опитам да направа една голяма колекция, ако имате линкове към файове пращайте за да я допълваме.

Нещо друго много интересно с което успях да се здобия е Software за официалните риселъри на BMW. Представяла 1 CD със софтуер като този който виждате в сервизните магазини. Може да се търси по година модел Part Number и т.н и ти показва "Exploded view" на всички части, както и номерата според БМВ на тези части, размери и друга много полезна информация.
Покрива всички модели от 70-те до 2000

Ако някой се интересува от това CD мога да му го запиша (безплатно за първите 10-тина ентусиясти примерно) или да го кача на някой сървер.

Дано тази информация ви е полезна и не повтарям накоя стара тема. Ако е така модераторите моля да трият.

P.S Търся усилено книгата за 3-та серия на Bentley Publishers на английски. Ако някой я има или може да я намери нека пише.

Успех, и карайте внимателно.
Лудите сме на изчезване ...

просветлен
Аватар
Мечтае да кара: по празни пътища

Мнение от kay » 16 Юли 2003, 17:41

може ли да пуснеш един списък тук да видя какво имаш, че май не се вижда извън бг този сайт?

смирен поклонник
смирен поклонник
Аватар
Кара: w212 E500 4matic, E30 325ic
Мечтае да кара: Specialized S-Works Epic и Dacia Logan 0.9tce

Мнение от LandShark » 16 Юли 2003, 19:48

Браво, доста мануали си понасъбрал...

Само да уточня - също имам програмата за резервни части (BMW ETK), моята версия е от 07/2002, също и немски BMW TIS 2001. По сбирките който ми го е искал не съм му го отказвал ЕТКто, а го има и качено за download, но тъй като е copyrighted не съм сложил линк за това (който се интересува ще пита).

Не си уточнил за коя 3-та серия те интересува Bentley manual. Аз имам за Е30...

Потребител
Аватар

Мнение от wassup » 16 Юли 2003, 19:54

Да за същия софтуер става въпрос, аз съм сравнително нов и на збирки не сам бил и непознавам никого освем от всичко което съм прочел от вас във форумите. Просто исках да допринеса с нещо за каузата.

За Manual ми трябва за E36, това за e30 го има качено на линка по горе.
Лудите сме на изчезване ...

viper
Аватар

Мнение от viper » 22 Юли 2003, 22:57

Евала пич - ето такива хора трябват на клуба :yes:

Компактен
Аватар

Мнение от quixzole » 23 Юли 2003, 9:18

Аз имам руски TIS2000 , ако на някой му трябва :arrow: ЛС
Изображение Изображение Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JP » 21 Дек 2004, 12:54

Здравейте!

Сори, че изравям стари неща от форума, но не намерих нищо по-близо като тема до въпроса ми...

Предполагам повечето тук имат или поне са чували за ETK, TIS, Auto Data...

В интернет открих някаква друга програма - EBA. Знае ли някой какво представлява...

И въобще, освен изброения по-горе софтуер, има ли други подобни за БМВ?

Благодаря!
Последна промяна JP на 21 Дек 2004, 16:26, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 21 Дек 2004, 15:14

EBA e ръководство за монтаж на допълнително оборудване и аксесоари.

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 21 Дек 2004, 23:04

Такаааа, мноого хубава тема, евала пич :bowdown: :yes:
Сега да кажа и аз няколо неща:
1. БМВ ЕТК софтуер има ж бубуто и е на 2 диска а не на един, само че незнам ква версия е, а и неможах да го подкарам, въпреки че питах и Туртурело ми каза от къде се стартира, все пак нестава, незнам защо който е запознат да каже.
2. Мануал за Е36 има във форума ни за Е36, незнам дали си го видял, при това е на български, дано да е тва за което говориш или аз нещо пак не съм разбрал :lol:
3. Търся усилено Аутодата 2004, виждах я преди в технолинк на два диска ама сега никъде в нета я няма, ако някой от вас има възможност нека я качи, вярвам че ще свърши работа на доста хора.
4. Намерих, пак в бубуто един софтуер за симулиране на краштестове, казва се PAM CRASH/PAM SAVE 2G, още не съм я инсталирал ама ако представлява интерес за някой от вас, кажете и ако трябва ще я кача на някой фри сървър или направо ще дам линка за теглене, ама в момента не ми е по ръка, а и незнам ще има ли заинтересовани.
5. Провери си линка дето си го дал, щото на мен нищо не ми отваря, а съм в БГ, казва ми че фаила или директорията били недостъпни и ми отваря некава търсачка на датата
Иначе мисля че темата може да стане доста интересна, така че давайте момчета.... :winky:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 21 Дек 2004, 23:25

Аз я имам AutoData 2004 и не е нищо особенно - по принцип не харесвам софтуер, който включва всички марки коли. Единия диск на тая аутодата за кое по-напред да е. Имам и Mitchell On Demand, който също е за всички марки от 1983 до 2003 г. 17 диска е и пак невключва всички неща. Ако се интерисувате предимно от софтуера за БМВ - дисковете на БМВ са напълно достатъчни. Говоря за ETK+TIS+EBA+ETM. Има и един DIS (2 диска), който е за диагностиката, но той върви само под Unix, а и без хардуера за нищо нестава.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E53 X5 2004

Мнение от Stu » 22 Дек 2004, 14:00

аз също не познавам никого все още и моля да кажете разни линкове за тея работи. аз лично бубу.то не мога да видя с моя доставчик ВЕСЕЛА КОЛЕДА

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 25 Дек 2004, 12:32

Виж на мен какво ми се изписа на този адрес:
"Директорията или файла не съществува"

"The directory/file does not exist"

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 25 Дек 2004, 13:54

пък ти виж датата, която е публикуван поста ..

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 25 Дек 2004, 14:15

Ayyyyyyyyyyyy! :uups: :uups: :uups:

Следваща

Назад към Основен Форум