Заслужава ли си да правим нарушения

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Заслужава ли си да се правят нарушения в градски условия?

Да, спестява ми МНОГО време
54
46%
Не, риска не е оправдан
63
54%

Общо гласове : 117
ентусиаст
Аватар
Кара: харабийската
Мечтае да кара: Е36 М3 Cabrio, E93 M3
Детайли за колата: Пълно шукаритети!

Мнение от Richmond » 04 Дек 2008, 4:56

И аз като Vicho и bavareca_86 подкрепям тяхната теза, ИЗОБЩО не е хубаво това се прави, но като бързам просто няма начин да не ги буря, но тогава карам с изключителна концентрация :idea: това ми е закон за мене, просто неможе от Хаджи Димитър до Бул.България да се стига за час и половина с нормално каране, а с бурене за 30-40 минути мах.Много се пазя от пешеходци, че това е най-гадното нещо, което може да се случи и за това специално за пешеходци винаги пускам и ще пускам, колкото и да бързам.А, най редовния ми номер е:понеже често ритам на Славия - по цар борис в насрещното, както и на други места :uups: на по голям светофар с мегдан да се мине отпред пред колоната винаги го правя и т.н, просто в този ни трафик направо да ти се скъсат нервите, не е за хора със слаби нерви. Вече като не бързам и си карам лекичко, тогава си спазвам правилата и не се притеснявам - просто зависи как си се настроил за каране. Също така винаги като някой ме пусне, просто съм си изградил навик да си пускам аварийки и да се извинявам, както и като пусна аз някой като ми пусне той аварийки - много се радвам. Просто в тези условия, неможе да се кара нормално, оправили се трафика ще видите как много по-малко инциденти ще стават и колко по-малка ще е анархията, но това като гледам скоро няма да стане. :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 04 Дек 2008, 6:00

и аз да се излея в таз тема
ДА ПРАВЯ НАРУШЕНИЯ, и то не е от хубост. Все още не мога да проумея светофара на Константин Величков посока към бул. България как може да е 20 секунди зелен и минута и половина червен, и също така просто НЕ МОГА да седя и да гледам как 20 секунди някакви тикви правят всичко друго но не и да се движат. Да минавам по релсите там но рядко, да свиркам на почти всеки светофар на хората пред мен защото някой дядо с алцхаймер и склероза има по добри реакции от тях. То от такова висене и само леко тръгни после спри се замърсява въздуха и разхода на бензин в София е огромен, заради шибаното висене заради флегматици по светофарите. Бил на много места извън България и навсякъде когато светне зелено поне 10 коли тръгват заедно и не карат 5-10км/ч в кръстовището. Ето докато това не се промени ще има задръствания. Когато изпреварвам колоната винаги се опитвам да го правя така че аз да съм пред тях в момента в който светва зелено за колоната - хем не им преча хем бързичко се изнасям.
Този номер редовно го правя до нас в час пик, защото там бръкни-дупевците са още повече.
Наскоро ми се случи в час пик 9 сутринта да ходя до съда на Римската стена. Е признавам си го честно - в момента в който видях задръстването защочващо от Ломско щосе просто отбих по трамвайните релси минаващи под надлез Надежда - там много внимателно за пешеходци да не изскачат от къде ли не, махам им от колегиалност на ватманите и те също ми се хилят насреща.

По отношение на карането по релсите и в насрещносто заради паркирали коли мисля че на всички ни е ясно как и защо се случва.
Освен това най-тъпото е когато хората от дясната лента те притискат за да бягат от дупки. Това е абсолютна класика по Цар Борис III. До колкото съм виждал в други държави там хората си карат в лентата която им трябва и ги кефи и не се занимават да кършат геврека на ляво и на дясно. Е да ама ние защото сме тъпа страна и си имаме дупки, защото допускаме всякакви тирове, камиони и други такива тежки МПС-та къде ли не, та си имаме един прекрасен лунен пейзаж. Аз съм сигурен че някой ден някой човек ще си открие музей на дупките по пътищата, и ще развива такъв тип "туризъм"
Звучи смешно но изобщо не е.
Другото което искам да ви кажа вече съм го излял в темата за Мигачите в Страхотни истории..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 04 Дек 2008, 7:15

Richmond написа:И аз като Vicho и bavareca_86 подкрепям тяхната теза, ИЗОБЩО не е хубаво това се прави, но като бързам просто няма начин да не ги буря, но тогава карам с изключителна концентрация :idea: това ми е закон за мене, просто неможе от Хаджи Димитър до Бул.България да се стига за час и половина с нормално каране, а с бурене за 30-40 минути мах.Много се пазя от пешеходци, че това е най-гадното нещо, което може да се случи и за това специално за пешеходци винаги пускам и ще пускам, колкото и да бързам.А, най редовния ми номер е:понеже често ритам на Славия - по цар борис в насрещното, както и на други места :uups: на по голям светофар с мегдан да се мине отпред пред колоната винаги го правя и т.н, просто в този ни трафик направо да ти се скъсат нервите, не е за хора със слаби нерви. Вече като не бързам и си карам лекичко, тогава си спазвам правилата и не се притеснявам - просто зависи как си се настроил за каране. Също така винаги като някой ме пусне, просто съм си изградил навик да си пускам аварийки и да се извинявам, както и като пусна аз някой като ми пусне той аварийки - много се радвам. Просто в тези условия, неможе да се кара нормално, оправили се трафика ще видите как много по-малко инциденти ще стават и колко по-малка ще е анархията, но това като гледам скоро няма да стане. :)

