Закона за младите шофьори-приет
Модератор: Общи модератори
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
добре! тогава друг пример..!! който има най-дълга пишка ше дига най-висока скорост....!! меренето ше се извършва устно от катаджийки в нетрезво състояние. или който е най-дебел или която е с най-големи цици може да кара най-бързо заради еърбеците отпред....!!!
идеята е ,че логиката е тъпа и нелогична.....
идеята е ,че логиката е тъпа и нелогична.....
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
И сега какво, като ме спрат с 5000 кубика какво правим. Ще ви кажа - 20лв при документите за поредната идиотщина. Какво като съм млад шофьор - имам не малко километри преди да навърша 18 при това основно в София, работя също от много преди да навърша 18 изкарал съм си пари - купил съм си
Сега какво, набил съм пари в 2 коли да ги стягам и сега 2 години няма да ги карам ли да бе да. С други думи от кат да си го набият отзад
Накрая за да съм по закон ще взема да си купя една жигулка особено сега както са паднали цените на желязото и стойте гледайте колко ще съм толерантен в движението с тоя коптор дето ме боли фара за него 

- x-ekutor
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30 оригинал
- Мечтае да кара: недокосната Е30
Аз съм с 2 ръце за новите промени и искам да ги приемат.Преди време имаше тук същата тема и бях написал защо.Един пъпчив момък в обикновена ситуация щеше да влезе при мен в купето с неговата кола.Не знаеше какво да направи и се беше паникьосал.Затова млади колеги-поне 1 годна трябва да стоите на нешофьорската седалка отпред и да гледате.А след това да не карате повече от 1.3,докато се научите да пазите себе си и околните.Не искам да ви обидя,нищо лично към вас,просто въпрос на безопасност.
- стан
- старши ентусиаст
-
А с 1.3 не мога да вляза при тебе в купето така ли ? Няма ли никой в главата и уно 0.8 да ми дадат пак ще ти дойда на гости
Трябва всичко в кат да се подреди в редица и да се разстреля, след това да се назначат качествени НЕПОДКУПНИ хора, които са напълно наясно защо са сложени там да не се заяждат за глупости само и само да усвоят 20лв и да санкционират справедливо при всяко нарушение тогава ще се оправиме не с ограничения защото само ще се пълнят гушите на свинете и без това там няма под 100 кила

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
ей ,келеш !!! ти на кой викаш свиня ,бе!??
майтапя се са да не помислиш ,че съм ченге-просто съм 115...

- x-ekutor
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30 оригинал
- Мечтае да кара: недокосната Е30
стан написа:А с 1.3 не мога да вляза при тебе в купето така ли ? Няма ли никой в главата и уно 0.8 да ми дадат пак ще ти дойда на гостиТрябва всичко в кат да се подреди в редица и да се разстреля, след това да се назначат качествени НЕПОДКУПНИ хора, които са напълно наясно защо са сложени там да не се заяждат за глупости само и само да усвоят 20лв и да санкционират справедливо при всяко нарушение тогава ще се оправиме не с ограничения защото само ще се пълнят гушите на свинете и без това там няма под 100 кила
Ами колега,лошото е че при 90% от младите шофьори няма никой в главата и всеки от тях като се качи в колата иска да се докаже пред някоя девствена мома

- стан
- старши ентусиаст
-
SKISA написа:ей ,келеш !!! ти на кой викаш свиня ,бе!??майтапя се са да не помислиш ,че съм ченге-просто съм 115...
![]()
и аз като стана на твоите години сигурно ще отпусна душата

x-ekutor написа:стан написа:А с 1.3 не мога да вляза при тебе в купето така ли ? Няма ли никой в главата и уно 0.8 да ми дадат пак ще ти дойда на гостиТрябва всичко в кат да се подреди в редица и да се разстреля, след това да се назначат качествени НЕПОДКУПНИ хора, които са напълно наясно защо са сложени там да не се заяждат за глупости само и само да усвоят 20лв и да санкционират справедливо при всяко нарушение тогава ще се оправиме не с ограничения защото само ще се пълнят гушите на свинете и без това там няма под 100 кила
Ами колега,лошото е че при 90% от младите шофьори няма никой в главата и всеки от тях като се качи в колата иска да се докаже пред някоя девствена момакакви работи може да прави,как може да върти гуми,колко км може да вдигне и т.н.Но младите шофьори не са подготвени да се измъкват от такива ситуации и се паникьосват.Затова КАТ се опитват да увеличат сигурността по някакъв начин (не ги защитавам).И поне според мен точно този начин не е грешен.Макар че има и по-правилни - като да увеличат часовете по кормуване например,както и таксата за шофьорските курсове,а не куцо и сакато да взима книжка и после да трепе наред по улиците.
а знаеш ли какво е положението при часовете по кормуване

А и как по-точно да се науча да карам като ми дават да карам 1.6 пунто 50 коня предно

Ограниченията не са решение, информирането е решение

- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
А гледам коментирате все едно са го приели - най-отгоре има една думичка "ПРОЕКТ!". Така че без паника.
Нещата за възрастите не са уточнени никъде, не са обнародвани, което ме навежда на мисълта, че няма и да ги видя скоро в Държавен в-к.
Така че 1 година е минималният срок да имаш книжка, за да отпадне забраната. Друг е въпросът дали законът ще действа ретроспективно или само от датата на влизането си натам.
А мен ми е през нали знаете кое. 2.0, 143 коня... с тая разлика, че аз от януари тая година до днес съм минал 44 000км.
Нещата за възрастите не са уточнени никъде, не са обнародвани, което ме навежда на мисълта, че няма и да ги видя скоро в Държавен в-к.
Така че 1 година е минималният срок да имаш книжка, за да отпадне забраната. Друг е въпросът дали законът ще действа ретроспективно или само от датата на влизането си натам.
А мен ми е през нали знаете кое. 2.0, 143 коня... с тая разлика, че аз от януари тая година до днес съм минал 44 000км.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- speedmaniac
- младши ентусиаст
-
Айде млади момци, метайте се на по една Хонда Сивик 1.6 Втек 163 коня (без турбо) и жми градо 

...E36 Rulzzz...
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=103218 - Help!
Издирвам откраднат лаптоп Compaq Presario с МАК адрес 00:1B:24:CF:6C:8E

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=103218 - Help!
Издирвам откраднат лаптоп Compaq Presario с МАК адрес 00:1B:24:CF:6C:8E
- nikolai_v
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 & E39
Според мен е най-редно, ако искаш да караш по-мощна кола от началото да караш специализан курс. Този курс трябва да е с мноого повече часове кормуване, включително нощно и изпреварвания извънградско. Също така някакъв симулатор подобен на психо тетстовете да се проверяват адекватните рефлекси, а не на една листовка да мислиш по 20 мин., защото на пътя понякога трябва за части от секундата да се вземат решения, от които зависят човешки животи.
- asasin18
- ентусиаст
-
- Кара: е70 sd
SKISA написа:идеята е ,че логиката е тъпа и нелогична.....
това е повече от логично

По темата - предлагам да забранят издаването на книжки, да закрият КАТ и да си караме спокойно

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
най-хитрия закон аз моя форд 1.8 ЧИСТ дизел 60 коня немога да го карам но примерно едно ауди новите а3 1.4 турбо 125 коня и 7 скорости може 

I'm slowly drifting

- *BMWocb
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Каквото набара
- Мечтае да кара: БМВтурбо
- Детайли за колата: Да, неми вярваш но е така BMW–то е наи бързата кола !!!
x-ekutor колега несъм съгласен как разсаждаваш първо едвали като ограни4ат до 1.6 ше се намалят инцидентите напротив , но да ре4ем ако се оправят патищата ,да се оградят с мрежи около тях и др. светлинни предупредителни знаци и сякви др. несмятам 4е това е на4ина просто полицаите 6те лапат пове4е $ аи това с 1.6 вобще неме стряска единствено 6е ми трябат пове4е $ прос пример
купувам си бмв е30 1.6и 99кс. не пове4е да дига да ре4ем 180 км нз то4но и ко праим К&N пуснаха наи якия филтър до ся 20кс ка4ващ ,едно турбо да ка4и от 30-до кам 40кс. някои хубава аспухова система 8-10кс. и некои 4ип да ре4ем поне 20кс то утиде кам 200кс. дан говоря спортни валове и мн. др и пак ше могат да се движат с над 200км само дет се набутват пове4е , по 4ести4ко ще са в бокса просто незнам кои глупав 4овек ги мисли тез закони но поне едно 50 % са простоти .... според мен трябва да се измисли как да ги спрат да грабят $ депотати,министри,фирми и др. и да се вложат в пътя мах да се обезопасят дупки ли нещеш ,износен асвалт кво ли не в бг знаш 4е там ко било вцеплението в бг на първокласен път е непове4е от 10 % а в ругите държави е минимум 20 % .... 4и теи де