Заслужава ли си да правим нарушения

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Заслужава ли си да се правят нарушения в градски условия?

Да, спестява ми МНОГО време
54
46%
Не, риска не е оправдан
63
54%

Общо гласове : 117
старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 02 Дек 2008, 22:40

plradev написа:
vicho написа:
liloff написа:
vicho написа:Аз нямам време да чакам някой да дреме в движението, сори!

Ах нямаш време, ще чакаш. Къв си, принцеса ли си, че нямаш време ;) Ако съм ти кола пред теб, ще чакаш, ако трябва и 2 светофара зелено да минат ;) Аман от привилегировани и нерваци ;)

Ако си, ама не си :winky:

И не, няма да чакам. Не си ти, този, който ще ме съди. За това си има КАТ. Пишат си ми актове, плащам си ги и това е. Просто няма как да стане, да чакам някой да си чопли нещо в носа, вместо да е включил 1-ва и да чака на съединител. ;) Чат ли си?

Бате,извинявай че ти го казвам ама с това мнение описваш лафа за "определение за наносекунда",който гласеше нещо от сорта на :"Времето за което водача на пернишкия голф скача на клаксона след светване на зеленото" ;) .Предполагам си го чувал и се сещаш какво имам предвид.Много пъти съм засичал времето което ще измина от точка А до точка Б с нарушения и без нарушения.Е разликата е между 5 и 10 мин.Е на фона на това ,че пътувам повече от час в задръствания точно тия минути не ме бъркат ;) .Та за мен не си заслужава разправията по КАТ,загубата на време и т.н.

пресен случай от преди 7 минути. Седя си на светофара 2-ра кола. И чакам зелено. Зелено светва, 2 секунди по-късно още си седим на светофара, причината е е39тка пълна с 20-се годишни момченца, които не тръгват, клаксон от моя страна, потегля и преминава през кръстовището с 10 км/ч. Кръстовището е въпросното на Г.М. Димитров и Др. Цанков (с ОМВ-то). Втори клаксон от моя страна, да се събуди. Никаква реакция, давам десен мигач, тръгвам от дясно, тоя ме засича?! :shock: Ляв мигач и го задминавам от ляво, тоя ме гледа нагло и ме псува. Псува ме, че ме е засякъл, е това на какво прилича? :mhihi: Баси смешниците.

Никога няма да се оправим. Ето заради такива ще си карам както си знам.

"самуън" - статистиката за София, я знам, писал съм я в продължение на 1/2 година към една Агенция. Огромен процент от нея е заради малоумни пешеходци. Друг голям процент е ЯВНО минаване на Червен светофар.
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 325 ТД '93
Детайли за колата: тъмно син металик

Мнение от miroslav4ev » 02 Дек 2008, 22:46

То някой нарушения са си класически и неизбежни. Без тях в София незнам как мога се оправя.При мен са:
- левия завой на Универсиада в посока Цариградско, идвайки от 1-во РПУ - на полу-жълто (след като светне червено за тези направо и газ).
- спирането до знаци спирането и паркирането забранено.
- карането в бус лентите
- карането по трамвайни релси
- влизането в кръговото на 4-ти км.
- карането в насрещното в Жентъра, около Римската стена, В кв.Изток
- вискота скорост по цариградско, а и не само
- Отнемането на предимство на пешеходците около кино Изток в локалното
и т.н.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 02 Дек 2008, 22:51

Вичо,сега не ме мисли мен за света вода ненапита :mhihi: :mhihi: .В такива частни случаи е нормално,разбирам те.Заспали грипове,гримиращи се жени,бъркащи си в д@@@@@ гаджета :mhihi: ,много е изнервящо и си получават заслуженото.Но аз исках да неблегна ,че подобно поведение ежедневно на пътя се превръща в манталитет ;) .Е това се опитвам от много време да не позволя да завирее в мен.Няма да давам примери за нагли шофьори,за да не се окаже ,че си бил ти това и да превърнем дискусионната тема във вражда.Щом за теб си струва да правиш нарушения ,няма как да те спра :yes:
Изображение

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 02 Дек 2008, 22:51

E, като сме в задръстване, дай да не гледаме пътя, да блееме по витрините на моловете и да четеме Жената днес?
У ред ли сте бе, не разбрахте ли, че в тая държава всеки се оправя както може? 100% съм сигурен, че 100% от хората, които са написали, че се движат 100% без да нарушават правилата... не го правят. Т.е. на ден извършват по някоя едуго нарушение...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Audi 20VTQ
Мечтае да кара: SSME

