Заслужава ли си да правим нарушения

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Заслужава ли си да се правят нарушения в градски условия?

Да, спестява ми МНОГО време
54
46%
Не, риска не е оправдан
63
54%

Общо гласове : 117
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E70
Детайли за колата: 3.0d "07

Мнение от 7878 » 03 Дек 2008, 0:46

Абе ква система бре... ако през деня бързащите все пак решат да направят един "компромис" и да си изчакат реда на светофара, може би ще стане по-добре...
Човек се учи, докато е прост!
Изображение

Изображение

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 03 Дек 2008, 1:29

И ако шеметите по светофарите вземат да се изтеглят малко по-бързо, а катаджиите вземат да не ме спират всеки път, щом ме видят без причина ;) До тогава ще си давам газ, то ефекта си е един и същ! Така или иначе ме спират :confused:
BMW only!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от isa » 03 Дек 2008, 3:51

Ще ми е грях ако напиша, че спазвам всички правила, но поне се старая. Дали правилата са неподходящи или условията ни ги налагат, не знам, но искам да ви кажа, че постоянно съм по пътищата и очите ми са видели адски много катастрофи :(
На колегите, които се изнервят на бавно-изтеглящи се на светофар, ще напиша, че точно така се блъсна една приятелка. Не изчакала зелено, друга пък бързала да си хване ''нейното'' зелено и БАМ... в средата на кръстовището. Чудничко, нали!!! И пред мен често се е случвало някой засилен да мине... мерси.
Винаги ще има хора, които се мислят за безсмъртни и недосегаеми, лошото е, че докато разберат, че не е така, може някой друг да го отнесе :(
Без подпис

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 03 Дек 2008, 4:08

Ми съветвам приятелката ти и оная другата да се залостят в тях и да се молят, че никой никога няма да ги засече някъде...
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 03 Дек 2008, 11:36

vicho написа:...пълна с 20-се годишни момченца, които не тръгват, клаксон от моя страна, потегля и преминава през ....

а ти на колко си ?! :roll:

Цялата ти теза е доста смешна, а по-смешнато е, че даже се опитваш да я защитаваш. Не ти говоря за такива малоумници като тоя с Е39ката

Някой уж дремел на светофара. Оправдания за действията ти.
Тези който застават най-отпред безпричинно просто изнервят обстановката.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 03 Дек 2008, 12:16

bavareca86 написа:///peter написа:
Оф писнало ми е от такива внасрещното, боцвам на дълги и газ към тех, нема каиени, нема таурези сичко бега... ще ви и бързацте Evil or Very Mad
muhihihihi muhihihihi само 4е тез дебеловратите нали се сещаш къв бой щи теглят,4е и колата ше им платиш,нищо 4е не си виновен

До сега не ми се е случило някой да иска да ме бие след отрезвителна процедура. Като ми карат в насрещното, аз поглеждам наляво все едно зяпам някой по тротоара и продължавам да си карам срещу тях. В най-лошия случай ще се блъснем челно. Последно отбих една S-класа на жълтите павета. Действа безотказано. Да нямат 2 пишки, че да им правя път, тарикатите трябва да се лекуват. Докато има п*тки да толерират някви кавали, така ще е. Всички сме шофьори, всички знаем как се правят неправилни престроявания възпитано без засичане и после елементарна култура е да благодариш на човека. Но някакви безсмъртни, които ще ми се правят че не съществувам на кръстовището и ще ми наглеят... такива само тормоз... Миналия уикенд много исках да паркирам във вратите на едно А5 да му огъна алуминиевата олимпиада. Поредното нагло лайно. Кво толкова... 2 ербега, по 20GBP са в eBay за Компакт беговете.