Браво колега, разбираме за къде бързате и наистина е необходимо да се ръчкате най-отпред, а ние където караме като хората заради такива като Вас седим отзад ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 04 Дек 2008, 10:58

///peter написа:
Richmond написа:И аз като Vicho и bavareca_86 подкрепям тяхната теза, ИЗОБЩО не е хубаво това се прави, но като бързам просто няма начин да не ги буря, но тогава карам с изключителна концентрация :idea: това ми е закон за мене, просто неможе от Хаджи Димитър до Бул.България да се стига за час и половина с нормално каране, а с бурене за 30-40 минути мах.Много се пазя от пешеходци, че това е най-гадното нещо, което може да се случи и за това специално за пешеходци винаги пускам и ще пускам, колкото и да бързам.А, най редовния ми номер е:понеже често ритам на Славия - по цар борис в насрещното, както и на други места :uups: на по голям светофар с мегдан да се мине отпред пред колоната винаги го правя и т.н, просто в този ни трафик направо да ти се скъсат нервите, не е за хора със слаби нерви. Вече като не бързам и си карам лекичко, тогава си спазвам правилата и не се притеснявам - просто зависи как си се настроил за каране. Също така винаги като някой ме пусне, просто съм си изградил навик да си пускам аварийки и да се извинявам, както и като пусна аз някой като ми пусне той аварийки - много се радвам. Просто в тези условия, неможе да се кара нормално, оправили се трафика ще видите как много по-малко инциденти ще стават и колко по-малка ще е анархията, но това като гледам скоро няма да стане. :)

Браво колега, разбираме за къде бързате и наистина е необходимо да се ръчкате най-отпред, а ние където караме като хората заради такива като Вас седим отзад ;)

....И то точно на Цар Борис 3 да кара в насрещното :shock: там е такъф плъзгоч, че дори и с 50 км/ч не можеш да спреш без да не свалиш на някой задната броня...оня ден един мазен селяк с корса си помисли че може да изпревари 15 коли и да се предреди пред мен на светофара като ми махне да го пусна.....е не му се отвори парашута и извади късмет че нямах под ръка кар фрешър (костенурката) защото щях да му пукна предния джам...то точно заради такива джигити една "костенурка" не се задържа повече от 3-4 дена в колата ми :maad:
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Audi 20VTQ
Мечтае да кара: SSME

Мнение от smg » 04 Дек 2008, 13:08

На тези дето не им издържат нервите, да пробват с градски транспорт....много ще се успокоят.
Брех много нервни всички....много важни.....

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 04 Дек 2008, 13:19

Другата година си купувам една Тойота Тундра и нека ми излизат камикадзетата. Изобщо нема и да спирам.

ентусиаст
Аватар
Кара: харабийската
Мечтае да кара: Е36 М3 Cabrio, E93 M3
Детайли за колата: Пълно шукаритети!

Мнение от Richmond » 04 Дек 2008, 18:22

hemicharger написа:
///peter написа:

....И то точно на Цар Борис 3 да кара в насрещното :shock: там е такъф плъзгоч, че дори и с 50 км/ч не можеш да спреш без да не свалиш на някой задната броня...оня ден един мазен селяк с корса си помисли че може да изпревари 15 коли и да се предреди пред мен на светофара като ми махне да го пусна.....е не му се отвори парашута и извади късмет че нямах под ръка кар фрешър (костенурката) защото щях да му пукна предния джам...то точно заради такива джигити една "костенурка" не се задържа повече от 3-4 дена в колата ми :maad:

да, попринцип там е лъзгоч, но това го правя само, когато е сухо и не е замръзнало. Но просто като ритам от 7,а всички знаем там какво става в 6 до 8, просто коментара е излишен и за това си позволявам такива неща, колкото и да ми е неприятно за мен самия. :evil: Все още не съм ял шамари по-светофарите ма и това сигурно скоро ще се случи :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 04 Дек 2008, 18:33

Не е оправдано. Катастрофата която видях днес ми затвърди още повече мнението.
Никой не мое ма връне на селу!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Louis » 04 Дек 2008, 18:36

от руски паметник към славия е натоварено?
щото към 8:30 до 10 от славия към пирогов е фраш ...

не е никакво оправдание да бичиш в насрещното ... един път се усмелих да изпреваря 2 коли които вървяха в 2те ленти точно след светофара пред 6рпу и като пресякох осовата линия се едно виждах как живота ми минава като на кадри а отсреща коли нямаше от тогава не се правя на герой! ...
а още по любимо ми е като някъв такъв тръгне да се бута .. тръгне спре спре чака да види кво ше стане и докато не слезеш и не му извикаш ай тръгвай уе селтак нема мърдане ... то за тва се получава и да минат 5 коли на светофар... надявам се поне имате реакции в такива случай :winky:
айде живи и здрави пък може да се срещнеме в насрещното някой път :mhihi:
Упомена!Одере!Сдържам!Учуден! ВанОс! ПрУжина! АкУмулатор! СемеринГ! АУспУх! КлапАн! РезервОар! ГаЗ! ФорУм! ОбрЪч! КУпувам! ВрЪЗка! БОбина! ЛосТче! КаРбУратор! ИталиАнски! ГрадУс
ИзображениеИзображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 05 Дек 2008, 1:17

smg написа:На тези дето не им издържат нервите, да пробват с градски транспорт....много ще се успокоят.
Брех много нервни всички....много важни.....
:ok:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Предишна

Назад към Извън Темата