Мнение от smg » 02 Дек 2008, 22:53

Явно бедността е България е мит....
Всички бързат все едно въртят бизнес за милиони.... :mhihi: десет минути в задръстването сигурно са хиляди левове за някои :mhihi:
Пък после мрънкат пред Кат.....много ме радват наглите типове, които идват да си взимат талоните. Наспират неправилно пред самия Кат....където има забранителни табели през 20метра....и после пак мрънкат, че щели пак вземат талоните :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: да го карат

Мнение от ITK » 02 Дек 2008, 23:06

Имам приятел който догодина трябва да навърши 40 години...от 16-17 години е в инвалидна количка, беше най-здравия тип в махалата, спортистче, най-готиния пич, мадами, кинти, всичко...докато един много бързащ "шофьор" не го блъсна на пешеходната на Малинов, на спирка ХМС в началото на 90-те....сега можеше да има деца, да се радва на отраснали синове и щастливо семейство, ...но вместо това отдавна се е предал, вече почти и не го изкарват...линее, въпрос на време е да си отиде......животът на цялото му семейство се превърна в ад....в истински ад.....
Така че не ми обяснявайте че е наложително да се правят нарушения...не ми обяснявайте че се налага да отнемеш предимство на пешеходец...че се налага да минеш на червено.....или че не ми била ясна разликата между магистралата и задръстването....

Всичко е е една игра, която всички започваме, но много не я завършват..... днес малко нарушение, утре голямо, нали, на мен няма да се случи, аз съм печен, аз съм страшен шофьор....самоувереността е толкова лош съветник, че го разбираш когато стане късно......трепете се, но не причинявайте мъчения на други хора.... :!:
Последна промяна ITK на 02 Дек 2008, 23:09, променена общо 1 път
F**k them all!

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 02 Дек 2008, 23:09

ITK написа:Имам приятел който догодина трябва да навърши 40 години...от 16-17 е в инвалидна количка, беше най-здравия тип в махалата, спортистче, най-готиния пич, мадами, кинти, всичко...докато един много бързащ "шофьор" не го блъсна на пешеходната на Малинов, на спирка ХМС в началото на 90-те....сега можеше да има деца, да се радва на отраснали синове и щастливо семейство, ...но вместо това отдавна се е предал, вече почти и не го изкарват...линее, въпрос на време е да си отиде......животът на цялото му семейство се превърна в ад....в истински ад.....
Така че не ми обяснявайте че е наложително да се правят нарушения...не ми обяснявайте че се налага да отнемеш предимство на пешеходец...че се налага да минеш на червено.....или че не ми била ясна разликата между магистралата и задръстването....

Всичко е е една игра, която всички започваме, но много не я завършват..... днес малко нарушение, утре голямо, нали, на мен няма да се случи, аз съм печен, аз съм страшен шофьор....самоувереността е толкова лош съветник, че го разбираш когато стане късно......трепете се, но не причинявайте мъчения на други хора.... :!:

:yes: :yes: :yes: :clap:
Изображение

Ох, на баба!
Аватар
Кара: селскостопанска машина
Мечтае да кара: 4етириосен самосвал

Мнение от bavareca_86 » 02 Дек 2008, 23:17

ITK написа:Имам приятел който догодина трябва да навърши 40 години...от 16-17 години е в инвалидна количка, беше най-здравия тип в махалата, спортистче, най-готиния пич, мадами, кинти, всичко...докато един много бързащ "шофьор" не го блъсна на пешеходната на Малинов, на спирка ХМС в началото на 90-те....сега можеше да има деца, да се радва на отраснали синове и щастливо семейство, ...но вместо това отдавна се е предал, вече почти и не го изкарват...линее, въпрос на време е да си отиде......животът на цялото му семейство се превърна в ад....в истински ад.....

много добре казано,вапреки 4е се приспадам кам тея самоуверените :confused: вапреки тежката катастрофа която претърпях :confused:
БМВ фен с Е30-ска и малко акъл си е неочаквано добра комбинация
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 02 Дек 2008, 23:31

7878 написа:Доката мислим по този начин "Да, спестява ми МНОГО време" движението ще ни е такова... Държавата също, защото пътното движение е много добро отражение на народопсихологията ни... а именно "Дреме ми за другите, аз да съм добре" и "Законите и правилата са за балъците"... това е положението

+1 ;)
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 02 Дек 2008, 23:57

ITK написа:Имам приятел който догодина трябва да навърши 40 години...от 16-17 години е в инвалидна количка, беше най-здравия тип в махалата, спортистче, най-готиния пич, мадами, кинти, всичко...докато един много бързащ "шофьор" не го блъсна на пешеходната на Малинов, на спирка ХМС в началото на 90-те....сега можеше да има деца, да се радва на отраснали синове и щастливо семейство, ...но вместо това отдавна се е предал, вече почти и не го изкарват...линее, въпрос на време е да си отиде......животът на цялото му семейство се превърна в ад....в истински ад.....