А тука някакви пубери дето се правят на рейсъри и нямали време... направо ме изкарват извън кожата такива изказвания. Е такъв бързак като vichо щеше да ме потроши точно на Драган Цанков на кръстовището на ПИБ, разминахме се на милиметри. Пича гонил жълтото и се нашил със 100ина км/ч, аз тъкмо тръгвам първа кола на светофара. Добре че тръгнах бавно...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 03 Дек 2008, 12:20

liloff написа:
bavareca86 написа:///peter написа:
Оф писнало ми е от такива внасрещното, боцвам на дълги и газ към тех, нема каиени, нема таурези сичко бега... ще ви и бързацте Evil or Very Mad
muhihihihi muhihihihi само 4е тез дебеловратите нали се сещаш къв бой щи теглят,4е и колата ше им платиш,нищо 4е не си виновен

До сега не ми се е случило някой да иска да ме бие след отрезвителна процедура. Като ми карат в насрещното, аз поглеждам наляво все едно зяпам някой по тротоара и продължавам да си карам срещу тях. В най-лошия случай ще се блъснем челно. Последно отбих една S-класа на жълтите павета. Действа безотказано. Да нямат 2 пишки, че да им правя път, тарикатите трябва да се лекуват. Докато има п*тки да толерират някви кавали, така ще е. Всички сме шофьори, всички знаем как се правят неправилни престроявания възпитано без засичане и после елементарна култура е да благодариш на човека. Но някакви безсмъртни, които ще ми се правят че не съществувам на кръстовището и ще ми наглеят... такива само тормоз... Миналия уикенд много исках да паркирам във вратите на едно А5 да му огъна алуминиевата олимпиада. Поредното нагло лайно. Кво толкова... 2 ербега, по 20GBP са в eBay за Компакт беговете.

А тука някакви пубери дето се правят на рейсъри и нямали време... направо ме изкарват извън кожата такива изказвания. Е такъв бързак като vichо щеше да ме потроши точно на Драган Цанков на кръстовището на ПИБ, разминахме се на милиметри. Пича гонил жълтото и се нашил със 100ина км/ч, аз тъкмо тръгвам първа кола на светофара. Добре че тръгнах бавно...

:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 03 Дек 2008, 12:24

xterminat0r написа:
vicho написа:...пълна с 20-се годишни момченца, които не тръгват, клаксон от моя страна, потегля и преминава през ....

а ти на колко си ?! :roll:

Цялата ти теза е доста смешна, а по-смешнато е, че даже се опитваш да я защитаваш. Не ти говоря за такива малоумници като тоя с Е39ката

Някой уж дремел на светофара. Оправдания за действията ти.
Тези който застават най-отпред безпричинно просто изнервят обстановката.

Гоня 23-та годинка, ако има значение.

Тезата ми се основава на това, което съм видял. За да се движи трафика хората трябва да карат, а не да дремят.

СКИСА ми каза нещо много важно, "не прави на другите, това, което не искаш на теб да направят", това твърдение важи с пълна сила и в карането. Ако не искаш някой да те предреди, не предреждай и ти. Ако си готов да отстъпиш мястото си (както аз съм готов), заеми мястото на друг.

От много време насам съм си поставил за цел да пропускам поне по 1-2 коли, които не са с предимство или се преустрояват в задръстванията. Много съм хепи, когато го оценят и премигнат с аварийките и обратното, дразня се, когато не го правят, защото аз винаги го правя. :idea:

Та така, мислех да не пиша повече и сигурно няма да го направя, всеки си има своя истина за това как да кара.

ХИНТ: ВИНАГИ спирайте на пешеходни пътеки, дори и да няма хора. Някой може да реши да изтича и лесно стават белите. :confused:

п.с. Лилоф - не се занимавай с мен, пич, нито ме знаеш, нито ме познаваш, нито си се возил при мен. От кой мой пост съдиш, че карам със 100 км/ч из града, а? Давай за пример някой друг. :winky:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i M Пакет, е39
Мечтае да кара: е39 - сбъдната

Мнение от Lattri » 03 Дек 2008, 12:39

Не си заслужава, но всеки ги прави и то по много. А тези, които не ги правят сега рано или късно им писва е те се включват в клуба на донорите. Аз лично съм идиот и си признавам :help: :help:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишу » 03 Дек 2008, 12:52

от бус лентата не излизам ,а съм като трамваи само дето треа си монтирам звънец нато на мотрисите :mhihi: мааам божура -младост -божура нема как да караш без нарушения след като идиоти паркират на тротоара естествено че ще катам по релсите ,другия х.и е от средна лента педераси блокират движението за направо защото искат да завият наляво

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 03 Дек 2008, 13:30

Разбира се, че не си заслужава. Правих си тестове лятото. Знаете ли колко спестявате от София до морето, ако карате с 200, вместо със 140? 30 мин.

Аз не се имам за примерен шофьор, но да наруша маркировка, знак или светофар е изключителна рядкост.
Има си нарушения и нарушения. Имам два акта зад гърба си - за единия си бях виновен, за другия бях балък и ме излъгаха луковитските селски куки.
Определено неща като каране по релсите на трамваите, силене зад линейка, предреждане на останалите от друга лента и последвало заставане като първа кола/минаване на червено, биха могли да ме изкарат извън релси и да сляза да си поговоря с някое нагло тарикатче.
Няма нещо на тоя свят, което да ме убеди, че в нормални обстоятелства сте били "бързали" и затова сте нарушили по-горе описаните неща. Освен ако не возите родилка/човек с опасност за живота в колата.
Винаги съм адмирирал жестовете от други шофьори на пътя, правя го и аз, може би защото вярвам, че ще ми се върне добро.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от isa » 03 Дек 2008, 20:58

err0r написа:Ми съветвам приятелката ти и оная другата да се залостят в тях и да се молят, че никой никога няма да ги засече някъде...

Това ли е варианта?
Без подпис

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от isa » 03 Дек 2008, 20:59

err0r написа:Ми съветвам приятелката ти и оная другата да се залостят в тях и да се молят, че никой никога няма да ги засече някъде...

Това ли е варианта?
Без подпис

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 03 Дек 2008, 21:22

Преди време ме вози с неговата си кола един колега. Кара Паджеро, къса база, на 100 години с единствена екстра - голяяям булбар. На едно кръстовище една C class от новичките реши да се "преустроява" дето му вика Вичо, в ляво, след като разбра, че се е прекарал, щото в платното за десен завой (о изненада!) има кола която ще прави десен завой и си спря на червеното. Та моя човек даже и не успя да докосне спирачката, директно го таранира, щото онзи така се навря пред него все едно всеки трябва да му пази скъпоценния Мерц...та слизаме ние от колите, да видим кво става, а онзи с Мерц-а се ежи - "Що ме блъсна така бе, селяндур!" (това последното, щото паджерото е с регистрация започваща с "М" - от там си го е купил човекът и не го е прехвърлял после - кара си го с пълномощно) и продължава да сипе обиди на тема местожителство...а на моя човек по едно време му писна и вика "Абе, ти луд ли си, бе?! Как ше съм те блъснал?! Не видя ли, че колата преди мен те блъсна? Аз само спрях да видя дали имаш нужда от помощ!" Мерц-драйвъра - :shock: А моя човек продължава - виж ква ти е размазана колата, а на моята нищо и няма...луд ли си, не съм те блъскал аз! Даже и свидетели имам! (тук вече сочи мен) А аз кимам увърдително и ме напушва див смях...та така...качихме се и двамата в колата и си заминахме и го оставихме тъпунгерът да се чуди той ли е луд или ние...

Та за този пич с Мерцедеса, май не си струваше да прави нарушение ;)

А оттогава съм се навил и аз да си сложа такова булбарче, ама за моя модел заводските са много мънички и не стават за блъскане на лосове...и ще трябва нещо да се стъкмява :)

П.С. Вичо, докато пускаш коли без предимство, вероятно някой зад теб, на свой ред, също като теб те псува, че спиш, а не караш... Така, че винаги към ситуацията има поне две гледни точки...На мен някълко пъти ми се е случвало примерно да съм трета-четвърта кола на светофар, гледам, свети зелено, а никой не мърда, освирквам ги тези отпред, и тъкмо като привърша, се окаже, че е пресичала майка с количка или някой немоще старец, а аз не съм видял, че чакат тях и съм умирал от срам.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 04 Дек 2008, 1:53

Позволявам си да правя нарушения но само ако познавам светофара на 100% и съм сигурен че не създавам опасност за останалите коли и най-вече за пешеходците. Специално съм си залепил даже М лепенка отзад на йеската да ме псуват :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата