няколко проблема с е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- BLACKSHARK
- Потребител
-
няколко проблема с е46
здравейте колеги..имам малко проблеми и се надявам че може да помогнете
1 при завой с натиснати спирачки нещто ми чегърта отпред..само при завой на спирачки се едно метал се търка
2 като сменявам предавки се чува глух тътен от зад
3 като вкарам 1 2 3 4 и 5 скорости.. ок... и като варна от 5 4 рта и трагвам да вкарвам 3 невлиза 3 а пак 5та !!!...
колата е Е46 320 Д 136 кс
благодаря предварително
1 при завой с натиснати спирачки нещто ми чегърта отпред..само при завой на спирачки се едно метал се търка
2 като сменявам предавки се чува глух тътен от зад
3 като вкарам 1 2 3 4 и 5 скорости.. ок... и като варна от 5 4 рта и трагвам да вкарвам 3 невлиза 3 а пак 5та !!!...
колата е Е46 320 Д 136 кс
благодаря предварително
- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
1 - не се натискат спирачките в завой , иначе дисковете се кривят многобързо ...
2 - провериси гуменот каре след скоростите , ако не тампона отзад на дифа
3 - виж и тампоните намотора и скоростите , смени маслото в кутията
- BLACKSHARK
- Потребител
-
V-max написа:1 - не се натискат спирачките в завой , иначе дисковете се кривят многобързо ...
благодаря много за информацията

- baga
- младши ентусиаст
-
- Кара: e90 320d 163hp 2006
3 - Не е от маслото на скоростите. Има една пружинка, която връща лоста в неутрално положение след 5-та. Тя клеясва и лоста няма съпротивление към 5-та.
- BLACKSHARK
- Потребител
-
baga написа:3 - Не е от маслото на скоростите. Има една пружинка, която връща лоста в неутрално положение след 5-та. Тя клеясва и лоста няма съпротивление към 5-та.
а каде е тази пружинка... лесно ли се сменява
- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320d, 330xd
- Мечтае да кара: M4
Сори, че ползвам тази тема, ама само да попитам, защото съм се насочил към такава кола, може ли за зимата да й се сложат стоманени 15ки ? И колко са скъпи тези части за които говорите горе долу да си имам представа за поддръжката?
- oTECa
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320д, 320и, 328и
ThE BeAsT написа:Сори, че ползвам тази тема, ама само да попитам, защото съм се насочил към такава кола, може ли за зимата да й се сложат стоманени 15ки ? И колко са скъпи тези части за които говорите горе долу да си имам представа за поддръжката?
Колега 15-ски стоманени стават на всяка 3-ка преди феиса(преди 2001) и на някои след феиса.
А за прожинката и на мен ми е интересно каде се намира и как се сменява. И на мен лоста постоянно ми седи към 5-та скорост и не се връща към 3-та.
- BLACKSHARK
- Потребител
-
ThE BeAsT написа:Сори, че ползвам тази тема, ама само да попитам, защото съм се насочил към такава кола, може ли за зимата да й се сложат стоманени 15ки ? И колко са скъпи тези части за които говорите горе долу да си имам представа за поддръжката?
дам аз си зех 15 ки приличат на стоманени ама са алуминиеви ... много са леки и 4 за 100 лв ..
- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
Мерси, а като цяло доволни ли сте от 320д 136 коня ? и много ли са скъпи машинките на задните стъкла ?
- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
Аз много избирам и гледам малко съм перфекционист
а харесал съм 1 много запазенко и готинко изглежда ама не му работеха задните машинки за това питам. Пък и нали все пак е за това този форум за да полу4аваме информация или по друг начин казано ... да обменяме информация 

- oTECa
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320д, 320и, 328и
ThE BeAsT написа:Мерси, а като цяло доволни ли сте от 320д 136 коня ? и много ли са скъпи машинките на задните стъкла ?
От колата съм мнооо доволен. Вече около 20 000км за 6 месеца почти без никакви ядове, без изобщо да я жаля. Моята доиде без задна дясна машинка. Поръчах си я за 140лв.
- BLACKSHARK
- Потребител
-
insignia написа:и аз имам същия проблем като колегата , при превключване на предавките се чува леко тънтене от зад. а дали това е нещо сериозно ? или лесно отстраним проблем.
колега аз смених ГНП 1800
амортесиори 1000
предница правих 500
термостат 100
подкалник 75 ...имам още тези дет ги описах по горе да оправия
и да смениа стаклата на ксенона цхе са захабени и несе вижда нищо
иначе сам доволен

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
BLACKSHARK написа:baga написа:3 - Не е от маслото на скоростите. Има една пружинка, която връща лоста в неутрално положение след 5-та. Тя клеясва и лоста няма съпротивление към 5-та.
а каде е тази пружинка... лесно ли се сменява
Scouser написа:koko29 написа:Като стана въпрос за тези втулки се сетих, че аз имам подобен проблем. Само че при мен, докато колата е студена, трета скорост се нацелва трудно, а пета като я вкарам и ми изчезва усилието, което трябва да го има от централно положение на скоростния лост, към пета предавка. Като загрее всичко се нормализира. Някой може ли да ме ориентира каде е проблема.
Тоя проблем е доста по труден за оправяне и ако ти се сваля скоростна кутия оправяй сега, иначе чакай докато стане време за нов съединител и тогава.
http://img516.imageshack.us/img516/3264/tslupekgearua2.jpg
Успех.
Това намерих аз преди по проблема.
При мен смяната на маслото в кутията имаше лек положителен ефект но явно по натам ше трябва да се занимая по сериозно щото не е съвсем ОК.

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2