:bowdown:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 03 Дек 2008, 0:01

Оф писнало ми е от такива внасрещното, боцвам на дълги и газ към тех, нема каиени, нема таурези сичко бега... ще ви и бързацте :evil:

Ох, на баба!
Аватар
Кара: селскостопанска машина
Мечтае да кара: 4етириосен самосвал

Мнение от bavareca_86 » 03 Дек 2008, 0:09

///peter написа:Оф писнало ми е от такива внасрещното, боцвам на дълги и газ към тех, нема каиени, нема таурези сичко бега... ще ви и бързацте :evil:
:mhihi: :mhihi: само 4е тез дебеловратите нали се сещаш къв бой щи теглят,4е и колата ше им платиш,нищо 4е не си виновен
БМВ фен с Е30-ска и малко акъл си е неочаквано добра комбинация
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E70
Детайли за колата: 3.0d "07

Мнение от 7878 » 03 Дек 2008, 0:12

SKISA написа:в никакъв случай не си заслужава да се нарушават правилата...! най-лесното каране в живота с исъм правил в гелмания! да им се не види и скапаните шваби,ма на третия ден просто съм свикнал. няма такъв кеф! за съжаление нещата са толкова обвързани и комплицирани ,че тука не става....! просто не става!! като се върна ми трябват около 10 дни да свикна ,че участвам в неква война и в един момент свиквам,правя нарушения и то доста и се нагаждам към условията....!тва е положението!! твърде много неща са влияещи върху тази ситуация и няма да седна точно аз да съм решаващият фактор в системата......!!съжалявам...!!!

:yes:
Човек се учи, докато е прост!
Изображение

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 03 Дек 2008, 0:37

И аз бързам и се случва да направя нарушение но само когато нямам друга алтернатива. Гледам да бързам без да предреждам(освен ако не е позволено) без да засичам и преча на другите. Бързането ми се свежда до по оптимални маршрути които са по-малко натоварени.
А Вичо ти замислял ли си се,че заради твойто бързане и предреждане отзад забавяш 40 коли ? И на следващия ден 30 от тях и те се предреждат и става тоя мазаляк в които караме...
Секи ден минавам по минимум 30 км в София, и мога да се обзаложа,че ако спрем да бързаме и да се тарикатим а в тая лента а в оная задръстванията ще намалеят значително.
50% от престрояванията създават предпоставка за ПТП.
Всички знаем какви задръствания са на цариградско при наличието на ПТП, но как да спазваш дистанция при положение,че веднага щом има място някой тарикат дето е решил,че тая лента е по бърза ще се набута на мястото което ти си оставил за дистанция,на плиска маршрутка решава да тръгне внезапно засича всички в средна лента от там спирачки и катастрофа и после задръстване.
Днес в района на подуене карах зад една Г-класа бъразаща Г500 то не шари из ленти то не изпреварва кво ли не прави. И какво аз си карах нормално и го настигам на светофара на цариградско и иерусалим. Просто всички вече са тарикати и задръстванията стават чудовищни..

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 03 Дек 2008, 0:38

Преди 2 години когато баЩа ми се прибра от испания аз ба4ках по моята си специалност в борово и минавахме през автогарата на Овча купел .*които знаят там задръстването е филма на ужасите * както си бях свикнал на нарушенията които правех, които бяха да изпреваря всички по релсите стигах за около 15 минути .Става една сутрин бащата да ме кара до работата и тръгваме, нещеш ли нашия спира зад 100ната кола на сфетофара *а преди си го спомням какъф беше като мен :mhihi: :evil: * и аз му викам по релсите човек ще закъснея .Той ми отговаря
Сега се обеждавам че целия ужасен трафик е заради пишлемета като тебе . И като дойдеш в испания ,като минеш по релсите, ти олекнат джобчетата стабилно ,ще питам следващият път дали ще минеш по релсите
Аз така :shock: :shock:

Драги ми колеги проблема е в системата не е в НАС . Системата ни предпоставя да се изнервяме и да правиме нарушения!!!!!
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата